Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού
Η Κεντρική πλατεία της Τούμπας, είναι η πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού και βρίσκεται στην Άνω Τούμπα. Ονομάστηκε έτσι το 2010, στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής αλλά και ως φόρος τιμής στους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη μετά την Μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών σε εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης. Στον χώρο γύρω από την πλατεία βρίσκονται το Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας, τα Γραφεία της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, το Δημοτικό Κολυμβητήριο, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης καθώς και ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας.
Πλατεία του Αγίου Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα.
Στην συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη – Ανατολικής Θράκης – Αρτάκης βρίσκεται το πάρκο μπροστά στην Εκκλησία του Αγ. Θεράποντα.
Σύμβολο της περιοχής για τους παλαιότερους επί δεκαετίες. Ένα σημείο συνάντησης, συνελεύσεων, ανάπαυσης για τους ηλικιωμένους και ατελείωτου παιχνιδιού για τα παιδιά. Η πρώτη ονομασία ήταν Πλατεία Ταπητουργείων. Το όνομά της το απέκτησε από τα ταπητουργεία, που αναπτύχθηκαν στην περιοχή. Η ανάπτυξη της ταπητουργίας σχετίζεται με τον ερχομό των προσφύγων από τη Μικρά Ασία. Μετά από δεκαετίες η γειτονιά εμφάνισε έναν ισχυρό εμπορικό χαρακτήρα, τον οποίο και κατάφερε να διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αποφάσισε την ονοματοθεσία του πάρκου σε «πάρκο Νίκου Παπάζογλου» προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη ο οποίος ήταν κάτοικος της περιοχής και στην οδό Επταλόφου όπου υπήρχε το γνωστό studio ΑΓΡΟΤΙΚΟΝ στην Κάτω Τούμπα.
Άλλες πλατείες είναι η πλατεία της Αγίας Μαρίνας στην Άνω Τούμπα, η πλατεία στον Κήπο του Καλού και η πλατεία Αμμουλιανής.