Ψυχολογική υποστήριξη


ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Υπεύθυνη Προγράμματος: Καλογεροπούλου Μαρία-Άννα
Μοναστηρίου 53-55
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2310-509040 & 2310509038
Ώρες λειτουργίας: 8:00-14:00

 

 

Ο αριθμός των συνεδριών που παρέχονται στους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι μέχρι 10 κατά περίπτωση.

 

Η κοινωνικο-οικονομική κρίση που επικρατεί στη χώρα μας έχει επιπτώσεις σε πολλούς τομείς και πιο πολύ στη ψυχική υγεία όλων μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η αναγκαιότητα της ύπαρξης δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης θεωρείται απαραίτητη. Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων του Δήμου Θεσσαλονίκης, θέλοντας να συνεισφέρει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, υλοποιεί Πρόγραμμα Δωρεάν Ψυχολογικής Υποστήριξης.

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή βραχύχρονης ψυχολογικής στήριξης στα πλαίσια συμβουλευτικής σε κατοίκους του Δήμου. Το πρόγραμμα αποβλέπει στην αντιμετώπιση ήπιων ψυχολογικών προβλημάτων, όπως η διαχείριση συναισθηματικών δυσκολιών (άγχος, κατάθλιψη, θυμός), διαταραχές συμπεριφοράς, (έλλειψη ενδιαφέροντος, χαμηλή αυτοεκτίμηση), δυσκολίες στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις, (έλλειψη επικοινωνίας, διαζύγιο, διαπαιδαγώγηση παιδιών), ψυχοσωματικά προβλήματα (αϋπνία, πονοκέφαλοι).

Επίσης, στα πλαίσια του προγράμματος παρέχεται ενημέρωση και δικτύωση των κατοίκων με τις υπόλοιπες δομές της πόλης μας.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page