22.2 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΠροκηρύξεις και ΔιακηρύξειςΣώματα Προκηρύξεων και ΔιακηρύξεωνΠρομήθεια φρέσκου, λευκού, αγελαδινού, παστεριωμένου γάλακτος, με 3,5% λιπαρά κατ' ελάχιστον, για...

Προμήθεια φρέσκου, λευκού, αγελαδινού, παστεριωμένου γάλακτος, με 3,5% λιπαρά κατ’ ελάχιστον, για το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό καθώς και για τη σίτιση των νηπίων των παιδικών σταθμών του δήμου Θεσσαλονίκης και των νομικών του προσώπων, π.δ.: 609.141,19€

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύσσει δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια φρέσκου, λευκού, αγελαδινού, παστεριωμένου γάλακτος, με 3,5% λιπαρά κατ’ ελάχιστον, για το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό του Δήμου Θεσσαλονίκης και των νομικών του προσώπων, που δικαιούται τα είδη ατομικής προστασίας εργαζομένων, καθώς και για τη σίτιση των νηπίων των παιδικών σταθμών του δήμου Θεσσαλονίκης και των νομικών του προσώπων, π.δ.: 609.141,19€.

 

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η No 66/2014

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύσσει δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια φρέσκου, λευκού, αγελαδινού, παστεριωμένου γάλακτος, με 3,5% λιπαρά κατ’ ελάχιστον, για το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό του Δήμου Θεσσαλονίκης και των νομικών του προσώπων, που δικαιούται τα είδη ατομικής προστασίας εργαζομένων, καθώς και για τη σίτιση των νηπίων των παιδικών σταθμών του δήμου Θεσσαλονίκης και των νομικών του προσώπων, π.δ.: 609.141,19€.
1) Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Θεσσαλονίκης, Βασ.Γεωργίου Α΄1Α, Τ.Κ. 54640, τηλ.2313 317536, fax 2313 317519, e-mail : o.skandali@thessaloniki.gr
ιστοσελίδα (site) του Δήμου : www.thessaloniki.gr, πληροφορίες Ο. Σκανδάλη.
2) Αντικείμενο της σύμβασης: Προμήθεια φρέσκου, λευκού, αγελαδινού, παστεριωμένου γάλακτος, με 3,5% λιπαρά κατ’ ελάχιστον, για το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό του Δήμου Θεσσαλονίκης και των νομικών του προσώπων, που δικαιούται τα είδη ατομικής προστασίας εργαζομένων, καθώς και για τη σίτιση των νηπίων των παιδικών σταθμών του δήμου Θεσσαλονίκης και των νομικών του προσώπων, π.δ.: 609.141,19€.
3) Είδος της διαδικασίας : Ανοικτή
4) Είδος της σύμβασης : Προμήθεια
5) Τόπος παράδοσης : Σε χώρους των διαφόρων Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης και των νομικών προσώπων του, στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και τους παιδικούς σταθμούς των νομικών προσώπων .
6)Περιγραφή της σύμβασης : προμήθεια 539.783lt λευκού, φρέσκου, αγελαδινού, παστεριωμένου γάλακτος, με 3,5% λιπαρά κατ΄ ελάχιστον, διάρκειας ενός (1) έτους, για το προσωπικό του δήμου Θεσσαλονίκης και των νομικών του προσώπων, τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και τους παιδικούς σταθμούς των νομικών του προσώπων, π.δ.: 609.141,19€ με το Φ.Π.Α. (13%).
Ειδικότερα, η προμήθεια αφορά:
Δήμος Θεσσαλονίκης (και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί):
509.484lt γάλακτος φρέσκου, σε συσκευασία του ενός (1) λίτρου
Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.: 14.849lt γάλακτος φρέσκου σε συσκευασία του ενός (1) λίτρου
Δημοτικό Βρεφοκομείο “Ο ΑΓ.ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ”: 7.950lt γάλακτος φρέσκου σε συσκευασία του ενός (1) λίτρου και 7.200lt γάλακτος φρέσκου, χύμα, σε συσκευασία των δέκα (10) λίτρων.
Κ.Α.Π.Η.: 300lt γάλακτος φρέσκου, σε συσκευασία του ενός (1) λίτρου.
7)Υποδιαίρεση σε τμήματα: Ναι. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν προσφορές για όλα τα τμήματα.
8)Ποσότητα ή έκταση της σύμβασης : 539.783LT λευκού, φρέσκου, αγελαδινού, παστεριωμένου γάλακτος. 532.583 λίτρα σε συσκευασία του ενός (1) λίτρου και 7.200 λίτρα γάλακτος φρέσκου, χύμα, σε συσκευασία των (10) λίτρων.
Η εκτιμώμενη αξία : 609.141,19€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 13% (539.063,85€ εκτός Φ.Π.Α.)
Αναλυτικότερα :
Α. ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (και Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί):
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας 509.484lt λευκού, φρέσκου, αγελαδινού, παστεριωμένου γάλακτος, 3,5% λιπαρά: 575.716,92€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 13% (509.484,00€ χωρίς το Φ.Π.Α.).
Β. Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.:
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας 14.849lt λευκού, φρέσκου, αγελαδινού, παστεριωμένου γάλακτος, 3,5% λιπαρά:16.779,37€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 13% (14.849,00€ χωρίς το Φ.Π.Α.).
Γ. Δημοτικό Βρεφοκομείο «ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ»:
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας 7.950lt λευκού, φρέσκου, αγελαδινού, παστεριωμένου γάλακτος, 3,5% λιπαρά, σε συσκευασία του ενός λίτρου : 8.983,50€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 13% (7.950,00€ χωρίς το Φ.Π.Α.) και προμήθειας 7.200lt γάλακτος χύμα (συσκευασίες 10λιτρων): 7.322,40€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 13% (6.480,00€, χωρίς το Φ.Π.Α.)
9)Kύριοι όροι χρηματοδότησης : ΄Ιδιοι Πόροι, εξόφληση δαπανών εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών, από την υποβολή των τιμολογίων πώλησης
10) Γλώσσα προσφορών : Ελληνική.
11) Νόμισμα: Ευρώ
12) Κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης : Χαμηλότερη τιμή.
13) Δικαιούμενοι συμμετοχής : Ημεδαπά και αλλοδαπά, Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα, Συνεταιρισμοί, Ενώσεις Προμηθευτών που ασχολούνται με την εμπορία και διάθεση των ζητούμενων ειδών όπως αυτά ορίζονται στις τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης, τα οποία δεν πρέπει να απασχολούν ούτε κατά τη διάρκεια κατάθεσης προσφορών, ούτε καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης ανασφάλιστο προσωπικό και είναι εγγεγραμμένοι στα αντίστοιχα Επιμελητήρια.
14) Προϋποθέσεις συμμετοχής:
Οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς, πρέπει να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα ΕΣΗΔΗΣ – Διαδικτυακή Πύλη: www.promitheus.gov.gr
15)΄Οροι συμμετοχής :
α)Προσωπική κατάσταση των διαγωνιζομένων:
-Απόσπασμα ποινικού μητρώου (μόνο για φυσικά πρόσωπα)
-Πιστοποιητικά αρμόδιας διοικητικής ή δικαστικής αρχής ότι δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό, δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, έκδοσης αναγκαστικής εκκαθάρισης, δεν έχει λυθεί η εταιρία (μόνο για Α.Ε.).
-Πιστοποιητικό οικείου Επιμελητηρίου, σε ισχύ κατά την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού
-Φορολογική ενημερότητα
– Ασφαλιστική ενημερότητα εργαζομένων και εργοδοτών, συνοδευόμενη από καταστατικό της εταιρίας και θεωρημένη κατάσταση προσωπικού.
– Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86, η οποία θα αναφέρει τους φορείς της κύριας και της επικουρικής ασφάλισης, προς τους οποίους υποχρεούται στην καταβολή εισφορών και ότι δεν απασχολεί, ούτε πρόκειται να απασχολήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης ανασφάλιστο προσωπικό.
– Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, με την οποία θα δηλώνεται ότι δεν έχουν αποκλειστεί από συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημοσίου ή Ο.Τ.Α., ούτε έχουν υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα κατά την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
– Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι έλαβαν πλήρη γνώση των όρων της παρούσας διακήρυξης, της συγγραφής υποχρεώσεων, των τεχνικών προδιαγραφών, τους οποίους αποδέχονται ανεπιφύλακτα.
-Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 στην οποία θα δηλώνεται ότι η παράδοση (ο τρόπος, ο τόπος και ο χρόνος) θα γίνεται σύμφωνα με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.
-Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι δεν υπάρχει σε βάρος τους καταδικαστική απόφαση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
-Βεβαίωση του Τμήματος Ταμείου της Δ/νσης Οικονομικής και Ταμειακής Διαχ/σης του Δήμου Θεσσαλονίκης, περί μη οφειλής ή περί διακανονισμού των χρεών.
-Απόδειξη κατάθεσης Δείγματος.
β)Τεχνική Ικανότητα
Πλήρη τεχνική περιγραφή του προϊόντος:
Το προϊόν θα πρέπει να είναι μέσα σε πλαστικοποιημένη χάρτινη συσκευασία (TETRAPACK) ή πλαστική φιάλη (συσκευασία PET) του ενός (1) λίτρου και συσκευασία δέκα λίτρων (για μέρος της ποσότητας) και θα πληροί τις εκάστοτε περί τροφίμων ισχύουσες διατάξεις.
Θα προέρχεται, δε, από νομίμως λειτουργούντα εργοστάσια, τα οποία θα έχουν εγκεκριμένη εγκατάσταση με κωδικό αριθμό έγκρισης κτηνιατρικού ελέγχου.
Το προϊόν θα πρέπει να είναι επώνυμο, ευρέως διαδεδομένο στην ελληνική αγορά, αναγνωρισμένο από το ευρύ καταναλωτικό κοινό.
Οι διαγωνιζόμενοι υποχρεούνται, επίσης, να περιλάβουν στην τεχνική τους προσφορά:
1)Τη σύσταση σε θρεπτικά συστατικά του προσφερόμενου γάλακτος
2)Τη διάρκεια ζωής
3)Τις συνθήκες αποθήκευσης
-Πιστοποίηση:
1) Πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας τροφίμων κατά το πρότυπο ISO
22000.
2) ’δεια λειτουργίας του εργοστασίου σε ισχύ
3) Βεβαίωση από την αρμόδια Δ/νση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ότι το εργοστάσιο λειτουργεί σύμφωνα με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία και έχει κωδικό αριθμό (Κ.Α.) κτηνιατρικής έγκρισης.
16) Εγγυήσεις : Εγγύηση συμμετοχής ίση με το 2% της προϋπολογισθείσας από την υπηρεσία δαπάνης, εκτός Φ.Π.Α., ισχύος δέκα (10) μηνών, η οποία αντικαθίσταται από εγγυητική καλής εκτέλεσης της σύμβασης, ίση με ποσοστό 5% της καθαρής συμβατικής αξίας χωρίς το Φ.Π.Α.
17) Ενστάσεις/Προσφυγές/Δικαστική Προστασία (Ν.3886/10):
Α. Ενστάσεις – Προσφυγές:
1. Οι οικονομικοί φορείς (προμηθευτές), υποβάλλουν τις ενστάσεις ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα του ΕΣΗΔΗΣ και επισυνάπτοντας το σχετικό έγγραφο σε μορφή αρχείου .pdf το οποίο φέρει ψηφιακή υπογραφή.
Σε περίπτωση που το εν λόγω έγγραφο δεν φέρει ψηφιακή υπογραφή, ο οικονομικός φορέας το υποβάλλει σε έντυπη μορφή (πρωτότυπο) εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ηλεκτρονική υποβολή.
Σε κάθε περίπτωση, η ημερομηνία άσκησης της ένστασης είναι η ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής, εκτός εάν υπάρχει περίπτωση διάστασης μεταξύ του κειμένου της ένστασης, όπως αυτή έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά, και της ένστασης, όπως έχει προσκομισθεί από τον οικονομικό φορέα, οπότε ως ημερομηνία άσκησης της ένστασης λογίζεται η ημερομηνία αποστολής.
Μετά την υποβολή των ενστάσεων, η Αναθέτουσα Αρχή προβαίνει στην αξιολόγηση αυτών μέσω των πιστοποιημένων στο Σύστημα οργάνων της.
2. Ένσταση κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού ή της νομιμότητας διενέργειάς του ή της συμμετοχής προμηθευτή σε αυτόν υποβάλλεται μέσα στο μισό του χρονικού διαστήματος από τη δημοσίευση της διακήρυξης μέχρι την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.
Ενστάσεις κατά της νομιμότητας της διενέργειας του διαγωνισμού ή της συμμετοχής προμηθευτή σε αυτόν, μόνο από προμηθευτή που συμμετέχει στο διαγωνισμό ή αποκλείσθηκε από αυτόν σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας του και για λόγους που ανακύπτουν κατά το αντίστοιχο στάδιο. Η ένσταση υποβάλλεται μέχρι και την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την ανακοίνωση του αποτελέσματος του αντίστοιχου σταδίου.
Β. Δικαστική Προστασία (Ν.3886/10):
1. Ο ενδιαφερόμενος οφείλει, μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών αφότου έλαβε πλήρη γνώση της παράνομης πράξης ή παράλειψης, να ασκήσει προδικαστική προσφυγή ενώπιον της Αναθέτουσας αρχής.
2. Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Κατατίθεται στο αρμόδιο δικαστήριο (Διοικητικό Εφετείο της έδρας της Αναθέτουσας αρχής) μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από τη ρητή ή σιωπηρή απόρριψη της προδικαστικής προσφυγής.
3. Κήρυξη ακυρότητας της σύμβασης που υπογράφηκε, όταν συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στο άρθρο 8 του Ν.3886/2010.
18) Διάθεση Τευχών Διαγωνισμού:
Τεύχη της διακήρυξης, διατίθενται από τη Δ/νση Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης, Τμήμα Προκηρύξεων και Δημοπρασιών, οδός Βασ. Γεωργίου Α΄ 1Α, Κτίριο Β, 1ος όροφος, υπάλληλος Ο. Σκανδάλη, τηλ. 2313 317536 (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες). Αναλυτικά. οι όροι θα είναι αναρτημένοι στο δικτυακό τόπο του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη διεύθυνση www.thessaloniki.gr. και στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.
19) Όροι για τη λήψη τεχνικών προδιαγραφών και συμπληρωματικών εγγράφων:
Τα αιτήματα παροχής συμπληρωματικών πληροφοριών, υποβάλλονται από εγγεγραμμένους στο Σύστημα οικονομικούς φορείς, μέχρι την
ημερομηνία: 05-02-2015 ΄Ώρα : 14:00
ηλεκτρονικά μόνο, στο δικτυακό τόπο του συγκεκριμένου διαγωνισμού, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ και φέρουν ψηφιακή υπογραφή.
Οι συμπληρωματικές πληροφορίες παρέχονται, εφόσον ζητηθούν εμπρόθεσμα, από το Τμήμα Προκηρύξεων και Δημοπρασιών της Δ/νσης Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης.
20)Προθεσμίες για την υποβολή των προσφορών:
Ημερομηνία Έναρξης: 12-02-2015 ΄Ωρα : 07:00
Ημερομηνία Λήξης ; 16-02-2015 Ώρα: 17:00
21) Διαδικτυακός τόπος υποβολής προσφορών:
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας το Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος
22)Ελάχιστη χρονική διάρκεια ισχύος της προσφοράς : 9 μήνες
23)Διάρκεια της σύμβασης : δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης
24) Ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών:
Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών, γίνεται την τέταρτη (4) εργάσιμη ημέρα μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών, μέσω των αρμόδιων πιστοποιημένων στο σύστημα οργάνων του Δήμου Θεσσαλονίκης:
Ημερομηνία Αποσφράγισης: 20-02-2015 Ημέρα: Παρασκευή ΄Ωρα : 10:30 π.μ
25)Ημερομηνία αποστολής της προκήρυξης στην Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων : 31-12-2014
26)Ημερομηνία παραλαβής της προκήρυξης από την Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων : 31-12-2015

 

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΧΑΣΔΑΪ ΚΑΠΟΝ

Για να κατεβάσετε το σώμα της διακήρυξης κάντε κλικ εδώ

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ – ΤΕΧΝΙΚΑ – ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ