23.3 C
Thessaloniki

‘’The Greek Project’’

Τε11Απρ1:00 μμΤε5:00 μμ‘’The Greek Project’’Η Εβραϊκή Ιστορία της Θεσσαλονίκης1:00 μμ - 5:00 μμ(GMT+00:00) ΦορέαςΔ/νση Βιβλιοθηκών και Μουσείων - Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Το ‘’The Greek Project’’ ξεκίνησε ως μια δραστηριότητα που σκοπό είχε να δώσει μια θετική όψη της Ελλάδας, τον καιρό που μονοπωλούσαν τα αρνητικά δημοσιεύματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Είναι μια προσπάθεια άνθρωποι από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν την ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό, όχι με την ιδιότητα του τουρίστα αλλά προχωρώντας κάτω από την επιφάνεια για να ανακαλύψουν συναρπαστικά στοιχεία που κάνουν τόσο ιδιαίτερη τη χώρα μας. Επιλέχθηκε η Θεσσαλονίκη ως βασικός προορισμός αυτών των δραστηριοτήτων καθώς είναι πλούσια σε πολιτισμό, ιστορία, γεύσεις αλλά και σύγχρονη ζωή. Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν βαθύτερες γνώσεις για τις θεματικές ενότητες που διοργανώνουμε.

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί 2 πετυχημένες διοργανώσεις, η μία με θέμα στην ελληνική γλώσσα, όπου συμμετείχαν άνθρωποι που στο εξωτερικό μαθαίνουν ελληνικά και ήρθαν εδώ για ένα διάστημα να κάνουν εντατικά μαθήματα και να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και την καθημερινή ζωή στη Θεσσαλονίκη. Η άλλη αφορούσε την Θεσσαλονίκη, παρελθόν, παρόν και μέλλον και ήταν μια εις βάθος μελέτη του βίου της πόλης μέσα στους αιώνες.

Η τρίτη διοργάνωση σε συνεργασία με το τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών  του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018, ώρα 13.00 – 17.00  στην αίθουσα εκδηλώσεων της κεντρικής δημοτικής βιβλιοθήκης, αφορά την εβραϊκή Θεσσαλονίκη και θα είναι μια μελέτη/γνωριμία με την εβραϊκή ιστορία της πόλης. Το προφίλ των συμμετεχόντων αυτή τη φορά θα είναι αμιγώς ακαδημαϊκό, καθώς τα άτομα που θα συμμετέχουν είναι μελετητές και διδάσκοντες εβραϊκών σπουδών σε διακεκριμένα πανεπιστήμια της Βρετανίας.

Το πρόγραμμα που αφορά τη συνεργασία με το τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών περιλαμβάνει:

Συμπόσιο: 1.Το Ολοκαύτωμα στην Σύγχρονη Ελληνική Εκπαίδευση & Κοινωνία.

2. Σημεία Μνήμης: Τι θυμάται & τι έχει ξεχάσει η σύγχρονη Θεσσαλονίκη.

3. Επίσκεψη στα αρχεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η εκδήλωση δεν είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Ώρα

(Τετάρτη) 1:00 μμ - 5:00 μμ(GMT+00:00)