20.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςΑνοιχτό ΠανεπιστήμιοΑνοιχτό Πανεπιστήμιο Χειμερινό εξάμηνο 2023 -2024

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Χειμερινό εξάμηνο 2023 -2024

                           

ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Χειμερινό εξάμηνο 2023 -2024

Μία δράση – θεσμός του Τμήματος Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, το “Ανοιχτό Πανεπιστήμιο”, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, που σημειώθηκε στον εαρινό κύκλο, ξεκινά και πάλι το χειμερινό εξάμηνο με δύο νέες θεματικές ενότητες μαθημάτων. Μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ειδικοί ερευνητές μοιράζονται με το κοινό σκέψεις και απόψεις σε επιμέρους επιστημονικά θέματα, που ενδιαφέρουν τους δημότες, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και τους δίνουν πρόσβαση σε πολύτιμες γνώσεις, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Οι δύο θεματικές ενότητες θα διεξαχθούν στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου) και είναι οι ακόλουθες:

1) Η Ζωή μας στην Ανθρωπόκαινο: Το Περιβάλλον μας – Η Τεχνητή Νοημοσύνη, Προοπτικές και Διλήμματα, που θα ξεκινήσει την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη 18:00-20:00, με συντονιστή τον κύριο Ζαχαρία Σκούρα, Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ

2) Παίρνοντας την Ζωή στα Χέρια μας: 11 Μαθήματα Ζωής για την Επίγνωση του Εαυτού μας και την Βελτίωση των Σχέσεων μας, που θα ξεκινήσει τη Πέμπτη 02 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη 18:00-20:00, με συντονίστρια την κυρία Αιμιλία Αξιωτίδου Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια – Ψυχοπαιδαγωγός, Επιστημονικός Συνεργάτης Α.Π.Θ. Ιατρικής Σχολής Α’ ΠΡΠ ΑΧΕΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ

Οι αιτήσεις εγγραφής ξεκινούν τη Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2023, ώρα 09:00 π.μ. και γίνονται ηλεκτρονικά στη πλατφόρμα: https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/apth/

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι ενήλικες (άνω των 18 ετών) με μοναδικό κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας. Μετά το τέλος των μαθημάτων, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους ολοκληρώσουν το πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2313318663.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ