14.4 C
Thessaloniki

Η ΣΟΔΘ στο Μέγαρο σε έργα : L.v. Beethoven, L. Brouwer, R. Schumann

Τε07Μαρ9:00 πμΗ ΣΟΔΘ στο Μέγαρο σε έργα : L.v. Beethoven, L. Brouwer, R. SchumannΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Ο.Μ.Μ.Θ.9:00 πμ(GMT+00:00) ΦορέαςΔιεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού - Τμήμα Δημοτικών Μουσικών Σχημάτων

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Δ/νση Πολιτισμού & Τουρισμού  και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν
στη συναυλία που θα  πραγματοποιηθεί
την Τετάρτη  7 Μαρτίου 2018 και ώρα  21:00 στο Μέγαρο Μουσικής  Θεσσαλονίκης (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

Α΄Μέρος
L.v. Beethoven: Εισαγωγή από το μπαλέτο “Τα Πλάσματα του Προμηθέα”, έργο 43
Brouwer: Κοντσέρτο για κιθάρα αρ. 3, «Ελεγειακό»
Β΄Μέρος
Schumann: Συμφωνία αρ.4

 Συντελεστές

Anton Shaburov:Διεύθυνση Ορχήστρας
Τηλέμαχος Ρουδνικλής: Κιθάρα
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

 

Anton Shaburov

Νικητής του First International Felix Mendelssohn conducting competition (Thessaloniki, Greece, 2016 – First prize) – Grand Prix και ειδικό βραβείο κοινού). Νικητής του πρώτου διεθνούς διαγωνισμού First International Felix Mendelssohn conducting competition (Thessaloniki, Greece, 2016 – First prize)
Ο Anton Shaburov γεννήθηκε στο Yekaterinburg και έλαβε τη μουσική του εκπαίδευση σε δύο μεγάλες ρωσικές σκηνές. Αποφοίτησε από το Ural Mussorgsky (2008, δίπλωμα με τιμητικές διακρίσεις) και το Ωδείο Tchaikovsky της Μόσχας (2011, δίπλωμα με τιμητική διάκριση)  με διδάσκαλο με τον θρυλικό καθηγητή Gennady Rozhdestvensky.
Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 2009, όταν ο Anton Shaburov έγινε Διευθυντής της Διεθνούς Συμφωνικής Ορχήστρας της Globalis στη Μόσχα και κύριος διευθυντής και καλλιτεχνικός διευθυντής της συμφωνικής ορχήστρας του Conservatory του Ural State Mussorgsky στο Yekaterinburg. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητάς του ο Anton Shaburov  συμμετείχε σε περισσότερα από 40 φεστιβάλ αφιερωμένα στους Rachmaninoff, Liszt, Tchaikovsky, Shchedrin, Zolotaryov.
Το 2008-2017, ο Anton Shaburov εργάστηκε στο Conservatory του Ural State Mussorgsky (Yekaterinburg), ως κύριος διευθυντής/ καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας.
Το 2010, ο Anton Shaburov έκανε το ντεμπούτο του ως μουσικό σκηνοθέτη της όπερας του Puccini Gianni Schicchi στο Θέατρο Όπερας του Conservatory του Ural State Mussorgsky. Για το έργο αυτό τιμήθηκε με το βραβείο του κυβερνήτη του Sverdlovsk Region “Για εξαιρετικά επιτεύγματα στον τομέα της λογοτεχνίας και των τεχνών”. Κατά τη διάρκεια του έργου του στο Ωδείο Mussorgsky  ο Anton Shaburov έγινε μουσικός διευθυντής παραγωγών όπως Orff’s Die Kluge, Stravinsky’s Mavra,The Nightingale, Eugene Onegin ( Tchaikovsky), The Noblewoman Vera Sheloga(Rimsky-Korsakov,) Duenia (Sergei Prokofiev).
Το 2015 ο Anton Shaburov υπήρξε διευθυντής  της Omsk chamber orchestra. Από το 2017, ο Anton Shaburov είναι διευθυντής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Far Eastern State Symphony Orchestra (Khabarovsk, Russia).

Τηλέμαχος Ρουδνικλής

Ο Τηλέμαχος Ρουδνικλής γεννήθηκε στην Ολυμπιάδα Πτολεμαΐδας και ξεκίνησε τις πρώτες του μουσικές σπουδές στην κιθάρα, σε ηλικία 7 ετών, στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο (τάξη Γλυκερίας Παπαδοπούλου). Σπούδασε στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε παίρνοντας Δίπλωμα Κλασικής Κιθάρας με Άριστα και με καθηγητή τον Κώστα Μακρυγιαννάκη. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας με καθηγητές όπως τους Marco Socias, Oscar Ghiglia, Roland Dyens, Marcin Dylla, Nora Buschmann και Odair Assad.

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€, 5€ (μειωμένο)

Ώρα

(Τετάρτη) 9:00 πμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης