23.9 C
Thessaloniki

Ο ρόλος του Μύθου στο έργο του πατέρα του Φανταστικού, Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, μέσα από το βιβλίο «Δέντρα και Δάση της Μέσης-γης. Μυθολογία, Συμβολισμός, Αναφορικότητα.

Τε05Δεκ7:30 μμΤε9:30 μμΟ ρόλος του Μύθου στο έργο του πατέρα του Φανταστικού, Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, μέσα από το βιβλίο «Δέντρα και Δάση της Μέσης-γης. Μυθολογία, Συμβολισμός, Αναφορικότητα.Λογοτεχνία του Φανταστικού7:30 μμ - 9:30 μμ(GMT+00:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Εκδήλωση με θέμα: «Ο ρόλος του Μύθου στο έργο του πατέρα του Φανταστικού, Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, μέσα από το βιβλίο «Δέντρα και Δάση της Μέσης-γης. Μυθολογία, Συμβολισμός, Αναφορικότητα», της Ευλαμπίας Τσιρέλη, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27.

Η Ευλαμπία Τσιρέλη σε αυτή τη μελέτη της, όχι μόνο περιγράφει με ακρίβεια τη σημασία των δέντρων στη ζωή και το έργο του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν, αλλά ανοίγει και ένα εντελώς νέο πεδίο έρευνας και ανακάλυψης νέων πτυχών του έργου του, συνδέοντας το πλούσιο ερευνητικό της πεδίο των αρχαίων μυθολογιών -ευρωπαϊκών και μεσοποτάμιων- αλλά και το βιβλικό, που αμφότερα ήταν οικεία και αγαπητά στον καθηγητή. Το βιβλίο της, μεταφέρει τον αναγνώστη σε έναν κόσμο συμβόλων, εικόνων, μύθων, μοτίβων και αρχετύπων, βαθιά ριζωμένων στην ανθρώπινη σκέψη και φαντασία. Το δέντρο, όπως η ίδια ανακαλύπτει και αποκαλύπτει στους αναγνώστες, έχει έναν καθόλα ζωτικό ρόλο σε αυτό το γοητευτικό μωσαϊκό. Πρόκειται για την πρώτη πρωτότυπη ελληνική μελέτη για τον Πατέρα του Φανταστικού, με εισαγωγή γραμμένη από τον βιογράφο του, κύριο Colin Duriez.

Θα μιλήσουν:

Στήβεν Τέιγκλ, συγγραφέας, creative writing, Fulbright fellow στο Α.Π.Θ.

Ευλαμπία Τσιρέλη, συγγραφέας του βιβλίου, εκπαιδευτικός, υποψήφια διδάκτωρ Βιβλικής Θεολογίας

Συντονίζει και προλογίζει η Ειρήνη Γαμβρού, Φιλόλογος, Διδάκτωρ Επιστημών Αγωγής.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος 231331 8593

 

Ώρα

(Τετάρτη) 7:30 μμ - 9:30 μμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης