14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ 2018
ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ
(Γρ. Κολωνιάρη 23, τηλ. 2310 514780)

 ” Η ώρα του παραμυθιού”

Παρασκευή 11/05/2018 και ώρα 6:00 μ.μ.- 7:00 μ.μ.
«Μια μαμά για τον Τσόκο»/Keiko Kasza
Ο Τσόκο, ο μικρός παπαγάλος, ζει ολομόναχος. Το μόνο που θέλει είναι μια μαμά! Αποφασίζει, λοιπόν, να την αναζητήσει. Στο δρόμο του συναντά ένα σωρό ζωάκια, κανένα όμως δεν του μοιάζει και κανένα δε θα μπορούσε να είναι η δική του μαμά. Ώσπου γνωρίζει την κυρία Αρκούδα! Η αγκαλιά της είναι τόσο ζεστή και το φιλί της τόσο γλυκό, που ίσως θα μπορούσε να γίνει η καινούρια του μαμά!
Αφήγηση και προβολή του παραμυθιού στo πλαίσιo της Γιορτής της Μητέρας. Ακολουθεί ανοιξιάτικη κατασκευή αφιερωμένη στην γλυκιά μας  μητέρα.
Υλικά που θα χρειαστούν:  μαρκαδόροι και ψαλιδάκια.
 Με την βιβλιοθηκονόμο Βασιλική Ιντζίρη.
Για παιδιά από 4 – 8 ετών. Με προεγγραφή έως 12 παιδιά.

Παρασκευή 18/05/2018 και ώρα 6:00 μ.μ.-7:00 μ.μ.
«Το δίκροκο αυγό»/Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Ένα μεγάλο και παράξενο αυγό γεννιέται σε ένα κτήμα. “Να το δώσετε σε όποιον το αξίζει” γράφει στο τσόφλι του. Κι όλα τα ζώα – ο κόκορας, οι κότες, το κουνέλι, ο λαγός, η πάπια, ο σκύλος, το γαϊδουράκι, το άλογο, η αγελάδα, η κατσίκα, και το πρόβατο – ψάχνουν να βρουν ποιο ζωντανό από όλα είναι το πιο σπουδαίο, για να του δώσουν το παράξενο αυγό. Μα δεν τα καταφέρνουν… Θα τους βοηθήσει άραγε η κουκουβάγια, που την έχουν όλοι για σοφή;
Αφήγηση παραμυθιού  και αναφορά στα ζώα που όλοι αγαπάμε . Χάρτινη κατασκευή εμπνευσμένη από το παραμύθι.
Υλικά που θα χρειαστούν:  μαρκαδόροι σε διάφορα χρώματα.
Με την βιβλιοθηκονόμο Ελένη Ελληνίδου .
Για παιδιά από 5-10 ετών. Με προεγγραφή έως 12 παιδιά.

“Παρέα με τον συγγραφέα στη Βιβλιοθήκη μου”
Παρασκευή 18/5/2018 και ώρα 10:00π.μ – 11:00 π.μ.
Θα γνωρίσουμε την εκπαιδευτικό και  συγγραφέα Μαρία Κουτσανοπούλου και το βραβευμένο (1ο βραβείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Θεσσαλονίκης) βιβλίο της «Χαρτί τσαλακωμένο».
Το «Χαρτί τσαλακωμένο» είναι ένα αισιόδοξο παραμύθι. Ο ήρωας είναι ένα κομμάτι χαρτί, μια σκισμένη σελίδα από τον Ερωτόκριτο, που βρίσκεται τσαλακωμένο μέσα σε ένα βιβλιοπωλείο. Ένα χαρτί που ταξιδεύει με τη φαντασία. Ένα χαρτί που μας μιλά, με έναν απρόσμενο τρόπο, για εκείνους που «τσαλακώνονται» αλλά δεν το βάζουν κάτω. Για εκείνους που δεν σταματάνε να ονειρεύονται ποτέ και, ίσως γι’ αυτό, καταφέρνουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα! Ακολουθεί δραματοποίηση της ιστορίας.
Για παιδιά από 9-12 ετών. Με προεγγραφή.

 Τρίτη 22/05/2018 και ώρα 10:00π.μ-11:00π.μ.
Θα υποδεχτούμε την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Στεφανία Μπόμπη  όπου θα μας χαρίσει παραμυθένιες στιγμές με το βιβλίο της «Ο παράδεισος των ζώων».
 Η κυρία Κάτσυ και η κυρία Ρόζα σηκώθηκαν απότομα από τις πολυθρόνες τους και κοίταζαν γεμάτες περιέργεια προς την πλαγιά του λόφου. Από εκεί ερχόταν ο θόρυβος που έμοιαζε ολοένα και περισσότερο με ποδοβολητό.
«Αν όλοι οι άνθρωποι είχαν τόση καλοσύνη οτην  καρδιά τους, η αλυσίδα της αγάπης θα μας ένωνε όλους και θα αποτελούσαμε μέρος ενός τέλειου κόσμου, θα ζούσαμε όλοι μαζί χαρούμενοι και ευτυχισμένοι σ’ ένα ωραίο περιβάλλον απολαμβάνοντας το θείο δώρο της ζωής», είπε η κυρία Κάτσυ, σταυρώνοντας τα ωραία της πόδια, το ένα πάνω στο άλλο.
Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή.

 5ο  Ευρωπαϊκό παιδικό φεστιβάλ «elephantastiko
 Παρασκευή 04/05/2018 και ώρα 6:00μ.μ.-7:00μ.μ.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης συμμετέχει στο “Elefantastiko” με την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης και ο παλιός Θρύλος της Θεσσαλονίκης» από τον καραγκιοζοπαίχτη Τάσο Ζαρνατζή.
Με προεγγραφή έως 20 παιδιά.

 “Εκπαιδευτικά προγράμματα”
Τετάρτη 02/05/2018 και ώρα 10:00π.μ-11:00 π.μ.
“Θεατροπαιδαγωγικές παρεμβάσεις”
στη Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης από το Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ.  Οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του μαθήματος “Θέατρο στο σχολείο”, έχουν διάρκεια 90 λεπτών και έχουν ως στόχο την προσέγγιση λογοτεχνικών κειμένων μέσα από Θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες.
Για παιδιά της Γ΄ τάξης Δημοτικού. Με προεγγραφή.

Τρίτη 08/05/2018 και ώρα 10:00π.μ-11:00π.μ.
«Ο Άντερσεν και ο κόσμος των παραμυθιών»
Βασισμένο σε βιβλία, παραμύθια. Βιβλιοπαρουσίαση και αναμνηστικές κατασκευές για παιδιά 10-12 ετών .
Με τη βιβλιοθηκονόμο Ελένη Ελληνίδου .
Με προεγγραφή έως 15 παιδιά

 Τρίτη 22/05/2018 και ώρα2:30 μ.μ-3:30μ.μ.
«Μικροί κηπουροί»
Μέσα από την αφήγηση ιστοριών θα γνωρίσουμε την μαγεία των λουλουδιών στη συνέχεια θα κατασκευάσουμε χαρούμενες γλαστρούλες και θα φυτέψουμε τους δικούς μας σπόρους.
Υλικά που θα χρειαστούνΚόλλα ρευστή.
Με την βιβλιοθηκονόμο Βασιλική Ιντζίρη.
Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή έως 12 παιδιά.

 Αφιέρωμα στη «Γιορτή της Μητέρας»
Η Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας και γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μάη (για φέτος 14/05/2018).
Με τη σκέψη ότι πρέπει να τιμούμε αυτή που έχει κάνει τα περισσότερα για εμάς θα πραγματοποιήσουμε στη βιβλιοθήκη μας :αφιερώματα, προβολές παραμυθιών αφηγήσεις μύθων, απαγγελίες ποιημάτων και κατασκευές που θα ενθουσιάσουν όλες τις μανούλες.
Πέμπτη 10/05/2018 και ώρα 10:00π.μ-11:00π.μ
Παρασκευή 11/05/2018 και ώρα  10:00π.μ-11:00π.μ
Με την βιβλιοθηκονόμο Ελένη Ελληνίδου .
Για παιδιά από 5-10 ετών. Με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ