23.3 C
Thessaloniki

Technology Forum 2016

Στο σύγχρονο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, ο ρόλος της τεχνολογικής καινοτομίας αλλά και της δημιουργίας των αντίστοιχων συμπράξεων μεταξύ της Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής κοινότητας και της Βιομηχανίας πληροφορικής, αποτελούν βασική προϋπόθεση για την δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο έρχεται να συμβάλλει το TechnologyForum 2016 το οποίο θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου 2016 (Κτίριο ΚΕΔΕΑ, ΑΠΘ), αποτελώντας ουσιαστικά την συνέχιση των δύο επιτυχημένων, αντίστοιχων, πρωτοβουλιών που υλοποιήθηκαν τα τελευταία έτη.

Στο TechnologyForum 2016, θα παρουσιασθούν τεχνολογίες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων & υπηρεσιών, με στόχο την ανάδειξη ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων για τις επιχειρήσεις του κλάδου αλλά και την πιθανή δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων και συνεργειών.

Προσκεκλημένοι ομιλητές, μεταξύ άλλων, είναι οι Γιώργος Νώλης (LANCOM), Νικόλαος Μποτίνης (CISCO), Νίκος Μανιάτης (IBM), Φώτης Δραγανίδης (Microsoft) και Γιώργος Παπαδάκης (ORACLE). Παράλληλα με τις παρουσιάσεις και ομιλίες του TechnologyForum, διοργανώνονται και τα «Συνεργάζομαι 2016» και «Matchmakingevent 2016».

Το «Συνεργάζομαι» είναι ένας θεσμός επιβράβευσης συνεργασιών μεταξύ Βιομηχανικών φορέων (Εταιρίες πληροφορικής & Βιομηχανίες) και Ερευνητικών οργανισμών (Πανεπιστήμια & Ερευνητικοί φορείς) με στόχο να δώσει κίνητρα για Τεχνολογικές Συνεργασίες, έτσι ώστε να επιτευχθεί μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των φορέων και να αναπτυχθούν, με αποδοτικό τρόπο, νέα/καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Έμμεσος στόχος είναι η συνέχεια, η επέκταση και προβολή, κατά τη διάρκεια όλου του έτους, των συνεργασιών που αναπτύσσονται στα πλαίσια του ετήσιου Technology Forum αλλά και όσων προέρχονται εκτός αυτού.

Το «Matchmakingevent 2016» εντάσσεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του Technology Forum και αποτελεί εκδήλωση δικτύωσης, η οποία διοργανώνεται από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστή του Enterprise Europe Network- Hellas. Στόχος είναι η ανάπτυξη μίας ενεργής πλατφόρμας αναζήτησης επιχειρηματικών, τεχνολογικών και ερευνητικών συνεργασιών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, να διερευνήσουν νέες ιδέες και να αναπτύξουν συνεργασίες στον τομέα της πληροφορικής, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα προκαθορισμένων συναντήσεων. Η εκδήλωση επικεντρώνεται στο ευρύ πεδίο των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών εμπλέκοντας βασικούς τομείς (Big data, cloud computing, machine learning κ.ά.), καθώς επίσης και εφαρμογές στην ιατρική, τις μεταφορές, την ενέργεια, την εκπαίδευση κ.α.

Το TechnologyForum2016 θα ολοκληρωθεί με την οργάνωση στρογγυλού τραπεζιού με θέμα «Τι τεχνολογικές συνεργασίες πετύχαμε το τα τελευταία δύο χρόνια και τι περισσότερο (και πώς) θα μπορούσαμε να πετύχουμε στο μέλλον ;». Συντονιστής του στρογγυλού τραπεζιού θα είναι ο κ. Ανδρέας Συμεωνίδης (ΑΠΘ) και έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν οι:

 • Μαλούτας Θωμάς (Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας)
 • Τζιτζικώστας Απόστολος (Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας)
 • Μπουτάρης Ιωάννης (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης)
 • Μήτκας Περικλής (Πρύτανης ΑΠΘ)
 • Κωνσταντόπουλος Αθανάσιος (Πρόεδρος ΕΚΕΤΑ).
 • Ζαπράνης Αχιλλέας (Πρύτανης ΠΑΜΑΚ)
 • Λουφάκης Κυριάκος (Πρόεδρος ΣΕΒΕ)
 • Σαββάκης Αθανάσιος,(Πρόεδρος ΣΒΒΕ)
 • Γραμμένος Κώστας (Πρόεδρος ΔΕ ΔΙΠΑΕ)
 • Καγγελίδης Κωνσταντίνος (Πρόεδρος ΣΕΠΒΕ)
 • Αγγελίδης Παντελής (Πρόεδρος ΑΖΚ)
 • Στάικος Χρήστος (Πρόεδρος Enterprise Greece)

Το TechnologyForum2016 διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ),το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), τον Σύνδεσμο Εταιριών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), της Enterprise Greece Invest & Trade και του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την ενεργό συμμετοχή του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης και να κάνετε εγγραφή εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ