23.5 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΟλοκληρώθηκε το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας έτους 2017 σε τρείς Διευθύνσεις του Δήμου...

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας έτους 2017 σε τρείς Διευθύνσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος απολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων προώθησης και απασχόλησης μέσω των νέων προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα οκτάμηνης διάρκειας.

Με αφορμή τη λήξη του προγράμματος  Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, έτους 2017, με απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, οι τρεις Διευθύνσεις Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων (ΔΒΚΔ), Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος(ΔΑΠ) και Κατασκευών και Συντηρήσεων (ΔΚΣ), οι οποίες απασχόλησαν από τον περασμένο Ιανουάριο, συνολικά 326 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, προχώρησαν στην καταγραφή των αποτελεσμάτων.

Την έκθεση απολογισμού παρουσίασε στη διάρκεια της 28ης τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς.

Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων

Αναλυτικά οι 103 ωφελούμενοι πήραν μέρος στα εξής έργα:

 • Β1:Συντήρηση αστικού εξοπλισμού σημαντικών οδικών αξόνων(συντηρήθηκαν 3.832 ιστοί και πινακίδες οδικής σήμανσης, καθαρίστηκαν 567 στάσεις αστικών λεωφορείων, έγινε ονοματοθεσία σε 20 οδούς, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός κατόπτρων και υπήρξε συμμετοχή σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του 1ου Δημ. Σχολείου Ειδικής Αγωγής)
 • Β2:Πλακοστρώσεις πεζοδρόμων και πεζοδρομίων(συνολικής επιφάνειας περίπου 1000τ.μ., κατασκευή 10 ραμπών ΑΜΕΑ, τοποθέτηση 200 μεταλλικών αποτρεπτικών εμποδίων, συντηρήσεις πεζοδρομίων στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως και γενικές εργασίες στην οδό Εγνατία, Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Θεαγένειο, καθώς και στα σχολικά συγκροτήματα του 2ου Γυμνασίου και του 1ου ΓΕΛ)
 • Β3: Επισκευή – Συντήρηση – Άρση επικινδυνότητας πεζοδρομίων (επισκευάστηκαν συνολικά 76 δενδροδόχοι σε οδούς της πόλης).

Οι υπόλοιποι 23 ωφελούμενοι απασχολήθηκαν στα γραφεία της Διεύθυνσης  στην οδό Γ. Χαλκίδη, με αντικείμενο:

 • Την έκδοση περιοριστικών μέτρων για την εκτέλεση των εργασιών
 • Τη σύνταξη μελετών για τις προμήθειες υλικών
 • Τη διεξαγωγή αυτοψιών
 • Τη γραμματειακή υποστήριξη.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο εκπαίδευσης των ωφελουμένων στις 18 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με θέμα την ασφάλεια και την υγιεινή στο χώρο εργασίας, από τον τεχνικό ασφαλείας Θάνο Γκολφινόπουλο, στην Αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες  εδώ

Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος

Αναλυτικά οι 69 ωφελούμενοι πήραν μέρος στα εξής τμήματα:

 • Τμήμα Συντήρησης Κήπων (ΤΣΚ): 21(ασχολήθηκαν με την επίβλεψη εκτέλεσης συντήρησης στα εργοτάξια του τμήματος καθώς και πρασίνου στα πάρκα και τις νησίδες, την οργάνωση και τον καθημερινό προγραμματισμό των εργασιών επιδιόρθωσης βλαβών, τον έλεγχο αρδευτικών δικτύων, το σύστημα άρδευσης και επικουρικές εργασίες κατά την εγκατάσταση νέων δικτύων αυτόματης άρδευσης)
 • Αλσών, Δενδροστοιχιών και φυτωρίων (ΤΑΔΦ): 13(φυτεύσεις, κλαδεύσεις, θέαση δένδρων, καταγραφή και μετρήσεις δενδροστοιχιών, παραγωγή φυτευτικού υλικού στα δημοτικά φυτώρια)
 • Μελετών και Σχεδιασμού Αστικού Περιβάλλοντος (ΤΜΣΑΠ): 24(επεμβάσεις σε Ζωολογικό Κήπο καθώς και στις οδούς, Λαγκαδά & Ιβάνωφ, Πάρκο Ανθοκομικής, Αλ. Φλέμιγκ, Βαφή εσωτερικού χώρου εργοταξίου, Ματτάλων & Πόντου, 25ης Μαρτίου & Θάλητος, Πάρκο εργατικών κατοικιών Αξιού, Πάρκο Αρμενικό, Πάρκο Εγνατίας & Αγίας Σοφίας, Πάρκο Γυμναστήρια, Πάρκα Εθνικής Αμύνης (Α.Β.C), ΧΑΝΘ, Πλατείας Αριστοτέλους, Ολυμπιάδος & Κασσάνδρου, Αγγελάκη, Μελενίκου, Α. Φυτώριο, Νησίδα Καραμανλή & Αλ. Παπαναστασίου, Β. Γεωργίου 1-3, Παπαδήμα & Λαυρίου, Δραγουμάνου, Πρωτογένους & Μεγακλέους)
 • Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και Ζωολογικού Κήπου (ΤΚΥΣΚ): 5(εργάστηκαν στη φύλαξη του χώρου, στην καθαριότητα των διαδρόμων και καθώς και σε βοηθητικές εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων)
 • Περιβαλλοντικών Δράσεων (ΤΠΔ): 4(επίβλεψη εργασιών συντήρησης των αναλυτών και των αισθητηρίων στους Σταθμούς του Δικτύου Μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης και μετεωρολογικών παραμέτρων του Δ.Θ., επεξεργασία χρονοσειρών δεδομένων ατμοσφαιρικής πρόσφατων ετών, μετρήσεις κυκλοφοριακού θορύβου σε οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, συμμετοχή στο πρόγραμμα μετρήσεων θαλασσίων παραμέτρων από παράκτια σημεία και επεξεργασία των δειγμάτων καθώς και στις δράσεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίηση-περιβαλλοντικό μαθητικό συνέδριο, φεστιβάλ ανακύκλωσης, ΔΕΘ)
 • Διοικητικής Υποστήριξης (ΤΔΥ): 2(έλεγχος ημερήσιων δελτίων προσέλευσης και αποχώρησης όλων των Τμημάτων της Διεύθυνσης και των αιτήσεων κανονικών, αναρρωτικών και γονικών αδειών των ωφελουμένων του ΟΑΕΔ, καταγραφή και διατήρηση αρχείου όλων των παραπάνω εντύπων σε χειρόγραφα και σε ηλεκτρονική μορφή, έκδοση μηνιαίων δελτίων παρουσίας ωφελουμένων προς το Τμήμα Μισθοδοσίας του Δήμου και συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες και διοργανώσεις εκδηλώσεων της ΔΔΑΠ).

Περισσότερες πληροφορίες  εδώ

Διεύθυνση Κατασκευών και Συντηρήσεων

Αναλυτικά οι 131 ωφελούμενοι απασχολήθηκαν στις παρακάτω δράσεις:

 • Επισκευή-χρωματισμοί 17 Παιδικών Σταθμών(Πανοράματος, Κωλέττη, Πατρών, Φωκά, ενώ πραγματοποιήθηκαν μικροεπεμβάσεις στο σύνολο των Παιδικών Σταθμών για αποκατάσταση μικρών φθορών όλων των ειδικοτήτων)και 14 ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης
 • Επισκευή και συντήρηση 1000 ξύλινων καθιστικών σε πλατείες και υπαίθριους χώρους καθώς και του deck της Νέας Παραλίας
 • Φύλαξη παιδικών χαρών του Δήμου Θεσσαλονίκης με στόχο την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών και βανδαλισμών
 • Επισκευή- χρωματισμοί 60 σχολείων, με στόχο τη βελτίωση της υγιεινής του περιβάλλοντος, των συνθηκών λειτουργίας και της αισθητικής αναβάθμισης της εκπαιδευτικής υποδομής
 • Συντήρηση υπαίθριων και ΗΛΜ εγκαταστάσεων σχολικών-δημοτικών κτιρίων(στόχος του προγράμματος ήταν η συντήρηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των 300 συνολικά σχολικών και δημοτικών κτιρίων, των 55 σιντριβανιών, του Δημαρχιακού Μεγάρου, του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και του συνόλου της πρόσφατα διαμορφωμένης Νέας Παραλίας συνολικού μήκους 3 Km, με σκοπό την εξασφάλιση της ασφαλούς και συνεχούς λειτουργίας των παραπάνω αναφερομένων εγκαταστάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών).

Περισσότερες πληροφορίες  εδώ

Το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας 2017 που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, εντάσσεται στη γενικότερη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας. Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε πιλοτικά σε 17 δήμους οι οποίοι  είναι θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας και επεκτείνονται σε άλλους 34 δήμους της χώρας. «Τα έργα αυτά επιλέχθηκαν από το Δήμο σύμφωνα με τις ανάγκες μας και στοχεύουν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, τη συντήρηση μικρών υποδομών, την αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών και την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος»,υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ