18.9 C
Thessaloniki
Αρχική Θέλω από τον Δήμο Θέλω να ενημερωθώ Αναπτυξιακά Προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020 ΠΕΠ – Τομεακά Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής – ΤΕΒΑ 2014-2020

Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής – ΤΕΒΑ 2014-2020

«Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2015-2016» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το FEAD

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ: Επιχειρησιακό πρόγραμμα Ι ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ 2015-2016 της κοινωνικής σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης Ανατολικό Τμήμα.

ΚΩΔ. ΠΡΑΞΗΣ/MIS (ΟΠΣ): 5000179

ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΑΞΗΣ (ΕΡΓΟΥ): Κοινωνική σύμπραξη Π.Ε. Θεσσαλονίκης – Ανατολικό τμήμα

ΦΟΡΕΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ: Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΑΞΗΣ:

Κύριος της πράξης είναι η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης Ανατολικό Τμήμα και ο Δικαιούχος της πράξης έχει αναλάβει τον συντονισμό των φορέων της Κ.Σ. που αποφασίζουν από κοινού για την φύση, τις δράσεις, τον τρόπο υλοποίησης και εκτέλεσης της πράξης. Για τον λόγο αυτό διεξάγονται κοινές συνεδριάσεις με τις σχετικές αποφάσεις.

Η Διασφάλιση των αναγκαίων Υποδομών γίνεται με της προβλεπόμενες διαδικασίες που διέπουν τον Δήμο Θεσσαλονίκης, είτε με παραχώρηση, ανάθεση ή διαγωνιστική διαδικασία. Σύμφωνα με το είδος και τον προϋπολογισμό της κάθε δράσης ακολουθείται το νομικό πλαίσιο όπως ισχύει για τους ΟΤΑ. Στις δράσεις που εκτελούνται από τους Κοινωνικούς Εταίρους της Σύμπραξης ακολουθείται το νομικό πλαίσιο που προδιαγράφεται για αυτούς και συμβαδίζει με τις αρχές του Προγράμματος.

Οι Προμήθειες τόσο των τροφίμων όσο και της βασικής υλικής συνδρομής διεξάγεται από την σχετική Διεύθυνση του Δήμου για λογαριασμό της ΚΣ. Αντίστοιχα γίνονται και η άλλοι διαγωνισμοί και οι προσλήψεις προσωπικού αναγκαίου για την εκτέλεση της πράξης. Η παραλαβή, ο έλεγχος, η φύλαξη και η διανομή των τροφίμων και της βασικής υλικής συνδρομής ακολουθεί τις προβλεπόμενες διατάξεις του Δήμου και του προγράμματος. Ειδικά οι προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας που πληρούν οι χώροι, τα μεταφορικά μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό τηρούνται απόλυτα.

Οι Συνοδευτικές Δράσεις στοχεύουν στο προφίλ των ωφελουμένων και παρέχονται προς όλους τους δικαιούχους. Σε περίπτωση που η ζήτηση υπερβαίνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, γίνεται επιλογή βάσει κριτηρίων μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας και ανάγκης, που κρίνει ο φορέας εκτέλεσης της δράσης με αιτιολογημένη έκθεση. Οι συνοδευτικές δράσεις τεκμηριώνονται πλήρως και αξιολογούνται από την ΚΣ σε τακτικά χρονικά διαστήματα και στο τέλος των δράσεων.

 

Υποέργο 1. Διοικητικές δαπάνες

H προμήθεια τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής αποκεντρωμένα από τoν Επικεφαλής Εταίρο. Η αποθήκευσή των αποκεντρωμένων προμηθειών, η μεταφορά τους στα σημεία διανομής και η διανομή τους στους ωφελούμενους από τον Επικεφαλής Εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης, με ευθύνη και επιμέλειά του.

Υποέργο 2. Συνοδευτικά μέτρα

Ο Επικεφαλής Εταίρος θα σχεδιάσει για τα έτη 2015 – 2016 και θα υλοποιήσει Συνοδευτικά Μέτρα, ανάλογα με το προφίλ των ωφελουμένων του, τα οποία θα παρέχονται στους ωφελούμενους είτε απευθείας από τον ίδιο είτε μέσω συμβάσεων παροχής υπηρεσιών που θα συνάψουν με τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Υποέργο 3. Είδη τροφίμων

Τα είδη των τροφίμων που θα προμηθευτούν και θα διανείμει ο Επικεφαλής Εταίρος προσδιορίζονται από τον ίδιο στην πρότασή του, ανάλογα με τις ανάγκες των ωφελουμένων του.

Υποέργο 4. Είδη βασικής υλικής συνδρομής

Οι κατηγορίες των ειδών βασικής υλικής συνδρομής που θα προμηθευτούν και θα διανείμει ο Επικεφαλής Εταίρος προσδιορίζονται από τον ίδιο στην πρότασή του, ανάλογα με τις ανάγκες των ωφελουμένων του και αφορούν σε είδη οικιακού καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής. Στους αστέγους παρέχονται ρουχισμός και είδη προσωπικής υγιεινής σε ατομική συσκευασία.
Ωφελούμενοι των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής είναι:

·         Άτομα και οικογένειες που διαβιώνουν σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, και συμπεριλαμβάνονται στον Τελικό Πίνακα Ωφελουμένων.

·         Άστεγοι, οι οποίοι προκύπτουν από έρευνες πεδίου που διενεργούνται από το επιστημονικό προσωπικό του Δικαιούχου ή και άλλων εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης.

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΑΞΗΣ: 4.365.425,24 €

ΕΣΠΑ 2014-2020
ΤΕΒΑ
ΕΙΕΑΔ