14.8 C
Thessaloniki

Ψυχολογική υποστήριξη

Συμβουλευτική Υποστήριξη
Ψυχολογική Υποστήριξη
| Σχολές Γονέων | Κοινωνικό Πνευματικό Κέντρο | Κέντρα Πρόληψης
Υπεύθυνη Προγράμματος:
Καλογεροπούλου Μαρία-Άννα
Διεύθυνση: Μοναστηρίου 53-55, 4ος όροφος

Η κοινωνικο-οικονομική κρίση που επικρατεί στη χώρα μας έχει επιπτώσεις σε πολλούς τομείς και πιο πολύ στη ψυχική υγεία όλων μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η αναγκαιότητα της ύπαρξης δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης θεωρείται απαραίτητη. Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων του Δήμου Θεσσαλονίκης, θέλοντας να συνεισφέρει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, υλοποιεί Πρόγραμμα Παροχής Δωρεάν Ψυχολογικής Υποστήριξης, που παρέχεται μόνο στους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή βραχύχρονης ψυχολογικής στήριξης στα πλαίσια συμβουλευτικής σε κατοίκους του Δήμου. Το πρόγραμμα αποβλέπει στην αντιμετώπιση ήπιων ψυχολογικών προβλημάτων, όπως η διαχείριση συναισθηματικών δυσκολιών (άγχος, κατάθλιψη, θυμός), διαταραχές συμπεριφοράς, (έλλειψη ενδιαφέροντος, χαμηλή αυτοεκτίμηση), δυσκολίες στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις, (έλλειψη επικοινωνίας, διαζύγιο, διαπαιδαγώγηση παιδιών), ψυχοσωματικά προβλήματα (αϋπνία, πονοκέφαλοι).

Ο αριθμός των συνεδριών που παρέχονται στους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι 3-5 κατά περίπτωση. Επίσης, στα πλαίσια του προγράμματος παρέχεται ενημέρωση και δικτύωση των κατοίκων με τις υπόλοιπες δομές της πόλης μας.

ΩΡΑΡΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

8:00-14:00

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

231331-8938