22 C
Thessaloniki

ΜΑΘΗΜΑΤA ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υλοποιεί μαθήματα ελληνομάθειας για μετανάστες και πρόσφυγες. Η δράση είναι πλήρως χρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και υλοποιείται  στο πλαίσιο του Υποέργου 2 «Μαθήματα ελληνικής γλώσσας και στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού», της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης με παράρτημα ΚΕΜ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία με Κωδικό ΟΠΣ 5002722.

Η δράση εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας περιλαμβάνει τη διάγνωση του επιπέδου ελληνομάθειας των ωφελούμενων, την υλοποίηση των μαθημάτων και την παροχή πιστοποίησης μετά την επιτυχή παρακολούθηση του εκπαιδευτικού κύκλου.

Βασικός στόχος του συγκεκριμένου άξονα είναι η κατάκτηση των γνώσεων ελληνομάθειας και η πιστοποίησή τους με στόχο την ενίσχυσης της ομαλής ένταξης των προσφυγικών πληθυσμών στην ελληνική κοινωνία.

Στο παραπάνω πλαίσιο το ΚΕΜ του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του ενδιαφερόμενου πληθυσμού στις 29-12-2021 στο κτίριο του ΚΕΜ (Μοναστηρίου 93Β) όπου θα δοθούν πληροφορίες και θα μοιραστούν έντυπα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ