20 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςΗΜΕΡΙΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

                                               

Το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας- 10η Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα: “Η Ψυχική Υγεία μας αφορά όλους”, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου ώρα 18:00 στην Αίθουσα “Μ. Αναγνωστάκης” του Δημαρχείου.

Η ημερίδα έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ενημέρωση γύρω από τις ψυχικές ασθένειες και την σημασία της ψυχικής υγείας. Ειδικοί επιστήμονες θα ενημερώσουν το ευρύ κοινό για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα προβλήματα της ζωής, να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στο κοινωνικό τους περιβάλλον, να εργάζονται παραγωγικά και να αντιμετωπίζουν το φυσιολογικό στρες της ζωής. Οι ομιλίες της συγκεκριμένης ημερίδας θέλουν να συμβάλουν στην αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με την ψυχική ασθένεια και να προβάλλουν την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, της πρώιμης παρέμβασης και θεραπείας και της εύκολης πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Οι ψυχικές διαταραχές είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αντιμετωπίσιμες εφόσον γίνουν οι σωστές και έγκαιρες ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις. Σκοπός της δράσης είναι να δοθεί η απαιτούμενη έμφαση στην ψυχική μας υγεία καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2313318661 (-3)

Πρόγραμμα (18:00-20:30)

18:00-18:15: Προσέλευση – Χαιρετισμοί

18:15-18:45: Αιμιλία Αξιωτίδου: Η Ψυχική Υγεία μας αφορά όλους

18:45 -19:15: Ευγενία Καραζιώτη : Πρώιμη παρέμβαση: πόσο σημαντική είναι για την ανάπτυξη και την ψυχική υγεία των παιδιών

19:15-19:45: Πάνος Κουφίδης: Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, της πρώιμης παρέμβασης και θεραπείας και της εύκολης πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

19:45-20:15: Νάνσυ Πιλωνά: Βελτίωση της ψυχικής σας υγείας, με απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής.

20:15-20:30: Ερωτήσεις- Συζήτηση

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ