14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΜήνυμα της Αντιδημάρχου Παιδείας κ.Ι.Κοσμοπούλου για την Ημέρα της Μητέρας

Μήνυμα της Αντιδημάρχου Παιδείας κ.Ι.Κοσμοπούλου για την Ημέρα της Μητέρας

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Μητέρας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Ιωάννα Κοσμοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η Ημέρα της Μητέρας αποτελεί μια γιορτή που καθιερώθηκε για να τιμήσει τη μητέρα και τη μητρότητα.
Γιορτή της μητέρας δεν είναι όμως μόνο ευχές και λουλούδια. Είναι η μέρα, που ο καθένας από μας με τη σκέψη και τις πράξεις του τιμά τη γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο. Τη γυναίκα που στάθηκε δίπλα του από τα πρώτα βήματα και τις πρώτες λέξεις. Τιμούμε τις γυναίκες που σ’ έναν κατ’ εξοχήν ανδροκρατούμενο κόσμο παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με οικογένεια και εργασία, βάζοντας πάντα τα παιδιά τους στην πρώτη γραμμή.
Κι εγώ ως μητέρα και εργαζόμενη, προσπάθησα να παρέχω τα πάντα στα τρία παιδιά μου και να κάνω αυτό το ιερό καθήκον προτεραιότητα.
Και βέβαια ο συμβολισμός της γιορτής δεν είναι να παραμένει μια ακόμη ημέρα στο εορτολόγιο.
Πρέπει πάνω απ’ όλα να συνοψίζεται στην έμπρακτη στήριξη της πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς την εργαζόμενη μάνα, που παλεύει -όσο κι αν η κατανομή των ρόλων τα τελευταία χρόνια βελτιώνεται- να τα βγάλει πέρα με το διττό της ρόλο.
Κι εγώ έχω την τιμή να κρατώ έναν σημαντικό ρόλο σ’ αυτόν τον τομέα. Από τη θέση της Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ευελπιστώ να συμβάλω σε ένα έργο που «μοιάζει» μ’ αυτό της μητέρας, γιατί ο τομέας ευθύνης μου έχει ως επίκεντρο τα παιδιά μας, την εκπαίδευσή τους και τους χώρους μάθησης. Είναι μια θέση που απαιτεί τεράστιο αίσθημα ευθύνης, αλλά και ευαισθησία. Την ευαισθησία, που μπορεί σίγουρα να επιδείξει μια γυναίκα και μάλιστα μητέρα.
Η ενασχόληση με τα παιδιά είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο κοινωνικού συνόλου είναι κάτι πέρα από καθήκον και ευθύνη. Είναι αξία ανεκτίμητη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ