20 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με στόχο την προαγωγή  της οικογενειακής ψυχικής υγείας και ευημερίας και την ανάπτυξη υγειών οικογενειακών σχέσεων και επικοινωνίας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών  στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής, πρόκειται να υλοποιήσει για το εαρινό εξάμηνο του 2022 από την Δευτέρα  4 Απριλίου 2022  το πρόγραμμα «Σχολές Γονέων».

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των νέων γονιών με μικρά παιδιά για θέματα που αφορούν την διαπαιδαγώγηση τους σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τις αρχές συμβουλευτικής καθώς τα πρώτα παιδικά χρόνια καθορίζουν σημαντικά τη προσωπικότητα των παιδιών. Στα πλαίσια της ομάδας. οι νέοι γονείς μπορούν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν σε βιωματικές ασκήσεις που θα τους βοηθήσουν στην καλύτερη επικοινωνία με τα παιδιά τους με σκοπό την  δημιουργία δημοκρατικών και ευτυχισμένων ενηλίκων .

Οι Σχολές Γονέων αποτελούν μέτρο πρόληψης, στην καταπολέμηση της βίας μέσα και έξω από την οικογένεια, καθώς συμβάλλουν στην διάδοση κοινωνικών δεξιοτήτων και στην εκμάθηση υγειών προτύπων επικοινωνίας των γονιών προς τα παιδιά.Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους γονείς κατοίκους του Δήμου μας με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας μέχρι 12 ετών. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Ειδικού Ψυχαγωγικού Κέντρου, Γρ. Ξενοπούλου 8, κάθε Δευτέρα από 17:00 έως 19:00 μμ.  Η συμμετοχή των γονέων είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να συμπληρώνουν μια αίτηση συμμετοχής, την οποία μπορούν να εκτυπώσουν από την ιστοσελίδα του Δήμου, thessaloniki.gr και να στείλουν με e-mail στη διεύθυνση m.kalogeropoulou@thessaloniki.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 2313318910, 2313318939  πρωινές ώρες 8:00-14:00μμ .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ