23.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΣΟΔΘΑνακοινώσειςΠρόσκληση για συμμετοχή με video/demo στη διημερίδα "Το θέατρο για παιδιά και...

Πρόσκληση για συμμετοχή με video/demo στη διημερίδα “Το θέατρο για παιδιά και νέους θεατές στον 21ο αιώνα” στο πλαίσιο των 54ων Δημητρίων

Η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν επιστημονική διημερίδα, στο πλαίσιο των 54ων Δημητρίων. Τίτλος της διημερίδας:

Το θέατρο για παιδιά και νέους στον 21ο αιώνα. Αναζητήσεις και προβληματισμοί“.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο χώρο του Μουσείου Ισλάχανε (περιοχή Ευαγγελίστριας), με ημερίδα η οποία περιλαμβάνει τρεις στρογγυλές τράπεζες, όπου επιστήμονες και καλλιτέχνες συζητούν πάνω στο θέμα. Οι εργασίες ολοκληρώνονται, με σειρά εργαστηρίων, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.

Στόχος της διοργάνωσης αποτελεί η έρευνα και η ανταλλαγή απόψεων πάνω στο θέμα του θεάτρου για παιδιά και νέους, σήμερα. Μέσα από οργανωμένες συζητήσεις θα αναδειχθούν, τα ζητήματα που σχετίζονται με τις σύγχρονες τάσεις, το ρεπερτόριο και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των παραστάσεων που παρακολουθούν οι νέοι θεατές.

Το Σάββατο, στο πλαίσιο της ημερίδας, θα παρουσιαστεί σειρά από videoς/demo των επαγγελματικών θιάσων-ομάδων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη πάνω στο θέατρο για παιδιά και νέους θεατές, με επαγγελματίες ηθοποιούς και καλλιτεχνικούς συντελεστές και με σταθερή παρουσία στην πόλη. Η παρουσίαση των videos αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια χαρτογράφησης και προβολής του χώρου και δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες στην ημερίδα, να γνωρίσουν τους θιάσους της Θεσσαλονίκης. Τα videos θα παρουσιάζονται σε συνεχή ροή, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών του Σαββάτου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και σε μεγάλη οθόνη.

Απευθύνεται, λοιπόν, πρόσκληση προς τους θιάσους και τις ομάδες της Θεσσαλονίκης που ασχολούνται επαγγελματικά με το θέατρο για παιδιά και νέους, να συμμετάσχουν με ένα δίλεπτο video/demo της δουλειάς τους όπου θα φαίνεται η καλλιτεχνική ταυτότητα της ομάδας, οι στόχοι καθώς και επιλεγμένο δείγμα της δουλειάς της.

Πρακτικές πληροφορίες

Διάρκεια video: 2 λεπτά maximum

Το video θα πρέπει να σταλεί μέσω wetransfer (https://wetransfer.com) στο email a.tsitsela@thessaloniki.gr με κοινοποίηση στα email johannali284@gmail.com και dafni.artminds@gmail.com έως και τις 28/9/2019

Πληροφορίες: κ.Κατερίνα Τσίτσελα, τηλ. 2313318232, email: a.tsitsela@thessaloniki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ