18.9 C
Thessaloniki

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Sociocultural learning for Youths in Mobile Societies – Κοινωνικό- πολιτισμικό μοντέλο μάθησης για μετακινούμενους πληθυσμούς Νέων- SLYMSτου Προγράμματος ERASMUS+ 2014-2020» κατηγορία πράξης KA2 – Strategic partnerships in the field of youth και ενδεικτικό προϋπολογισμό για το Δήμο Θεσσαλονίκης 25.000€ (συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης 200.000,00 Ευρώ).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΑΞΗΣ: Το προτεινόμενο έργο στοχεύει στην δημιουργία και ανάδειξη των μαθησιακών δυνατοτήτων που προκύπτουν μέσα από τις πλέον καθιερωμένες γιορτές πολυγλωσσίας Για το λόγο αυτό οι δράσεις του σχεδίου αποσκοπούν στη:

  • Δημιουργία δοκιμασμένων εργαλείων που αναβαθμίζουν το ρόλο των γιορτών πολυγλωσσίας σε χώρο μη τυπικής και άτυπης μάθησης.
  • Αναγνώριση του δήμου ως κατάλληλο φορέα μη τυπικής και άτυπης μάθησης
  • Διασύνδεση δήμων της ΕΕ με στόχο την Ευρωπαϊκή αναγνώριση του μαθησιακού ρόλου των γιορτών πολυγλωσσίας μέσα από τη δημιουργία διαδημοτικών γιορτών πολυγλωσσίας

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετάσχει ενεργά σε όλες τις σχεδιαζόμενες συναντήσεις όπου και θα διαμορφωθούν οι μαθησιακές δυνατότητες που προκύπτουν μέσα από τις γιορτές και Αποτελεί πλατφόρμα όλων των συνιστωσών (κοινωνικοί φορείς ομάδες αλλά και επαγγελματίες της πόλης, μη κυβερνητικές οργανώσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα) που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του μοντέλου μέσα από την αναγνώριση της ποιότητας και της αξιοπιστίας.

Ακόμα θα αποτελέσει σταθερή δομή βιωσιμότητας και επέκτασης των αποτελεσμάτων σχεδίου σε άλλους τομείς που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν την μη-τυπική και άτυπη μάθηση.

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

 

ΕΣΠΑ 2014-2020
ΤΕΒΑ
ΕΙΕΑΔ

Conference: Youth on the move: Social inclusion through informal and non-formal learning
Press ReleaseΔελτίο Τύπου

Facebook Event

Ραδιοφωνική εκπομπή ΓΙΑ ΤΟ SLYMS

Η εκπομπή “Η Ανοιχτή Ζώνη φιλοξενεί το πρόγραμμα SLYMS (Κοινωνιοπολιτισμική μάθηση νέων σε μετακίνηση)” του StarClassic Radio (www.starclassic.gr/listen.asp) στις 2 Απριλίου, στις 19:15,  και θα παρουσιαστεί το συνέδριο Μη τυπικής και Άτυπης εκπαίδευσης http://slyms.uth.gr/conf1-en/, το οποίο οργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους εταίρους και τους φορείς του συγκεκριμένου Προγράμματος Erasmus+ Youth.

Tαυτόχρονα, μέλη της ομάδας έργου 7η Γιορτή Πολυγλωσσίας θα μιλήσουν για την έναρξη και τη συνέχιση των εκδηλώσεων και των εκπαιδευτικών δράσεων της Γιορτής του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Την εκπομπή επιμελούνται και παρουσιάζουν: Δρ. Αργυρώ Μουμτζίδου, Δρ. Ιωάννης Κόζαρης.

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: VETBusiness Partnerships on Workbased learning and Apprenticeships” – «Επιχειρηματικές Συνεργασίες για τη μάθηση που στηρίζεται στην εργασία» -“VET2business του Προγράμματος ERASMUS+ 2014-2020» κατηγορία KA3 – Support for Policy Reform και ενδεικτικό προϋπολογισμό για το Δήμο Θεσσαλονίκης 40.000€ (συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης 350.000,00 Ευρώ).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΑΞΗΣ: Το έργο στοχεύει στη δημιουργία επιχειρηματικών συνεργασιών για την εργασία και μαθητεία σε τοπικό ή περιφερειακό πλαίσιο, που συνοδεύεται με τη μεταφορά γνώσης και καινοτομίας μεταξύ των δύο επιλεγμένων χώρων, την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Οι κύριοι στόχοι είναι να φέρει σε επαφή Εκπαιδευτικές και Επιχειρηματικές συνεργασίες στον επιλεγμένο τομέα του τουρισμού, για να εξασφαλίσει επαρκή αριθμό θέσεων μαθητείας / πρακτικής άσκησης για τους αποφοίτους τόσο από τις σχολές μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) όσο και άλλων δομών.

Οι εταίροι θα συνεργαστούν στενά για τη δημιουργία ικανοτήτων, τη μεταφορά γνώσεων, την ανταλλαγή εμπειριών και ορθών πρακτικών, την παρακολούθηση και διάδοση των δραστηριοτήτων και τη βιώσιμη βελτίωση της ποιοτικής και ποσοτικής παροχής μαθητείας και μάθησης με βάση την εργασία. Οι γερμανοί εταίροι, έχοντας μεγαλύτερη εμπειρία στον τομέα των περιφερειακών συνεργασιών και την εφαρμογή των μηχανισμών για τη κατάρτιση θα είναι υπεύθυνοι για τις δραστηριότητες δημιουργίας ικανοτήτων και τη μεταφορά γνώσης.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα αναλάβει δραστηριότητες ευαισθητοποίησης και της διάχυσης των αποτελεσμάτων.

ΕΣΠΑ 2014-2020
ΤΕΒΑ
ΕΙΕΑΔ

Ενημέρωση για εγγραφή στην εκπαιδευτική πλατφόρμα μαθητείας VET2BUSINESS

Δελτίο Τύπου

«VET2Business Διαδικτυακή Πλατφόρμα Μαθητείας – Αντιμετώπιση της έλλειψης δεξιοτήτων στον τομέα του τουρισμού και προσδιορισμός των μελλοντικών τάσεων»

Δελτίο Τύπου  –  Εκδήλωση