14.4 C
Thessaloniki

Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων

Πρόγραμμα: «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τίτλος Πράξης (EL): Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων Δημοτικών Κοινοτήτων Δ.Θ 2019
Τίτλος Πράξης (EN): Maintenance of municipal school buildings in municipal communities Thessaloniki Municipality 2019
Ποσό χρηματοδότησης: 2.213.922,30 €
Απόφαση ένταξης: 61/30-09-2021 (ΑΔΑ: Ψ8Ε246ΜΤΛ6-ΙΒΦ)
Σύντομη Περιγραφή Έργου:

Το έργο αφορά την εκτέλεση εργασιών επισκευής και συντήρησης  στα σχολικά κτίρια και στους αύλειους χώρους αυτών.

Συγκεκριμένα πρόκειται να εκτελεσθούν εργασίες που αφορούν τα σχολικά κτίρια όπως αυτές  αναφέρονται  γενικά στα τεύχη της μελέτης που συνοδεύουν την Διακήρυξη και περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων επισκευής και συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως είναι η εξωτερική και εσωτερική βαφή, η αντικατάσταση κουφωμάτων, η μόνωση, η ανακατασκευή τουαλετών, η αποκατάσταση επίστρωσης δαπέδων κ.ά.

Επιγραμματικά οι εργασίες αφορούν

·         Την αποκατάσταση επιχρισμάτων- εσωτερικούς και εξωτερικούς χρωματισμούς σχολικών κτιρίων  του Δήμου Θεσσαλονίκης.

·         Την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων παλαιού τύπου(από αλουμίνιο ΑΤ, σίδηρο και ξύλο) με μονό υαλοπίνακα σε σχολικά κτίρια  του Δήμου Θεσσαλονίκης με προτεραιότητα τα παράθυρα των αιθουσών, με νέα αλουμινίου με θερμοδιακοπή βαρέως τύπου, ηλεκτροστατικής βαφής σε αποχρώσεις RAL επιλογής της Υπηρεσίας και διπλούς θερμοηχομονωτικούς ενεργειακούς και ασφαλείας υαλοπίνακες όπου απαιτείται.

·      Επισκευή  ή ανακαίνιση των τουαλετών, W.C.

·      Αποκατάσταση μόνωσης δώματος των κτιρίων  ή εξωτερικών στεγάστρων στην αυλή με αποκατάσταση κεραμοσκεπής. Τέλος γίνονται και εργασίες αύλειου χώρου

Η Πράξη χωρίζεται σε δύο διακριτές συμβάσεις έργου (υποέργα):

1)    Εργασίες συντήρησης σε τριάντα δύο (32) σχολικά κτήρια σε τρεις Δημοτικές Ενότητες (Δ.Ε.) και για την ακρίβεια 16 σχολεία στην Ά Δ.Ε., 9 σχολεία στην ΄Β Δ.Ε. και 7 σχολεία  στην ΄Γ Δ.Ε. Συνολικά συντηρούνται 85.200 τμ σχολικών κτιρίων και 17.320 τμ αύλειου χώρου

2)    Εργασίες συντήρησης σε είκοσι ένα σχολικά κτήρια στην Έ Δημοτική Ενότητα.. Αφορά την συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων στην Ε’ δημοτική κοινότητα και συνολικά συντηρούνται 30.703,55 τμ σχολικών κτιρίων και 13.964,84 τμ αυλειου χώρου

Σκοπιμότητα – Αναμενόμενα Αποτελέσματα:

Αντικείμενο της Πράξης είναι η επισκευή και η συντήρηση των σχολικών συγκροτημάτων στις Ά (κέντρο πόλης), ΄Β (περιοχή Ξηροκρήνης), ΄Γ (Άνω Πόλη) και Έ Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών κυρίως οικοδομικού χαρακτήρα, με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων επισκευής και συντήρησης όπως εξωτερική και εσωτερική βαφή, μόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων, ανακατασκευή τουαλετών, αποκατάσταση επίστρωσης δαπέδων, βελτίωση αύλειων χώρων κ.α. οι οποίες θα εκτελεστούν σύμφωνα με τα σχέδια και τα τεύχη της μελέτης, τις οδηγίες της Υπηρεσίας και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση ποιότητας του περιβάλλοντος εκπαίδευσης των μαθητών 53 σχολείων. Συνολικά θα συντηρηθούν 115.903 τμ κτιρίων και 31.284 τμ σχολικών αυλών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ