15.4 C
Thessaloniki

Συνδιοργάνωση επιστημονικής ημερίδας σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου στην εφηβεία και το ρόλο των γονιών

Τε03Μαι5:30 πμΤε9:30 πμΣυνδιοργάνωση επιστημονικής ημερίδας σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου στην εφηβεία και το ρόλο των γονιών5:30 πμ - 9:30 πμ(GMT+00:00) ΦορέαςΔιεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, συνδιοργανώνει με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων (Σ.Σ.Ν.) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής  Θεσσαλονίκης, επιστημονική ημερίδα με θέμα: « Έφηβοι, Γονείς και Διαδίκτυο».

Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστεί αφενός η επίδραση των νέων τεχνολογιών στην επικοινωνία των εφήβων και στην καθημερινή τους ρουτίνα, οι πιθανοί κίνδυνοι και οι κακές πρακτικές της χρήσης αυτής (πχ. διαδικτυακός εκφοβισμός) και αφετέρου, να ενδυναμωθούν οι γονείς στην άσκηση του γονεϊκού τους ρόλου ως προς την επίβλεψη και προστασία των παιδιών τους σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου.

Η ημερίδα εντάσσεται και στις δράσεις του Τοπικού Δικτύου Πρόληψης της Ενδοσχολικής Βίας, καθώς ο Σ.Σ.Ν. έχει κληθεί αρκετές φορές από τα σχολεία να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση περιστατικών διαδικτυακού εκφοβισμού. Για το λόγο αυτό προτείνεται η παρακολούθηση της ημερίδας και από τους εκπαιδευτικούς που είναι μέλη της Ομάδας Δράσης Πρόληψης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου  2017 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης», ώρες 17.30 – 21.30.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες της ημερίδας

Οι εγγραφές θα γίνουν την ημέρα της εκδήλωσης στην Αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου, στις 17.30.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων τηλ. επικοινωνίας 2310 250950 κ. Σιμουλίδου Ελισάβετ.

για την αφίσα, πατήστε εδώ.

για το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

 

Ώρα

(Τετάρτη) 5:30 πμ - 9:30 πμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Αίθουσα "Μανόλης Αναγνωστάκης"