15.7 C
Thessaloniki

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ

«Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ», σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0» με συνολικό κατ’ εκτίμηση προϋπολογισμό 288.246,00 ευρώ (€) πλέον ΦΠΑ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΑΞΗΣ

Το έργο αφορά το μετασχηματισμό των Κ.Ε.Π. όχι μόνο σε υπηρεσίες μιας στάσης, αλλά και δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας του κράτους με τους πολίτες, μέσω της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών, την ηλεκτρονική διεκπεραίωση υποθέσεων, τη χωροταξική διάρθρωση με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς και ομάδων ειδικών κατηγοριών, όπως ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολίτες χωρίς ψηφιακές δεξιότητες.

Στο πλαίσιο του προαναφερθέντος Έργου σχεδιάζεται η αναβάθμιση των υποδομών των ΚΕΠ στα παρακάτω επίπεδα:

  • την ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών των ΚΕΠ μέσω αντίστοιχων εργασιών (ανακαινίσεις δαπέδων, φωτιστικών σωμάτων, εγκατάσταση επιγραφών κ.α.),
  • την προμήθεια tablets για την χρήση της εφαρμογής gov.gr wallet για τον έλεγχο ηλεκτρονικών εγγράφων που προσκομίζουν οι πολίτες στα ΚΕΠ και
  • δράσεις εκσυγχρονισμού των πληροφοριακών υποδομών των ΚΕΠ (π.χ. προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού όπως Η/Υ, εκτυπωτές κ.α.).

Το Έργο «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Πυλώνα του Component 2.2 (Modernize) και συγκεκριμένα της δράσης Further modernization of Public Administration’s One-Stop Shops με κωδικό 16780.