14.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΣυνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου

Ο απολογισμός  της αντιπυρικής περιόδου 2018-2019, καθώς και ο σχεδιασμός ενεργειών ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου, αναπτύχθηκαν στη διάρκεια συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.), που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο., Βασίλης Μωϋσίδης πραγματοποίησε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ενώ επιπλέον αναφέρθηκε στην προετοιμασία της χειμερινής περιόδου 2019-2020. Συγκεκριμένα, για την αντιπυρική περίοδο 2018-2019, ανέφερε: «Είχαμε μια ικανοποιητική χρονιά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά και σε εκείνα που προέκυψαν δώσαμε άμεσα λύσεις με τη συνέργεια  των συναρμόδιων φορέων. Κατά την αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε την 1η Μαΐου και λήγει σήμερα 31 Οκτωβρίου, ακολουθήσαμε το πρόγραμμα επιφυλακής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διαθέτοντας μόνιμα δύο υδροφόρα οχήματα και προσωπικό. Μεριμνήσαμε, μαζί με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, για τον καθαρισμό από αστικά απορρίμματα τμημάτων του περιαστικού δάσους, συνδράμαμε το Δασαρχείο με εκσκαπτικό μηχάνημα για την ασφαλέστερη κίνηση μουλαριών που μεταφέρουν την ξυλεία που κόβεται, ενώ με εργολαβία κόπηκαν ξερά χόρτα και καθαρίστηκε συνολικά έκταση 350 στρεμμάτων».

Σχετικά με την προετοιμασία της χειμερινής περιόδου 2019-2020 ο ίδιος ανέφερε: «Διαθέτουμε ήδη 500 τόνους αλάτι αποχιονισμού στην αποθήκη του Δήμου και πρόκειται να προμηθευτούμε ακόμη 425 τόνους. Το αλάτι είναι αποθηκευμένο σε στεγασμένο χώρο και το αναμοχλεύουμε τακτικά ώστε να είναι έτοιμο για χρήση. Με το προσωπικό των Τεχνικών Διευθύνσεων του Δήμου μας, όπως κάθε χρόνο, θα συσκευάσουμε και θα διανείμουμε σάκους με αλάτι σε νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, Κ.Α.Π.Η., εκκλησίες και στα προκαθορισμένα σημεία για χρήσεις από τους δημότες».

Ο κ. Μωυσίδης σημείωσε, τέλος, ότι ο Δήμος διαθέτει 17 υδροφόρα οχήματα για ρίψη θαλασσινού νερού, 6 ηλεκτροκίνητους αλατοδιανομείς και δύο λεπίδες αποχιονισμού, ενώ τόνισε ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση και οδηγίες προς τους δημότες.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν οι προτάσεις με στόχο την πρόληψη για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο ενώ διαπιστώθηκε η ετοιμότητα τόσο του Δήμου Θεσσαλονίκης όσο και των συναρμόδιων φορέων σχετικά με το έμψυχο υλικό και τα μέσα που διατίθενται.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως, το περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου που επλήγη από φυτοφάγο έντομο, η διαχείριση και η αναδάσωσή του, η αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης, η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και η διαρκής ενημέρωση των πολιτών.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία-Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ., του Ελληνικού Στρατού, του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, του Λιμεναρχείου, του Ο.Α.Σ.Θ., του Α.Π.Θ., του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, του ΕΚΑΒ, της ΕΥΑΘ, της ΕΔΑ, της ΔΕΔΔΗΕ, εθελοντικών ομάδων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ