27.6 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΣυνέντευξη Τύπου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Β. Σποράδες

Συνέντευξη Τύπου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Β. Σποράδες

Ο προγραμματισμός των δρομολογίων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις  Βόρειες Σποράδες παρουσιάστηκε σήμερα, Τρίτη 23 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Τα δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη συνεχή χρονιά κατά τους θερινούς μήνες με προορισμό τα νησιά Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, θα εκτελούνται με ταχύπλοο καταμαράν «FlyingCat4» χωρητικότητας 440 ατόμων, της Hellenic Seaways από τις 2  Ιουνίου έως τις 10  Σεπτεμβρίου 2017.

Στις εντατικές προσπάθειες που καταβάλει ήδη από το 2013 η Διοίκηση του Δήμου και πρωτίστως ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να επιτευχθεί η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Β. Σποράδες, έδωσε έμφαση ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και τόνισε: «Προηγήθηκαν πολλές επαφές με αρμόδιους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, με τουριστικούς φορείς και πράκτορες, για την υλοποίηση της σύνδεσης καθώς και για δημιουργία ελκυστικών τουριστικών πακέτων για τους Θεσσαλονικείς και για τους επισκέπτες».

Ο Αντιδήμαρχος έκανε λόγο για εξαιρετική συνεργασία με την Hellenic Seaways, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι ζωτικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών και για την Θεσσαλονίκη, που επωφελείται καθώς προσθέτει στο τουριστικό προϊόν της. «Θα προσπαθούμε συνεχώς για την ανάπτυξη και την τουριστική άνοδο της Θεσσαλονίκης παράλληλα με όλα τα σημαντικά που συμβαίνουν καθημερινά και ενάντια στην απαξίωση που κυριαρχεί στη χώρα μας».

Ο Διευθυντής Πωλήσεων της Hellenic Seaways, Αριστείδης Κατσαΐτης,  επισήμανε ότι τα φετινά δρομολόγια σχεδιάστηκαν με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειάς της. «Θα πραγματοποιείται ένα δρομολόγιο καθημερινά,  με προορισμό Θεσσαλονίκη – Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο, από τις 2 Ιουνίου 2017. Έως τις 29 Ιουνίου θα εκτελούνται πέντε δρομολόγια την εβδομάδα – εκτός Τρίτης και Τετάρτης – ενώ από τις 30 Ιουνίου και έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017, τα δρομολόγια θα εκτελούνται καθημερινά, με ώρα αναχώρησης 10.00 και επιστροφή στις 18.40, ενώ η διάρκεια των διαδρομών ορίζεται στις 3, 3,5 και 4 ώρες ανάλογα με τον προορισμό.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο αδιαπραγμάτευτο καθήκον και τη δέσμευση της εταιρίας για συνεχή βελτίωση και παροχή υπηρεσιών ποιότητας και ασφάλειας του επιβατικού κοινού αλλά και τη στήριξη της εγχώριας οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών, επισήμανε τη σπουδαιότητα της ύπαρξης ταχύπλοου στην Θεσσαλονίκη, περιοχής με ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά. Τέλος εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την αύξηση της κίνησης σχολίασε: «Το περσινό καλοκαίρι ταξίδεψαν με την εταιρία μας 70.000 άτομα,  ενώ για φέτος, με δεδομένη την αύξηση της τουριστικής κίνησης ευελπιστούμε ο κόσμος και η αγορά να ανταποκριθεί  και να χτίσουμε μια γραμμή δυνατή και οικονομικά αποδοτική».

Από πλευράς του ο ναυτικός πράκτορας της Hellenic Seaways στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Δημητριάδης αναφέρθηκε στις τιμές οι οποίες κυμαίνονται σε λογικά επίπεδα και ορίζονται σε 59€ ανά διαδρομή, 100€ με επιστροφή και τόνισε: «Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα εκπτωτικών έως και 50% εισιτηρίων  για φοιτητές, πολυτέκνους και παιδιά καθώς και πολλά πακέτα προσφορών, ενώ ισχύει και για φέτος το πρόγραμμα της Cosmote «Deals For You»,  που παρέχει δωρεάν επιστροφή και σε περιορισμένο αριθμό επιβατών, εκπτωτικά εισιτήρια στην τιμή των 22€».

 Χαιρετισμούς και ευχαριστίες απηύθυναν με επιστολές τους οι αρμόδιοι φορείς των νησιών σχετικά με την σύνδεση τους με τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμαντή ανέφερε: «Όπως έδειξε και η περσινή πετυχημένη τουριστικά χρονιά για τη Σκόπελο, μέσω της Hellenic Seaways, είχαμε την απαραίτητη επιπλέον εισροή επισκεπτών που έφταναν στο νησί μας με γρήγορο και εύκολο τρόπο. Είμαστε στη διάθεση τόσο του Δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη και των συνεργατών του, όσο και της Hellenic Seaways για να εργαστούμε από κοινού για την περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση της σύνδεσης μας με την όμορφη Θεσσαλονίκη».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, τονίζει: «Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Β. Σποράδων αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων των νησιών και ο Δήμος Αλοννήσου στήριζε πάντα κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή. Η περσινή χρονιά έδειξε ότι η συγκεκριμένη σύνδεση έδωσε νέα ώθηση στην τουριστική κίνηση των νησιών, καθώς η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών από τη Βόρεια Ελλάδα. Πιστεύω ότι η επιτυχία της σύνδεσης θα συνεχιστεί και το φετινό καλοκαίρι και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για την επιμήκυνση της διάρκειας της τις επόμενες χρονιές».

Κεφαλαιώδους σημασίας χαρακτήρισε την γραμμή Θεσσαλονίκη – Σποράδες για τον τουρισμό της Σκοπέλου ο Δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βασιλούδης και συμπλήρωσε: «Η επαναλειτουργία της για δεύτερη συνεχή χρονιά, όπως και πέρυσι, λαμβάνει πανηγυρικό χαρακτήρα, διότι η προσφορά της δεν αποτιμάται στεγνά σε οικονομικά δεδομένα και αριθμούς αφίξεων και αναχωρήσεων. Με τις μεγάλες δυνατότητες που ανοίγει η αξιοποίηση του Λιμένος της Θεσσαλονίκης και το κύρος μιας εταιρείας που κατέχει τα σκήπτρα στον χώρο της Ελληνικής Ακτοπλοΐας, είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης και για τους Βαλκάνιους γείτονές μας, που σίγουρα διαβλέπουν στη δυναμική της συμπρωτεύουσας το οικονομικό και διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια, τα εισιτήρια και τα πακέτα προσφορών εδώ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ