Δεκέμβριος, 19
Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Καταληκτική συναυλία εκπαιδευτικού εργαστηρίου ΣΟΔΘ ‘’Νέοι Αρχιμουσικοί και Σολίστ ερμηνεύουν έργα νέων Ελλήνων Συνθετών ΙΙ’’ αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Είσοδος ελεύθερη Η
Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Καταληκτική συναυλία εκπαιδευτικού εργαστηρίου ΣΟΔΘ
‘’Νέοι Αρχιμουσικοί και Σολίστ ερμηνεύουν έργα νέων Ελλήνων Συνθετών ΙΙ’’
αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Είσοδος ελεύθερη
Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών πραγματοποιήσει συναυλία στο πλαίσιο εκπαιδευτικού εργαστηρίου με τίτλο: ‘’Νέοι Αρχιμουσικοί και Σολίστ ερμηνεύουν έργα νέων Ελλήνων Συνθετών ΙΙ’’. Το εκπαιδευτικό εγχείρημα πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά και έχει ως στόχο την ανάδειξη ταλαντούχων μουσικών της νέας γενιάς, συνθέτες, αρχιμουσικούς και φέτος και σολίστ, καθώς και την απόκτηση εμπειριών μουσικής πράξης. Η ΣΟΔΘ προσφέρει επίσης την Α’ παγκόσμια εκτέλεση έργων των νέων ανερχόμενων Ελλήνων συνθετών, ενώ το Τμήμα Μουσικών Σπουδών εκτός από τον δανεισμό κάποιων κρουστών οργάνων, παρέχει ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση της συναυλίας στους συμμετέχοντες. Η θεματική των έργων πέρυσι ήταν η ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης. Φέτος τα έργα αντλούν τη θεματική τους από την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία είναι η 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Το εργαστήριο βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα ξεκινήσει την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 με καθημερινές δοκιμές και με τη συμμετοχή όλων των συντελεστών στην αίθουσα δοκιμών της ΣΟΔΘ. Η αρχική φάση του ήταν πρόσκληση ενδιαφέροντος σύνθεσης έργου για ορχήστρα και έργου για μαρίμπα και ορχήστρα με ελεύθερη θεματική, καθώς και σύμπραξης αρχιμουσικού και σολίστ. Μετά από επιλογή έργων με ανώνυμη ταχυδρομική αποστολή και αιτήσεων αρχιμουσικών και σολίστ από ειδική επιτροπή, θα παρουσιαστούν στο πρώτο μέρος της συναυλίας δύο συνθέσεις για μαρίμπα και ορχήστρα με ελεύθερη θεματική και στο δεύτερο μέρος τέσσερα έργα για ορχήστρα, που είναι συνδεδεμένα θεματικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και αναδεικνύουν πτυχές της ζωής τους σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Την συναυλία θα εισάγει μία σπάνια σύμπραξη. Η ΣΟΔΘ συμπράττει με την ομάδα κρουστών «ΚΡΟΥΣΤΩΔΟΙ» του τμήματος Μουσικοθεραπείας του Κέντρου ΑμεΑ «Ο Σωτήρ» με υπεύθυνο τον μουσικοθεραπευτή και υποψήφιο διδάκτορα στη Μουσικοθεραπεία, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Α.Π.Θ., Απόστολο Λάσχο. Την επιμέλεια έχει αναλάβει η Ντόρα Ψαλτοπούλου, Μουσικο-ψυχοθεραπεύτρια, Επίκουρη Καθηγήτρια στο αντικείμενο «Μουσικοθεραπεία στην Ειδική Αγωγή», στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Α.Π.Θ.. Ιδιαίτερη συμβολή με τη σύνθεση έργων για τη σύμπραξη αυτή, αποτελεί η συμμετοχή του συνθέτη, διδάκτορος μουσικής σύνθεσης του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου, Μιχάλη Κεφάλα.
Το ειδικώς ανεγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο ‘’Ο Σωτήρ’’ συστάθηκε από γονείς και κηδεμόνες και προσφέρει ειδική εκπαίδευση, περίθαλψη, διανομή και σίτιση σε περίπου 300 άτομα, τα περισσότερα άπορης ή χαμηλότατης εισοδηματικής τάξης. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διαθέτει δωρεάν για αυτήν την εκπαιδευτική δράση την Αίθουσα Τελετών.
Πρόγραμμα:
Α’ Μέρος
Σύμπραξη με ομάδα ατόμων με αναπηρία Υπεύθυνος μουσικοθεραπευτής : Απόστολος Λάσχος
Γιάννης Κάστιας (στίχοι/μουσική): «Ο χωρισμός όταν πονάει»
Γιάννης Κάστιας, τραγούδι
Απόστολος Λάσχος: «Μουσική της Συνύπαρξης», ενορχήστρωση: Μιχάλης Κεφάλας
Σύμπραξη ΣΟΔΘ με Ομάδα Κρουστών ‘’ΚΡΟΥΣΤΩΔΟΙ’’
Διεύθυνση ορχήστρας: Αικατερίνη Σαμπάκου
Μιχάλης Κεφάλας: «Τρείς Ελληνικοί Χοροί»
Γιάννης Κυλαντωνίδης, τραγούδι
Σύμπραξη ΣΟΔΘ με Ομάδα Κρουστών ‘’ΚΡΟΥΣΤΩΔΟΙ’’
Διεύθυνση ορχήστρας: Ευδοξία Γρηγοριάδου
Samuel Smith/James Naper: ‘’Writing’s On The Wall”, μουσικό θέμα από την ταινία Spectre – James Bond 007, ενορχήστρωση: Δημοσθένης Φωτιάδης
Γιάννης Κυλαντωνίδης, τραγούδι
Διεύθυνση ορχήστρας: Έρη Κουρμπαλή
Συνθέσεις για μαρίμπα και ορχήστρα
Κωνσταντίνος Χαλιάσας
“Les Damoiselles d’ Avignon” για Μαρίμπα και Ορχήστρα
Διεύθυνση ορχήστρας: Ευδοξία Γρηγοριάδου
Σολίστ: Σπύρος Τζαφέστας
Θεόδωρος Γκουγκουσούδης
“Dialogues II” για Μαρίμπα και μικρή Ορχήστρα
Διεύθυνση ορχήστρας: Έρη Κουρμπαλή
Σολίστ: Φάνης Γκιολές
Β’ Μέρος
Συνθέσεις για ορχήστρα με θέμα τα άτομα με αναπηρία
Στέλλα Ζιοπούλου
“Σκιές της Λύτρωσης” για ορχήστρα
Διεύθυνση ορχήστρας: Ευδοξία Γρηγοριάδου
Άγγελος Χρηστάκης
“Το Άστρο της Ελπίδας” για ορχήστρα
Διεύθυνση ορχήστρας: Αικατερίνη Σαμπάκου
Ευρυπίδης Μπέκος
“Fidem” για ορχήστρα
Διεύθυνση ορχήστρας: Αικατερίνη Σαμπάκου
Μιράν Τσαλικιάν
“Exceptional People” για ορχήστρα
Διεύθυνση ορχήστρας: Έρη Κουρμπαλή
ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ομάδα Κρουστών ‘’ΚΡΟΥΣΤΩΔΟΙ’’
Από τον Οκτώβριο του 2015, στο Κέντρο ΑμεΑ «Ο ΣΩΤΗΡ», έχει συσταθεί η ομάδα κρουστών «ΚΡΟΥΣΤΩΔΟΙ», του τμήματος μουσικοθεραπείας, η οποία αποτελείται από 20 άτομα με αναπηρίες όπως αυτισμό, νοητική υστέρηση, σύνδρομο down και κινητικά προβλήματα. Ο ρυθμός αποτελεί το μέσο για ανταλλαγή ιδεών, απόψεων, σκέψεων, πρωτοβουλιών, τη σύνθεση ρυθμικών έργων, με σκοπό τη συνύπαρξη των ατόμων με αναπηρίες, τη δημιουργία, την έκφραση, τη συνεργασία, την αλληλεπίδραση και την επικοινωνία. Παράλληλα, πραγματοποιούνται παρουσιάσεις σε πολιτιστικές-κοινωνικές εκδηλώσεις, συνέδρια, φεστιβάλ, συναυλίες κ.λπ. Επιπλέον, μέλη της ομάδας έχουν προχωρήσει στη συγγραφή στίχων και τη δημιουργία των δικών τους τραγουδιών ως έκφραση των βαθύτερων συναισθημάτων τους. Η παρουσίαση των τραγουδιών πραγματοποιείται από τα ίδια τα παιδιά. Δεν είναι ο στόχος το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, αλλά η χρήση της μουσικής για μη μουσικούς στόχους.
Οι εμφανίσεις της ομάδας κρουστών αποτελούν έργο Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας. Η Κοινωνική Μουσικοθεραπεία ενθαρρύνει την ενεργό μουσική συμμετοχή και την κοινωνική ένταξη, την ισότιμη πρόσβαση στα ίδια μέσα και πόρους, προς όφελος της υγείας και της ευημερίας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες στις σύγχρονες κοινωνίες. Παράλληλα, θέτονται εξατομικευμένοι θεραπευτικοί στόχοι από τον μουσικοθεραπευτή προκειμένου τα άτομα που συμμετέχουν να εξελιχθούν σε προσωπικό επίπεδο. Ένας μουσικοθεραπευτής έχει ειδική εκπαίδευση στη Μουσικοθεραπεία, προσωπική ψυχοθεραπεία και εποπτεία.
Βιογραφικά Αρχιμουσικών:
Ευδοξία Γρηγοριάδου
Γεννήθηκε το 1993. Είναι μουσικολόγος, διευθύντρια ορχηστρών και χορωδιών και καθηγήτρια φωνητικής, ανώτερων θεωρητικών και πιάνου. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών. Συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Α.Π.Θ.), όπου αποφοίτησε με Άριστα. Έχει επίσης, δίπλωμα διεύθυνσης χορωδίας με Άριστα και 1ο Βραβείο από την τάξη των Α. Κυριακίδου και Μ. Οικονόμου, πτυχίο ενοργάνωσης και διεύθυνσης μπάντας με τον Γ. Καρακάση, αντίστιξης με τον Κ. Σαμαρά και αρμονίας με τον Γ. Ζγούρα, όλα με Άριστα. Το 2003, 2005 και 2007 απέσπασε Α’ βραβείο στον 6ο,7ο και 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τραγουδιού στην Καρδίτσα. Το 2004 στον 14ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών απέσπασε έπαινο και Α’ βραβείο σολίστα και το 2006 απέσπασε Α’ βραβείο τραγουδιού στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Περιφερειακούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες στη Θεσσαλονίκη. Στη διεύθυνση, το 2015 απέσπασε την 1η θέση στον Ε΄ Διαγωνισμό Διεύθυνσης Χορωδίας στην Αθήνα, διευθύνοντας τη χορωδία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών και τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων. Το 2016 ξανασυμμετείχε κατακτώντας τη 2η θέση. Το 2018 συμμετείχε στον I΄ Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας, όπου απέσπασε τη 2η θέση διευθύνοντας τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων. Επίσης, διηύθυνε τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης έπειτα από πρόκρισή της στο project «Νέοι Έλληνες Αρχιμουσικοί διευθύνουν έργα Νέων Ελλήνων Συνθετών Ι»
Έρη Κουρμπαλή
Γεννήθηκε στην Κοζάνη. Σπούδασε κλασική κιθάρα με τους Νίκο Κυριακίδη, Έλενα Παπανδρέου, Ναυσικά Χατζηχρήστου και αποφοίτησε από την τάξη του διεθνούς φήμης σολίστ Θάνου Μήτσαλα με Άριστα. Παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα ανώτερα θεωρητικά με τα πτυχία αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας και ενοργάνωσης μπάντας (τάξη Δ. Δημόπουλου) με Άριστα. Το 2018 απέκτησε δίπλωμα διεύθυνσης χορωδίας (τάξη Ν. Ευθυμιάδη) με Άριστα. Τα τελευταία τρία χρόνια μελετά διεύθυνση ορχήστρας με τον πιανίστα και μαέστρο Δημήτρη Δημόπουλο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2011 ασχολείται με τη διεύθυνση μαθητικών και ερασιτεχνικών ορχηστρικών συνόλων και χορωδιών. Από το 2015 Είναι βοηθός μαέστρου της «Χορωδίας Δωματίου Κοζάνης» (υπό την Ε. Τσιούρα). Το 2017 διετέλεσε βοηθός μαέστρου της ορχήστρας του Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής της Κοζάνης (υπό τον Π. Δημόπουλο). Έχει διατελέσει βοηθός μαέστρου, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βοηθοί Αρχιμουσικού» της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την καθοδήγηση της Λ. Ξανθοπούλου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας με τους Μ. Οικονόμου, Α. Κυριακίδου και G. Sandmann. Έχει διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στα πλαίσια του 12ου Masterclass διεύθυνσης Ορχήστρας του Μ. Οικονόμου. Από το 2008 διδάσκει κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Δημόπουλου.
Αικατερίνη Σαμπάκου
Γεννήθηκε το 1995 στη Λάρισα όπου και μεγάλωσε. Σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο και σε ηλικία 10 ετών στο βιολοντσέλο. Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας και παράλληλα συνέχιζε τις μουσικές σπουδές της στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας με τον Ι. Γράμψα στα θεωρητικά και τη Δ. Λουκίδου στο βιολοντσέλο. Το 2012 πήρε το πτυχίο αρμονίας με ”Άριστα” παμψηφεί. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό ως μέλος ορχηστρών και χορωδιών. Το 2013 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τον Ιούνιο του 2014 εντάχθηκε στην ειδίκευση διεύθυνσης ορχήστρας. Έχει παρακολουθήσει masterclass διεύθυνσης με καταξιωμένους μαέστρους όπως τον Μ. Οικονόμου, Μ. Λογιάδη, Θ. Αντωνίου, Ν. Χατζηνίκο κ.ά. Το 2014 ξεκίνησε την δράση της στη διεύθυνση με έργα κλασσικού ρεπερτορίου, αλλά και σύγχρονης μουσικής. Από το 2015 πραγματοποίησε αρκετές συναυλίες διευθύνοντας τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του ΤΜΕΤ σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Βυζαντινό και Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Από τον Δεκέμβριο του 2017 είναι μέλος της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης της Μαίρης Κωνσταντινίδου, όπου και πραγματοποίησε την πρακτική της ως βοηθός μαέστρου. Τον Ιούνιο του 2018 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην ειδίκευση διεύθυνση ορχήστρας με καθηγητή τον Γ. Βράνο. Από το Σεπτέμβριο του 2019 είναι φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος διεύθυνσης ορχήστρας στο πανεπιστήμιο Fonty’s University στην Ολλανδία
Βιογραφικά Σολίστ:
Φάνης Γκιολές
Ο Φάνης Γκιολές, καλλιτέχνης με έδρα το Αμβούργο, είναι κάτοχος Master και Konzertexamen από το Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής του Αμβούργου στο τμήμα κρουστών της Cornelia Monske και διπλώματος κρουστών (τάξη Κ. Βορίση, Κ. Θεωδοράκου). Κατά τη διάρκεια της πορείας του έχει τιμηθεί πολλές φορές, μεταξύ άλλων με βραβεία από τους DAAD, PAS Greece και Yamaha. Σαν σολίστ αλλά και κρουστός έχει συμπράξει με ορχήστρες και ανσάμπλ, όπως Hamburgische Staatoper, NDR, Hamburger Symphoniker, Ensemble Modern, KNM Berlin, Hamburger Percussion Ensemble, ΕΛΣ, Ensemble Divertimenti, σε διάφορες χώρες και φεστιβάλ ανά τον κόσμο (Klangspuren, Darmstadt, Teheran Univerity, San Marino, OPUS IXX). Ο Φάνης Γκιολές ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την σύγχρονη/πειραματική μουσική και έχει συνεργαστεί με συνθέτες όπως οι Helmut Lachenmann, George Aperghis, Pierluigi Bilone, Marco Ciciliani, Thierry Pécou, Jorge Sánchez-Chiong, Manfred Stahnke, Francesco Filidei και με καλλιτέχνες όπως οι: Yaron Deutsch, Schorsch Kamerun, WE PRESENT. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η δημιουργία του συνόλου σύγχρονης τέχνης ‘Volans’, του οποίου είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής. Παράλληλα με τα κρουστά ασχολείται με την Sound Art, έχοντας παρουσιάσει projects σε διάφορες πόλεις, όπως το Αμβούργο, το Βερολίνο, αλλά και το Plovdiv της Βουλγαρίας, όντας η ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα 2019.
Σπύρος Τζαφέστας
Ο Σπύρος Τζαφέστας γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1997. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ιόνιο Ωδείο ως ντράμερ με καθηγητή τον Γ. Ανδριώτη. Έπειτα από λίγα χρόνια στράφηκε προς τα κλασικά κρουστά και την τάξη του Μ. Μουζακίτη στο Ωδείο Κέρκυρας, ενώ παράλληλα έκανε τις σπουδές θεωρίας και αρμονίας με καθηγητή τον Α. Καζιάνη στο ίδιο μουσικό ίδρυμα. Το 2011 εγγράφεται στην Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας, με την οποία έκανε δεκάδες εμφανίσεις τόσο με την μπάντα όσο και με τη μπαντίνα. Τον Απρίλιο του 2016 είχε εμφανιστεί στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας ως σολίστ συνοδευόμενος από την Φιλαρμονική Μπάντα Σκριπερού. Έχει επίσης πολλαπλές εμφανίσεις με το σύνολο κρουστών της ΦΕΚ με την μεγαλύτερη να είναι το 2013 στο Paxos Music Festival. Το 2015 ξεκίνησε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με καθηγητή τον Maxim Mankovsky. Έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου και έχει παίξει σε πολλά μικρότερα σύνολα σύγχρονης μουσικής δωματίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια των Gordon B. Stout, Markus Leoson, Marinus Komst, Eckhard Kopetzki και πολλών άλλων, ενώ τον Αύγουστο του 2019 συμμετείχε στο Summer Camp μαρίμπας του Theodor Milkov. Σήμερα σπουδάζει ακόμη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην κατεύθυνση κρουστών.
Βιογραφικά Συνθετών και αναλύσεις των έργων τους:
Κωνσταντίνος Χαλιάσας
O Κωνσταντίνος Χαλιάσας είναι 27 ετών. Είναι απόφοιτος (κατεύθυνση sύνθεσης) και υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη σύνθεση μουσικής για κινηματογράφο και θέατρο (Ιόνιο Πανεπιστήμιο). Έχει γράψει μουσική και σκηνοθετήσει ταινίες, οι οποίες έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ (AustininternationalFilmFestival, Chicagoigff, Seoulisff…). Τιμήθηκε με το SarajevoTalent για το 2018, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Berlinale (Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνο).
Ανάλυση έργου “Les Demoiselles d’Avignon”
Το έργο “Les Demoiselles d‘Avignon” (οι Δεσποινίδες της Αβινιόν) για μαρίμπα και ορχήστρα βασίζεται στον ομότιτλο πίνακα του Πάμπλο Πικάσο. Εμπνεόμενος από αυτή την εικονοπλασία που απορρίπτει την έκφραση της ομορφιάς της γραμμής και του αισθησιακού χρώματος και ασχολείται με τη φόρμα, τους όγκους, τον χώρο και τις σχέσεις μεταξύ τους, δημιούργησε ο συνθέτης ένα ορχηστρικό έργο, όπου η μαρίμπα έχει κύριο ρόλο. Στο ξεχωριστό αυτό έργο του, ο Πικάσο συνδυάζει κάποιες από τις ανθρώπινες μορφές του Σεζάν με την αγριότητα του κινήματος των φοβιστών, κάτι που καθοδήγησε τη χρήση της μαρίμπας στο έργο μου, η οποία άλλοτε συνδιαλέγεται με την ορχήστρα, άλλοτε συνηχεί ή έρχεται σε ρήξη με αυτήν.
Θεόδωρος Γκουγκουσούδης
Μεγάλωσε στα Γιαννιτσά. Σπούδασε κιθάρα με τον Ι. Ανδρόνογλου και ανώτερα θεωρητικά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. της τάξης σύνθεσης του Καθηγητή Χρ. Σαμαρά, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σύνθεσης του Πανεπιστημίου Μουσικής και Δραματικών Τεχνών Mozarteum του Salzburg της Αυστρίας. Από τον Οκτώβριο του 2018 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Σύνθεσης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (επιβλέπων καθηγητής: Χρ. Σαμαράς). Έχει αποσπάσει βραβεία στον 7ο Διαγωνισμό Σύνθεσης εις Μνήμην Δημήτρη Δραγατάκη και 13ο Διαγωνισμό Σύνθεσης εις Μνήμην Γιάννη Α. Παπαϊωάννου, ενώ έχει επιλεγεί, κατόπιν διαγωνισμού, σε εργαστήρια σύνθεσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2016 απέσπασε το Γ’ βραβείο ανάμεσα από 134 συνθέτες από 30 χώρες στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Harald Genzmer στη Γερμανία και εκδόθηκε από το γερμανικό οίκο Schott. Έργα του έχουν παρουσιαστεί από σύνολα και φορείς όπως: Συμφωνική Ορχήστρα ‘Tonkünstler’ της Βιέννης, Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Φεστιβάλ Κιθάρας Βοστώνης, Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, Αυστριακό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, Interface Ensemble, Mozik Neues Ensemble, Ensemble Names κ.α. σε Ελλάδα, Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία και Η.Π.Α. και έχουν αναμεταδοθεί από την Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ÖRF). Διδάσκει στο Ωδείο Μουσικά Βήματα και στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας.
Ανάλυση έργου ‘Dialogues II’
Ο τίτλος του έργου θέλει να τονίσει τη σημασία που έχει ο ‘διάλογος’ ανάμεσα στο σολίστ της μαρίμπας και την ορχήστρα και κατά πόσο αυτή η σχέση μεταξύ αυτών των δύο βασικών πόλων της σύνθεσης, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του έργου και θα εξασφαλίσει μία ομοιογενή και πλήρη σύνθεση. Μακροδομικά, το έργο αποτελείται από δύο ενότητες με δυο κορυφώσεις και μία cadenza της μαρίμπας πριν την τελική coda. Όσον αφορά το φθογγικό υλικό, γίνεται χρήση της οκτατονικής κλίμακας, καθώς και φθογγικών συν