24.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςΣχολή γονέων - Διαδικτυακή – ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Αποκλίνουσα συμπεριφορά-Παραβατικότητα ανηλίκων:...

Σχολή γονέων – Διαδικτυακή – ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Αποκλίνουσα συμπεριφορά-Παραβατικότητα ανηλίκων: Πρόληψη και αντιμετώπιση»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο 1ο Π.Ε.Κ.Ε.Σ Κεντρικής Μακεδονίας με το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουν την διαδικτυακή – ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Αποκλίνουσα συμπεριφορά-Παραβατικότητα ανηλίκων: Πρόληψη και αντιμετώπιση».

Η διαδικτυακή – ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρες 18:00- 20:00 σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης στο YouTube:

https://www.youtube.com/cityofthessaloniki

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

18:00-18:15:

–     Χαιρετισμός  Αντιδημάρχου Παιδείας κας  Ιωάννας Κοσμοπούλου

– Χαιρετισμός Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Θωμά Μπαχαράκη

18:15-19:00: 1η εισήγηση

«Προσέγγιση αποκλίνουσας συμπεριφοράς των ανηλίκων: Θεσμικό πλαίσιο . Συνεργασία σχολείου –οικογένειας»

Ο ρόλος της οικογένειας. Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός ως μορφή αποκλίνουσας συμπεριφοράς των μαθητών/ριών. Το θεσμικό πλαίσιο  για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου υπό το πρίσμα των αρχών παιδικής προστασίας.

Εισηγήτρια: κα Νικολέτα Μπεχλιβάνη, Νομικός, ΣΕΕ κοινωνικών επιστημών του 1ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας

19:00- 19:45: 2η εισήγηση

«Παρουσίαση προγράμματος Σχολών Γονέων: Μία βιωματική προσέγγιση στο ρόλο των Σχολών Γονέων ως μέτρο πρόληψης συγκρούσεων στην οικογένεια»

Πρόγραμμα Σχολών Γονέων. Το πλαίσιο λειτουργίας του, ο ρόλος του προγράμματος, η μεθοδολογία υλοποίησης, η αξιολόγηση του προγράμματος από τους γονείς και η σύνδεσή του ως μέσο πρόληψης συγκρούσεων.

Εισηγήτρια: η κα Μαριάννα Καλογεροπούλου, Ψυχολόγος στη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης,

19:45- 20:00:  Ερωτήσεις / Συζήτηση

Συντονίστρια εκδήλωσης: κα Αναστασία Τσαβδάρη, εκπαιδευτικός, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου 1ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ