18.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΑνακοίνωση-απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων σε επιστολή της αντιπολίτευσης

Ανακοίνωση-απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων σε επιστολή της αντιπολίτευσης

Σε ανακοίνωση-απάντηση προχώρησε  ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης Εφραίμ Κυριζίδης με αφορμή την επιστολή της αντιπολίτευσης σχετικά με την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, η οποία απευθύνεται προς τα μέλη της Επιτροπής Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο , Σταύρο Καλαιτζίδη, Ανδρέα Κουράκη και Έλλη Χρυσίδου :

Αξιότιμοι Συνάδελφοι,

Με έκπληξη παρέλαβα την ανακοίνωσή σας «περί μη συμμετοχή σας στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής».

  1. Μεγαλύτερη δε έκπληξη, μου προξένησε το γεγονός ότι δεν αναφέρεσθε σε κανένα σημείο της επιστολής σας το λόγο που θα διεξαχθεί με αυτόν τον τρόπο η συνεδρίαση.
  2. Ένας λόγος ο οποίος σας έγινε γνωστός διά της προσκλήσεως που λάβατε. Ήτοι : «Σας προσκαλούμε στις 15 Απριλίου 2020, ημέρα Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 12:00΄ μμ στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω του ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν δύο (2) κληρώσεις για τα θέματα με α/α 3 και 6 λόγω ισότιμων προσφορών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/11- 03-2020 τεύχος Α΄)»

Σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις και σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών (με το οποίο επικοινώνησαν τα στελέχη του τμήματος της οικονομικής επιτροπής) δεν νοείται διεξαγωγή κλήρωσης δια περιφοράς ή δια τηλεδιασκέψεως. Για να διαφυλάξουμε λοιπόν την νομιμότητα της διαδικασίας, την νομιμότητα των αποφάσεων μας, την αποφυγή ενστάσεων αλλά και την διαφύλαξη της διαφάνειας, επιλέξαμε σύμφωνα με το νόμο να ακολουθήσουμε την νόμιμη διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών.

  1. Έκπληξη γιατί αναφέρεσθε ότι συμμετέχουν 20 άτομα, ενώ πολύ καλά γνωρίζετε ότι είμαστε μονάχα 11, αν ερχόντουσαν όλοι καθώς και ο ηχολήπτης ο οποίος θα κρατούσε τα πρακτικά. Μάλιστα σε μια αίθουσα πολύ μεγάλη όπως είναι αυτή του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία μπορούμε να έχουμε τουλάχιστον 5 μέτρα απόσταση ο ένας με τον άλλον.
  2. Έκπληξη γιατί επικαλείστε έλλειψη άδειας μετακίνησης ! Έχετε στα χέρια σας την επίσημη πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης, που αναφέρει ημέρα, ώρα και χώρο διεξαγωγής, το ονοματεπώνυμο σας και το σκοπό της μετακίνησής σας. Παρ’ αυτά είμαι στη διάθεσή σας να σας χορηγήσω οιαδήποτε άλλη βεβαίωση πέρα από την παραπάνω για την μεταφορά σας προς την οικονομική επιτροπή. Αρκεί βέβαια να μου ζητηθεί από εσάς, γεγονός που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.
  3. Η διεξαγωγή της οικονομικής επιτροπής δια τηλεδιασκέψεως όπως γνωρίζετε (το θέμα το ξανά έθεσαν οι παρατάξεις σας στο Δημοτικό Συμβούλιο) είναι προ των πυλών και ετοιμάζεται από το αρμόδιο τμήμα μηχανοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την πλατφόρμα της ΚΕΔΕ.

Δεν μπορεί να γίνει με skype ή viber ή messenger όπως επικοινωνούν τα φροντιστήρια και οι επιχειρήσεις , διότι η οικονομική επιτροπή λαμβάνει αποφάσεις : α) οι οποίες είναι εκτελεστές διοικητικές πράξεις, β) ρυθμίζουν θέματα διαγωνισμών, γ) πολλάκις προσβάλλονται σε αρμόδια διοικητικά δικαστήρια, δ) είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η τήρηση πρακτικών. Αν έχετε υπόψη σας μια πλατφόρμα (η οποία αναγνωρίζετε από το αρμόδιο υπουργείο) και είναι ελεύθερη, ενημέρωστε με για να ενημερώσω με τη σειρά μου το αρμόδιο τμήμα.

  1. Η εμπάθεια προς το πρόσωπό μου είναι γνωστή αλλά οι λόγοι της νόμιμης διεξαγωγής κεκλεισμένων των θυρών είναι οι ανωτέρω, κι όχι η υπεροπτική αντίληψή μου περί διοίκησης!!
  2. Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και να είστε σίγουροι ότι το τελευταίο που επιθυμώ είναι να σας παγιδεύσω σε μια αίθουσα για να κολλήσετε τον convid – 19. Υποχρέωσή μου όμως είναι με όσα μέσα μου δίνει ο νομοθέτης να συνεχίζω την λειτουργία του Δήμου Θεσσαλονίκης και των υπηρεσιών του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ