14.8 C
Thessaloniki

Τμήμα Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας

Δ’ Δημοτική Κοινότητα
Κλεάνθους 57
Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας

τ.κ. 544 53
Τηλ. 2313318517 -8518 -8545
email: d-koinotita@thessaloniki.gr

dkoinotita_1

Η Τούμπα αποτελεί σήμερα διευρυμένη οικιστική περιοχή της Θεσσαλονίκης  και αυτοδιοικητικά αποτελεί την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα (παλαιότερα Δ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα) του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η περιοχή πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο λόφο της Τούμπας, που βρίσκεται τοποθετημένος στα βορειοδυτικά της περιοχής, στα όριά της με την Δημοτική Ενότητα της Τριανδρίας.

Δημιουργήθηκε από Μικρασιάτες και Ανατολικοθρακιώτες πρόσφυγες μετά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922 και την ανταλλαγή πληθυσμών την περίοδο 1923-24. Αποτελεί μια από τις πιο γνωστές περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως λόγω της έδρας του ιστορικού αθλητικού συλλόγου ΠΑΟΚ και του αντίστοιχου ποδοσφαιρικού Γηπέδου.

  • Ιστορικά στοιχεία

    Ο ομώνυμος λόφος της Τούμπας έδωσε το όνομα στην περιοχή και αποτελεί  αρχαιολογικό χώρο, καθώς η αρχαιολογική έρευνα αποκάλυψε ένα πόλισμα (σύνολο οικοδομών μιας πόλης) της περιοχής που αποτελεί τούμπα πολλών φάσεων οικοδόμησης, όπου η παλαιότερη από αυτή τοποθετείται χρονικά στα τέλη της πρώιμης εποχής του χαλκού (2200 π.Χ.). Η θέση του οικισμού φαίνεται να εγκαταλείφθηκε, μετά την ίδρυση της Θεσσαλονίκης από τον Κάσσανδρο το 324 π.Χ. Η τούμπα της Θεσσαλονίκης είναι ένας ελλειψοειδής γήλοφος με ύψος γύρω στα 20μ. από τη γύρω επίπεδη περιοχή και διαστάσεις 153χ103μ., ενώ στην κορυφή του έχει διαστάσεις 81χ42μ.

  • Γενικά στοιχεία

    Η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα βρίσκεται τοποθετημένη στο βορειοανατολικό τμήμα του Δήμου και συνορεύει στα βόρεια με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και αντίστοιχα με τις Δημοτικές Κοινότητες Α΄ και  Ε΄ του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας. Αποτελείται από δύο μεγάλους συνοικισμούς την Άνω Τούμπα και την Κάτω Τούμπα. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή  πληθυσμού και κατοικιών του 2011, έχει πληθυσμό 81.615  κατοίκους. Εκτός από τις συνοικίες της Άνω Τούμπας και της Κάτω Τούμπας, άλλες μικρότερες συνοικίες είναι ο Άγιος Φανούριος, η Δόξα, το Κρυονέρι, η περιοχή Παπάφη και η Μαλακοπή.

    Η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα ορίζεται στα βόρεια από την οδό Καυταντζόγλου, την οδό Αγίου Δημητρίου και το ρέμα της Τριανδρίας, στα ανατολικά και νότια από την Λεωφόρο Στρατού και την οδό Αλέξανδρου Παπαναστασίου, με την περιοχή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου μέχρι την οδό Μητροπολίτου Γενναδίου, στα δυτικά από τις συνοικίες της Κάτω Τούμπας και της Άνω Μαλακοπής του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη μέχρι την περιφερειακή οδό και το δάσος του Κρυονερίου.

  • Πλατείες

    Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού
    Η Κεντρική πλατεία της Τούμπας, είναι η πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού και βρίσκεται στην Άνω Τούμπα. Ονομάστηκε έτσι το 2010, στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής αλλά και ως φόρος τιμής στους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη μετά την Μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών σε εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης. Στον χώρο γύρω από την πλατεία βρίσκονται το Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας, τα Γραφεία της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, το Δημοτικό Κολυμβητήριο, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης  καθώς και ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας.

    Πλατεία του Αγίου Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα.
    Στην συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη – Ανατολικής Θράκης – Αρτάκης βρίσκεται το πάρκο μπροστά στην Εκκλησία του Αγ. Θεράποντα.

    Σύμβολο της περιοχής για τους παλαιότερους επί δεκαετίες. Ένα σημείο συνάντησης, συνελεύσεων, ανάπαυσης για τους ηλικιωμένους και ατελείωτου παιχνιδιού για τα παιδιά. Η πρώτη ονομασία ήταν Πλατεία Ταπητουργείων. Το όνομά της το απέκτησε από τα ταπητουργεία, που αναπτύχθηκαν στην περιοχή. Η ανάπτυξη της ταπητουργίας σχετίζεται με τον ερχομό των προσφύγων από τη Μικρά Ασία. Μετά από δεκαετίες η γειτονιά εμφάνισε έναν ισχυρό εμπορικό χαρακτήρα, τον οποίο και κατάφερε να διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αποφάσισε την ονοματοθεσία του πάρκου σε «πάρκο Νίκου Παπάζογλου» προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη ο οποίος ήταν κάτοικος της περιοχής και στην οδό  Επταλόφου όπου υπήρχε το γνωστό studio  ΑΓΡΟΤΙΚΟΝ στην Κάτω Τούμπα.

    Άλλες πλατείες είναι η πλατεία της Αγίας Μαρίνας στην Άνω Τούμπα, η πλατεία στον Κήπο του Καλού και η πλατεία Αμμουλιανής.

  • Αθλητικές εγκαταστάσεις

    Δημοτικό Κολυμβητήριο, Κλεάνθους 55
    Δημοτικά Γυμναστήρια στην οδό Λάρνακος-Τήνου 6 και Ολυμπίας-Ευρυσθέως, Άνω Τούμπα.
    Δημοτικό Γήπεδο ΜΕΝΤ, Κανάρη 77 Κάτω Τούμπα.
    Δημοτικό Γήπεδο Μαλακοπής, Αλ. Σπανού & Σταγειρίτη
    Γήπεδο Τούμπας, έδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Έχει χωρητικότητα περίπου 28.700 θέσεις, ενώ στους χώρους του φιλοξενούνται Τμήματα του Α.Σ. ΠΑΟΚ.

  • Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί

    Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί
    Βρεφονηπιακός Σταθμός “Μέγας Αλέξανδρος”¨, Ολυμπίας 2
    Παιδικός Σταθμός, Αγγελοπούλου 36
    Παιδικός Σταθμός, Διογένους 16
    Παιδικός Σταθμός, Θ. Χαρίση 51

    ΟΒΡΕΠΟΜ:
    Βρεφονηπιακός Σταθμός Τούμπας, Καρακάση 93
    Παιδικός Σταθμός, Ολυμπίας 10
    Παιδικός Σταθμός, Δορυλαίου 34

  • Βιβλιοθήκες

    Δημοτικές Βιβλιοθήκες
    Δημοτική Βιβλιοθήκη, Άνω Τούμπας,  Γρ. Λαμπράκη 187
    Δημοτική Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας, “Γιώργος Ιωάννου” Πυλαίας 59.

  • Κ.Α.Π.Η.

    Κ.Α.Π.Η
    4ο Παράρτημα  Γρ. Λαμπράκη 42
    8ο Παράρτημα, Αρτάκης 9
    11ο Παράρτημα, Ολυμπίας & Ιφιγενείας

  • Πολιτιστικοί Σύλλογοι

    Πολιτιστικός Σύλλογος “ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ”
    Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Τούμπας “Οι Άνω Κάτω”
    Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Παραδοσιακού Χορού & Λαϊκού Πολιτισμού “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”
    Πολιτιστικός Σύλλογος “ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ”
    Λαογραφικός Όμιλος Παπάφη
    Σύλλογος Έρευνας και Διάδοσης Κρητικής Παράδοσης “ΙΔΑΙΑ ΓΗ”
    Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης
    Πολιτιστικό Σωματείο “Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος”
    Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης Αγίου Φανουρίου.

  • Αθλητικοί Σύλλογοι – Σωματεία

    ΜΕΝΤ
    Α.Ε. Ελπίδα Τούμπας
    Ακαδημία Ποδοσφαίρου FC TOUMBA
    Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιωάννης Παπάφης- Ακαδημία Ποδοσφαίρου
    Αθλητικός Όμιλος Προοδευτική Τούμπας
    Μορφωτικός Γυμναστικός Σύλλογος Μελιτεύς
    Α.Σ. Λιονταράκια
    Πυρσός Θεσσαλονίκης
    ΠΑΣ ΙΝΑΙΧ
    ΔΙΟΝΥΣΟΣ Μαλακοπής
    RUGBY LIONS

  • Νοσοκομεία και άλλα Ιδρύματα

    Στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα βρίσκουμε το “Φιλοξενείο Οικογενειών“, το Δημοτικό Βρεφοκομείο “Άγιος Στυλιανός”  στην οδό 28ης Οκτωβρίου 99 και τα Νοσοκομεία “Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης”, Αλεξάνδρου Συμεωνίδη 2  και Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών) στη Γρ. Λαμπράκη 13. Υπάρχει ακόμη το ορφανοτροφείο «Παπάφειο» στην οδό Παπάφη 33 και στη Συνοικία Μαλακοπή το Γηροκομείο “Χαρίσειο” της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης στην οδό Κισσού 3 & Δημητρίου Χαρίση. Στην οδό Γρ. Λαμπράκη βρίσκεται το ΙΚΑ της Τούμπας.

     

  • Αστυνομικό Τμήμα

    Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τμήμα Ασφάλειας, στην οδό Λυκάωνος 13

  • Ορθόδοξοι Ιεροί Ναοί

    Στη συνοικία της Άνω Τούμπας οι Ιεροί Ναοί Αγίας Βαρβάρας στην οδό Γρ. Λαμπράκη και Αγίας Μαρίνας στην ομώνυμη οδό στην ομώνυμη πλατεία της Άνω Τούμπας και το υπόγειο παρεκκλήσιο του τιμάται επ’ ονόματι της αγίας Ελένης της εκ Σινώπης του Πόντου, ο Ιερός Ναός Αγίου Θεράποντος επί των οδών Παλιγγενεσίας και Αρτάκης στην Κάτω Τούμπα και χτίστηκε από Μικρασιάτες πρόσφυγες σε ανάμνηση του Προσκυνήματος του Αγίου Θεράποντα που βρισκόταν στο Μπουνάρμπασι της Σμύρνης, ο Ιερός Ναός Αγίων Φανουρίου και Τιμίου Προδρόμου επί της οδού Πασαλίδη στην Κάτω Τούμπα, ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου επί της οδού Περδίκα 21, ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου εντός του περιβόλου του Παπαφείου Ορφανοτροφείου στην οδό Παπάφη. Άλλοι μικρότεροι ναοί είναι: ο Ναός του Αγίου Νεκταρίου στον περίβολο του Χαρισείου Γηροκομείου, ο Κοιμητηριακός Ναός του Αγίου Παύλου στην Μαλακοπή, και το παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο πάρκο δάσους του Κρυονερίου.

  • Αστική Συγκοινωνία

    Η περιοχή εξυπηρετείται από τις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ, που συνδέουν την περιοχή με το κέντρο της πόλης, όπως επίσης και με άλλες περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης όπως το Χαριλάου, το Ντεπώ, την Τριανδρία και τη Πυλαία. Οι γραμμές του ΟΑΣΘ που διέρχονται από την περιοχή είναι οι εξής:
    14 Άνω Τούμπα – Σιδηροδρομικός Σταθμός
    30 Τριανδρία – Αποθήκη (Ντεπώ)
    12 ΚΤΕΛ – Κάτω Τούμπα
    37 Σιδηροδρομικός Σταθμός – Κρυονέρι
    11 Πυλαία – Σιδηροδρομικός Σταθμός

ΩΡΑΡΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

1. Γνήσιο υπογραφής, παρατάσεις ωραρίου χρήσης μουσικής, αιτήματα δημοτών,

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ 08:00-14:00

Γνήσιο υπογραφής τηλέφωνα επικοινωνίας: 231331 8523 , 231331 8541.
Παρατάσεις ωραρίου χρήσης μουσικής, τηλέφωνα επικοινωνίας: 231331 8517 ,2313318518.

2. Ταμείο για πληρωμή παραβάσεων Κ.Ο.Κ.   ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ        08:00–13:00

Τηλέφωνα επικοινωνίας:231331 8523, 231331 8524.
Σας πληροφορούμε ότι από 31-12-2020 οι πληρωμές στο ΤΑΜΕΙΟ ανεξαρτήτως ύψους ποσού γίνονται μόνο με POS (ν. 4483/2017 άρθρο 43) (εκτός AMERICAN EXPRESS & DINERS CLUB) ή με ΕΠΙΤΑΓΗ ή ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟ (ΑΑΔΕ Αρ.Απόφ. Α1289/22-12-2020, ΦΕΚ 5855/Β/31-12-2020)

Για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.  παράνομης στάσης και στάθμευσης που αφορούν σε μισθωμένα-ενοικιαζόμενα οχήματα (leasing)  και οχήματα δημόσιας χρήσης το διοικητικό πρόστιμο επιβάλλεται στο διπλάσιο (άρθρο 31, παρ. 3, Ν.4530/2018) και εξοφλούνται στο κτίριο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

3. Γραφείο αιτημάτων – παραπόνων δημοτών,

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ 8:00– 14:00, τηλέφωνα επικοινωνίας 231331 8547, 231331 8541, 231331 8518.

4Επίσης,μπορείτε να στείλετε αίτημα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση

d-koinotita@thessaloniki.gr

 

 

4η Δημοτική κοινότητα

Όρια Δ' Δημοτικής Κοινότητας

Ορίζεται από τους δρόμους:
Λ. Καυτατζόγλου-Αγίου Δημητρίου-‘Ορια με Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας Ορτανσίας-Βορειοανατολικά όρια Δήμου Θεσ/νίκης (δάσος Κέδρινου Λόφου)-Όρια με συν/μό Μαλακοπής-Γρ. Λαμπράκη (πρώην Κονίτσης)-Αεροπού-Aνατολικά όρια Δήμου Θεσσαλονίκης-Αναξιμένους-Κανάρη-Αλεξ. Παπαναστασίου-Εγνατία (προέκταση)

Στην Δ’ Δημοτική Κοινότητα μπορείτε να εξυπηρετηθείτε σχετικά με:

  • Πιστοποιητικά Γέννησης - Οικογενειακής κατάστασης

    Στην Κοινότητα με σχετική αίτηση του ενδιαφερόμενου δημότη.
    Ώρες κοινού: 08:00 – 14:00 – τηλ. 2313318523
    Τμήμα Δημοτολογίου

  • Πρόστιμα K.O.K

    Ωράριο λειτουργίας ταμείου : Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 8.00-13.00
    Πληροφορίες : 2313318523 – 2313318524 – 2313318519

    Δημοτική Αστυνομία

    Σας πληροφορούμε ότι από 31-12-2020 οι πληρωμές στο ΤΑΜΕΙΟ ανεξαρτήτως ύψους ποσού γίνονται μόνο με POS (ν. 4483/2017 άρθρο 43)(εκτός AMERICAN EXPRESS & DINERS CLUB) ή με ΕΠΙΤΑΓΗ ή ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟ (ΑΑΔΕ Αρ.Απόφ. Α1289/22-12-2020, ΦΕΚ 5855/Β/31-12-2020)

    Για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.  παράνομης στάσης και στάθμευσης που αφορούν σε μισθωμένα-ενοικιαζόμενα οχήματα (leasing)  και οχήματα δημόσιας χρήσης το διοικητικό πρόστιμο επιβάλλεται στο διπλάσιο (άρθρο 31, παρ. 3, Ν.4530/2018) και εξοφλούνται στο κτίριο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

  • Παράταση ωραρίου χρήσης μουσικής

    Η παραλαβή-κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών για την έκδοση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής καταστήματος Κ.Υ.Ε. πραγματοποιείται στο αρμόδιο γραφείο της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας . Τηλέφωνο επικοινωνίας 2313318519
     Νέα Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 1071/2017 που αφορά την παράταση ωραρίου χρήσης μουσικής σε Κ.Υ.Ε. του Δήμου Θεσσαλονίκης.
     Δικαιολογητικά που απαιτούνται.
    ⇒ Αίτηση ατομικής επιχείρησης
    ⇒ Αίτηση εταιρείας
    ΠΡΟΣΟΧΗ : Όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν άδεια μουσικής η οποία όμως έχει λήξει, θα πρέπει πρώτα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της επιχείρησης τους στη σελίδα  notifybusiness.gov.gr

     

  • Πληροφορίες παροχής κοινωνικών υπηρεσιών

    Στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας, Κλεάνθους 57 στεγάζεται το Κέντρο Κοινότητας Ανατολικού Τομέα Δήμου Θεσσαλονίκης
    Ώρες κοινού: 08:00 – 14:00  – Τηλ. επικοινωνίας: 2313318559-8560-8651

    Πληροφορίες εδώ

  • Υποβολή αιτήματος

    IMC - improve my cityΤο “Βελτιώνω την πόλη μου” είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρησης
    και διαχείρισης αιτημάτων πολιτών.
    Κάντε κλικ στην εικόνα αριστερά για συνδεθείτε σ’ αυτήν.

  • Επικύρωση αντιγράφων - Θεώρηση γνησίου υπογραφής

    • Θεώρηση Αντιγράφων

      Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 4250/2014 «Διοικητικές Απλουστεύσεις-Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα-Τροποποίηση Διατάξεων του π.δ. 318/1992 (Α΄161) και λοιπές ρυθμίσεις» (ΦΕΚ 74 /Α΄/26.03.2014) έχει καταργηθεί η υποχρέωση υποβολής πρωτοτύπων εγγράφων που έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες και τους φορείς που υπάγονται στην περίπτωση α΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ως άνω νόμου ή επικυρωμένων αντιγράφων των εγγράφων αυτών από τους ενδιαφερόμενους και πλέον το Δημόσιο υποχρεούται να αποδέχεται τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των εγγράφων αυτών. Αντίστοιχα, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων, εφόσον τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί αρχικά από δικηγόρο καθώς και ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από τις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουν στη ρύθμιση. Επίσης, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά τα ευκρινή φωτοαντίγραφα αλλοδαπών εγγράφων, υπό την προϋπόθεση ότι τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο. Επισημαίνεται ότι οι διοικητικές αρχές, η Ελληνική Αστυνομία και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) εξακολουθούν να επικυρώνουν αντίγραφα από το πρωτότυπο ή από το ακριβές αντίγραφο της διοικητικής αρχής, που το εξέδωσε, μόνο στην περίπτωση που αυτά πρόκειται να υποβληθούν από τον ενδιαφερόμενο σε φορείς που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της εν λόγω ρύθμισης (π.χ. τράπεζα, ιδιωτική εταιρεία, συμβολαιογράφο).

    • Βεβαίωση Γνησίου Υπογραφής

      Η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 11 του N.2690/99 «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» (Φ.Ε.Κ.45/τ.Α΄/9-3-1999), όπως συμπληρώθηκαν από αυτές των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 16 του Ν.3345/2005 (Φ.Ε.Κ.138/τ.Α΄/16-6-2005). Όλες οι διοικητικές αρχές και τα Κ.Ε.Π. υποχρεούνται να βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής κάθε ενδιαφερομένου (άρθρο 11 παρ.1 Ν.2690/99,όπως συμπληρώθηκε με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 16 Ν.3345/2005).

      Η βεβαίωση για τους Έλληνες πολίτες γίνεται βάσει του δελτίου ταυτότητας, του διαβατηρίου ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής.

      Για τους αλλοδαπούς, εάν μεν είναι πολίτες κρατών- μελών της Ε.Ε., από το δελτίο ταυτότητας ή το διαβατήριο, ενώ στις άλλες περιπτώσεις, από το διαβατήριο ή άλλο έγγραφο βάσει του οποίου επιτρέπεται η είσοδός τους στη χώρα ή τα έγγραφα που έχουν εκδώσει οι αρμόδιες ελληνικές αρχές. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το διαβατήριο πρέπει να είναι σε ισχύ.

      Στην Κοινότητα στις ώρες εξυπηρέτησης κοινού 08:00-14:00.

Το Συμβούλιο συγκροτεί Επιτροπές που μελετούν και εισηγούνται θέματα για την υποβοήθηση του έργου του.
Στις επιτροπές συμμετέχουν υποχρεωτικά οι Σύμβουλοι της Κοινότητας και προαιρετικά δημότες της περιοχής με γνώσεις του αντικειμένου πάνω στα θέματα που απασχολούν τις Επιτροπές.

  • Συμβούλιο Δ' Δημοτικής Κοινότητας

    ΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    1 ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΔΩΡΟΘΕΑ
    2 ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
    3 ΦΟΥΡΚΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ
    ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    1 ΠΑΠΑΘΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
    2 ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
    3 ΝΑΒΡΑΤΖΟΓΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
    4 ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    5 ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    6 ΣΑΛΟΝΙΚΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
    7 ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
    8 ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ
    9 ΧΗΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    1 ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
    2 ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ
    ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    1 ΤΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  • Επιτροπές Δ' Δημοτικής Κοινότητας

    1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

     

    Α/Α ΑΙΡΕΤΑ ΜΕΛΗ Α/Α ΛΑΪΚΑ ΜΕΛΗ
    1 ΦΑΣΟΥΛΑΣ Β.
    2 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Ν.
    3 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡ.

     

    1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

     

    Α/Α ΑΙΡΕΤΑ ΜΕΛΗ Α/Α ΛΑΪΚΑ ΜΕΛΗ
    1 ΤΣΙΑΠΑΚΙΔΗΣ Κ.
    2 ΣΑΛΟΝΙΚΙΔΗΣ Θ.
    3 ΑΡΑΒΙΔΟΥ Α.

     

    1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

     

    Α/Α ΑΙΡΕΤΑ ΜΕΛΗ Α/Α ΛΑΪΚΑ ΜΕΛΗ
    1 ΓΚΑΪΤΑΤΖΗΣ Κ
    2 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡ.
    3 ΝΑΖΙΡΗΣ Γ.

     

    1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

     

    Α/Α ΑΙΡΕΤΑ ΜΕΛΗ Α/Α ΛΑΪΚΑ ΜΕΛΗ
    1 ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Ν.
    2 ΚΟΣΜΙΔΟΥ Σ.
    3 ΨΩΜΙΑΔΟΥ Δ.

     

    1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

     

    Α/Α ΑΙΡΕΤΑ ΜΕΛΗ Α/Α ΛΑΪΚΑ ΜΕΛΗ
    1 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Ν.
    2 ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Π.
    3 ΜΠΑΛΑΣΚΑ Ζ

     

    1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

     

    Α/Α ΑΙΡΕΤΑ ΜΕΛΗ Α/Α ΛΑΪΚΑ ΜΕΛΗ
    1 ΜΠΑΛΑΣΚΑ Ζ.
    2 ΦΑΣΟΥΛΑΣ Β.
    3 ΨΩΜΙΑΔΟΥ Δ.

     

    1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

     

    Α/Α ΑΙΡΕΤΑ ΜΕΛΗ Α/Α ΛΑΪΚΑ ΜΕΛΗ
    1 ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ Δ
    2 ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Π.
    3 ΓΚΑΪΤΑΤΖΗΣ Κ.
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα

    Πρόεδρος 231331 8516
    Προϊστάμενος 231331 8545
    Γραμματέας Συμβουλίου 231331 8517 & 8518
    Ταμείο & Πιστοποιητικά (αιτήσεις) 231331 8519 & 8523 & 8524
    Παρατάσεις ωραρίου χρήσης μουσικής 231331 8517 & 8518

    Αιτήματα δημοτών

    231331 8518 & 8541 & 8547

    Θυρωρείο

    231331 8544
    Γραφείο Καθαριότητας Δ΄Κοινότητας 231331 8546 & 8299

    Κέντρο Κοινότητας Αν.Τομέα

    231331 8559 & 8560 & 8598 & 8651

     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μάρτιος, 24