24.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΒιβλιοθηκώνΠρόγραμμα εκδηλώσεων Δεκεμβρίου Παιδικής Βιβλιοθήκης Ξηροκρήνης

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δεκεμβρίου Παιδικής Βιβλιοθήκης Ξηροκρήνης

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Δεκεμβρίου 2018
Η ώρα του παραμυθιού
Πέμπτη 06-12-2018 και ώρα ,6:30-7:30 μ.μ.
Διαβάζουμε το παραμύθι “Ρούντολφ το ελαφάκι” και μεταμορφώνουμε τη χάρτινη σακούλα σε ταρανδάκι.
Με την Πηνελόπη Παπαϊωάννου
Υλικά: χάρτινη καφέ σακούλα
Τετάρτη 12-12-2018 και ώρα ,6:30-7:30 μ.μ.
«Ο μικρός τυμπανιστής»
Η πιο τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία. Ένα αγόρι που δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει στο μικρό Ιησού που γεννιέται μια παγωμένη νύχτα παρά μόνο την αγάπη. Έτσι γίνεται ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.  Γιατί σημασία έχει αυτό που κρύβεται μέσα στην καρδιά σου και πόσο δυνατή είναι η ψυχή σου. Τότε το δώρο σου, που μπορεί να είναι το πιο φτωχικό, γίνεται το πιο λαμπρό, γιατί πίστεψες, αγάπησες, έδωσες χωρίς να ζητάς πίσω τίποτα. Ένα μήνυμα που περνά στους αιώνες και ζεσταίνει τις καρδιές μας. Το ρυθμικό τύμπανο του μικρού τυμπανιστή χτυπά για να μην ξεχνάμε…
Αφήγηση και προβολή του παραμυθιού ακολουθεί χριστουγεννιάτικη κατασκευή.
Με τις σπουδάστριες του τμήματος Β. Βρεφονηπιοκόμων του Δ.Ι.Ε.Κ Λαγκαδά.
Για παιδιά 5-8 ετών με προεγγραφή.
Υλικά που θα χρειαστούν: μαρκαδόροι, κόλλα stick, ψαλίδι

Τρίτη 20-11-2018 και ώρα, 10:00-11:00 π.μ.
«Μια νύχτα ξεχωριστή»/Claire Freedman
Το μικρό γατάκι κοιτάζει τον ουρανό και βλέπει ένα αστέρι μεγαλύτερο και λαμπερότερο από τα υπόλοιπα. “Αυτό το αστέρι πρέπει να είναι ξεχωριστό”, ψιθυρίζει η μαμά γάτα. Στο ζεστό αχυρώνα τους επισκέπτονται ένα ένα τα ζώα που κατευθύνονται προς το λαμπερό αστέρι. Και όταν το μικρό γατάκι και η μαμά γάτα τα συναντούν, ανακαλύπτουν ότι είναι πράγματι είναι πολύ λαμπερό αστέρι…
Με ένα υπέροχο, λυρικό κείμενο και μια εκπληκτική εικονογράφηση, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια τρυφερή εισαγωγή στην ιστορία της Γέννησης.
Αφήγηση και προβολή του παραμυθιού ακολουθεί χριστουγεννιάτικη κατασκευή.
Με τη βιβλιοθηκονόμο Βασιλική Ιντζίρη
Για παιδιά 5-8 ετών με προεγγραφή.
Υλικά που θα χρειαστούν: μαρκαδόροι, κόλλα stick, ψαλίδι
Παρέα με τον συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου
Πέμπτη 13-12-2018 και ώρα ,7:00 -8:00 μ.μ.
«Τα δώρα του γέροντα»/ Πολυξένη Χουρίδου
Η συγγραφέας Πολυξένη Χουρίδου παρουσιάζει διαδραστικά με εικόνες μουσική και τραγούδι στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης Ξηροκρήνης ένα πανέμορφο παραμύθι «Τα δώρα του Γέροντα». Αναφέρεται σε ένα Γέροντα με τους συντρόφους τέσσερα ζωάκια. Συναντάει στο δάσος την Άρτεμη και τον Φοίβο με τους γονείς τους. Επικοινωνεί και γιορτάζει μαζί τους τη γέννηση του Χριστού και την Πρωτοχρονιά, προσφέροντας όμορφα δώρα αγάπης.
Η Πολυξένη Χουρίδου είναι πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Α.Π.Θ. και της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας. Από το 2012 ασχολείται με τη συγγραφή διηγημάτων, ποιημάτων και παιδικών ιστοριών.
Για παιδιά από 4 ετών. Με προεγγραφή

Θέατρο Σκιών
Παρασκευή 07-12-2018 και ώρα 6:00-7:00μ.μ
«Ο Καραγκιόζης και τα καλικατζαράκια»
«Ακουυυυυυσατε! Ακούσατε!» Απαγορεύεται σε κάθε πολίτη, μετά τις 12 η ώρα το βράδυ να περάσει κάτω απ’ το δεντρί του σαραγιού! Αν περάσει ένας, μεταμορφώνεται, αν περάσουν δύο, ο ένας χάνεται…..!» Η παράδοση του τόπου θέλει τις μέρες των Χριστουγέννων, οι καλικάντζαροι να κάνουν διάφορες ζαβολιές και να μένουν στο δεντρί του Σεραγιού. Ο Χατζηαβάτης ντελαλεί για να ειδοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής. Πολλοί όμως θα ξεχαστούν και θα περάσουν κάτω από το δεντρί… Ο Καραγκιόζης θα μεταμορφωθεί μαζί με τον Χατζηαβάτη και την παρέα του. Η λύτρωση θα έρθει με την θύμηση και την επανάληψη κάποιων περίεργων λέξεων, που αποτελούν το ξόρκι για να διώξουν τον καλικάντζαρο. Μια ξεκαρδιστική παράσταση, με την άμεση συμμετοχή των παιδιών στα δρώμενα.
Με τον καραγκιοζοπαίχτη Τάσο Ζαρνατζή.
Για παιδιά από 5 ετών. Με προεγγραφή.

Μουσικοθεατρική Χριστουγεννιάτικη παράσταση
Τετάρτη 19-12-2018 και ώρα 6:30-7:30 μ.μ.
Μουσικοθεατρική Χριστουγεννιάτικη παράσταση από τα παιδιά του εργαστηρίου με εμψυχώτρια τη μουσικό-παραμυθού Μαρία Γκόγκα.
Για όλα τα παιδιά με προεγγραφή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ