23.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςΣυνέντευξη της Αντιδημάρχου Παιδείας Ιωάννας Κοσμοπούλου στον Τύπο Θεσσαλονίκης - typosthess.gr

Συνέντευξη της Αντιδημάρχου Παιδείας Ιωάννας Κοσμοπούλου στον Τύπο Θεσσαλονίκης – typosthess.gr

Λίγες μόνο ημέρες έχουν απομείνει για να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους μαθητές.
Μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου ανέφερε σχετικά στο Τύπος Θεσσαλονίκης – typosthes.gr και τη Μαρία Κουζούφη :
“‘Εχει ξεκινήσει ήδη η τροφοδοσία των σχολείων με καθαριστικά, απολυμαντικά, αντισηπτικά, κρεμοσάπουνα κλπ, δηλαδή με όλο το υλικό καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής που απαιτείται.
Παράλληλα, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου αποκαθιστούν τυχόν προβλήματα και βλάβες που μπορεί να υπάρχουν στις σχολικές μονάδες, κάτι βέβαια που δεν σταματά ποτέ και οφείλει να γίνεται συνεχώς.
Το προσωπικό καθαριότητας θα είναι έγκαιρα στη θέση του, παρότι ο κύριος όγκος των εργαζομένων στην καθαριότητα (200 από τους 280) είναι ορισμένου χρόνου και οι εγκρίσεις για τις προσλήψεις τους, καθώς και η χρηματοδότηση έρχονται από το υπουργείο Εσωτερικών. Η έγκριση ήρθε πολύ αργά και δυστυχώς με πολύ σημαντικές περικοπές σε σχέση με πέρυσι.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται ήδη στη διαδικασία αύξησης των ωρών του προσωπικού καθαριότητας, πέραν αυτών που ενέκρινε το υπουργείο, με ίδιους πόρους. Είναι ένα μεγάλο κόστος για τον Δήμο (340.000), παρόλα αυτά θα το αναλάβει γιατί θεωρούμε ότι η σχολική καθαριότητα είναι προτεραιότητα”.
Διαβάστε όλο το άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ