25.6 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςΣυνέντευξη Αντιδημάρχου Παιδείας Ιωάννας Κοσμοπούλου στη Voria.gr

Συνέντευξη Αντιδημάρχου Παιδείας Ιωάννας Κοσμοπούλου στη Voria.gr

Συνέντευξη Αντιδημάρχου Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου στη Voria.gr εν όψει της προετοιμασίας για την έναρξη του σχολικού έτους:
“Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα σχολεία της Θεσσαλονίκης λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για να υποδεχτούν με ασφάλεια τους χιλιάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ολοκληρώθηκε πρόγραμμα απολυμάνσεων, μυοκτονίας και απεντομώσεων όλων των σχολικών μονάδων.
Ξεκινά ο καθαρισμός τους με όλο το προσωπικό σχολικής καθαριότητας του δήμου σε ετοιμότητα (280 άτομα, αορίστου χρόνου, ορισμένου χρόνου και από την κοινωφελή εργασία).
Ξεκίνησε ήδη η τροφοδότηση των σχολείων με απολυμαντικά, αντισηπτικά, καθαριστικά, κρεμοσάπουνα και ό,τι άλλο χρειάζεται για τη σωστή υγιεινή και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Τέλος, αναμένεται η ανακοίνωση των πρωτοκόλλων από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να γνωρίζουμε ποια διαδικασία θα ακολουθούν για να προσέρχονται στα σχολεία οι ανεμβολίαστοι καθαριστές, φύλακες, εργαζόμενοι σε κυλικεία, αν δηλαδή θα κάνουν ένα ή δυο rapid test.
Θα λειτουργήσει το συγκρότημα στην Κλεάνθους, στο οποίο πραγματοποιείται ενεργειακή αναβάθμιση, πλην ενός κτηρίου, όπου θα συνεχίσουν οι εργασίες κατά τη διάρκεια της σχολική χρονιάς και οι μαθητές θα στεγαστούν σε έξι οικίσκους που έχουν τοποθετηθεί ήδη στον αύλειο χώρο.
Παραδίδονται δύο αίθουσες στο Δημαρχιακό Μέγαρο και οκτώ πλήρως εξοπλισμένες προκατασκευασμένες αίθουσες σε αύλειους χώρους 5 σχολείων και εντός του Νοεμβρίου θα παραδοθούν άλλες 11 σε δημοτικά οικόπεδα, τα οποία αυτήν τη στιγμή διαμορφώνονται, για να καλύψουν τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.”
Ολόκληρο το κείμενο στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ