18.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΠροκηρύξεις και ΔιακηρύξειςΣώματα Προκηρύξεων και ΔιακηρύξεωνΠρομήθεια υγρών καυσίμων,λιπαντικών για την κάλυψη των αναγκών κίνησης των οχημάτων και...

Προμήθεια υγρών καυσίμων,λιπαντικών για την κάλυψη των αναγκών κίνησης των οχημάτων και θέρμανσης των κτιρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης

Προμήθεια υγρών καυσίμων, λιπαντικών και άλλων αναλωσίμων υγρών για την κάλυψη των αναγκών κίνησης των οχημάτων και θέρμανσης των κτιρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης και των νομικών προσώπων του π.δ. 323.984,46 € (επαναληπτικός διαγωνισμός).

 

 

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η  No   48/2013
           
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύσσει δημόσιοδιεθνή επαναληπτικό ανοικτό διαγωνισμό για την προμήθεια υγρών καυσίμων, λιπαντικών και άλλων αναλωσίμων υγρών για την κάλυψη των αναγκών κίνησης των οχημάτων και θέρμανσης των κτιρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης και των νομικών προσώπων του.
1)Αναθέτουσα Αρχή : Δήμος Θεσσαλονίκης, Βασ.Γεωργίου Α΄1, Τ.Κ. 54640, τηλ.2313 317535, fax 2313 317544, e-mail : e.skentou@thessaloniki.gr, ιστοσελίδα (site) του Δήμου : www.thessaloniki.gr, πληροφορίες Ε.Σκέντου.
2)Αντικείμενο της σύμβασης : Προμήθεια υγρών καυσίμων λιανικής πώλησης (πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, βενζίνη αμόλυβδη), λιπαντικών και άλλων αναλωσίμων υγρών.
3)Είδος της διαδικασίας : Ανοικτή
4)Είδος της σύμβασης : Προμήθεια
Τόπος παράδοσης : Υπηρεσίες του Δήμου και των νομικών προσώπων του
5)Περιγραφή της σύμβασης : Προμήθεια υγρών καυσίμων λιανικής πώλησης (πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, βενζίνης αμόλυβδης) για το Δήμο Θεσσαλονίκης και τα νομικά πρόσωπά του και λιπαντικού κεντρικών υδραυλικών συστημάτων (είδος ενδεικτικού προϋπολογισμού με α/α 6).
Ειδικότερα η προμήθεια αφορά:
Α. ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
1. ΛΙΑΝΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΙΔΟΣ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΙΤΡΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ DIESEL ΚΙΝΗΣΗΣ
80.000
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ DIESEL ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
50.000
ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ
20.000
2. 40 lt λιπαντικό κεντρικών υδραυλικών συστημάτων τύπου Pentosin CHF S11 ή LiquiMoly 1127 ή αντίστοιχων
Β. Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΙΔΟΣ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΙΤΡΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
10.000
Γ. Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.
 ΕΙΔΟΣ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΙΤΡΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
10.000
Δ. ΔΕΠΘΕ
ΕΙΔΟΣ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΙΤΡΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ DIESEL ΚΙΝΗΣΗΣ
2.700
ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ
9.300
6)Υποδιαίρεση σε τμήματα: Ναι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν προσφορές για το σύνολο ή για μέρος των ζητουμένων ειδών. Επίσης, θα γίνονται δεκτές προσφορές που αφορούν μόνο το Δήμο Θεσσαλονίκης ή μόνο κάποιο νομικό πρόσωπο.
7)Ποσότητα ή έκταση της σύμβασης : 323.984,46 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (263.402,00 € χωρίς το Φ.Π.Α.).
Νόμισμα : EUR.
Αναλυτικότερα :
Α. ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας υγρών καυσίμων λιανικής πώλησης (πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, βενζίνη αμόλυβδη) : 265.434,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (215.800,00 € χωρίς το Φ.Π.Α.).
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας λιπαντικών και άλλων αναλωσίμων υγρών : 738,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (600,00 € χωρίς το Φ.Π.Α.).
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας υγρών καυσίμων, λιπαντικών και άλλων αναλωσίμων υγρών : 266.172,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (216.400,00 € χωρίς το Φ.Π.Α.).
Β. Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης : 16.482,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (13.400,00 € χωρίς το Φ.Π.Α.).
Γ. Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης : 16.482,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (13.400,00 € χωρίς το Φ.Π.Α.).
Δ. ΔΕΠΘΕ
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας υγρών καυσίμων (πετρελαίου κίνησης και βενζίνης αμόλυβδης) : 24.848,46 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (20.202,00 € χωρίς το Φ.Π.Α.).
8)Kύριοι όροι χρηματοδότησης : ΄Ιδιοι Πόροι.
9)Γλώσσα προσφορών : Ελληνική.
10)Κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης : Η προμήθεια υγρών καυσίμων θα γίνει με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης σε ακέραιες μονάδες στη μέση τιμή λιανικής πώλησης όπως αυτή προσδιορίζεται από το Τμήμα Αγοράς και Ανταγωνισμού της Δ/νσης Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
Η προμήθεια του λιπαντικού θα γίνει με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή.
11)Δικαιούμενοι συμμετοχής : Ημεδαπά και αλλοδαπά, Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα, Συνεταιρισμοί, Ενώσεις Προμηθευτών που ασχολούνται με την εμπορία και διάθεση των ζητούμενων ειδών και είναι εγγεγραμμένοι στα αντίστοιχα Επιμελητήρια.
12)΄Οροι συμμετοχής :
 α)Προσωπική κατάσταση των διαγωνιζομένων
-Απόσπασμα ποινικού μητρώου (μόνο για φυσικά πρόσωπα)
-Πιστοποιητικά αρμόδιας διοικητικής ή δικαστικής αρχής ότι δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό ή υπό διαδικασία για όλα τα παραπάνω
-Πιστοποιητικό οικείου Επιμελητηρίου
-Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα
-Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει αποκλεισθεί η συμμετοχή τους από διαγωνισμούς και δεν έχουν υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα κατά την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας
-Ονομαστικοποίηση των μετοχών τους (μόνο για ανώνυμες εταιρίες)
-Υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβαν πλήρη γνώση των όρων της διακήρυξης και των τεχνικών προδιαγραφών
-Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υπάρχει σε βάρος τους καταδικαστική απόφαση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
-’δεια λειτουργίας πρατηρίου ή πρατηρίων (για πετρέλαιο θέρμανσης, πετρέλαιο κίνησης και βενζίνη αμόλυβδη λιανικής πώλησης)
-Βεβαίωση εποπτεύουσας αρχής ότι ο συνεταιρισμός λειτουργεί νόμιμα (μόνο για συνεταιρισμούς)
-Πιστοποιητικό από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ότι δεν υφίστανται οι ασυμβίβαστες ιδιότητες του άρθρου 3 του Ν.3310/2005 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 του Ν.3414/2005 (κατάθεση πριν την κατακύρωση).
β)Τεχνική Ικανότητα
ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Τα προσφερόμενα υγρά καύσιμα θα πρέπει να συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία (σχετικές Κ.Υ.Α. και αποφάσεις του Χημικού Συμβουλίου).
ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΓΡΑ
Τα λιπαντικά πρέπει να είναι πιστοποιημένα κατά API, κατά ACEA και σύμφωνα με τους κανόνες προδιαγραφών που ορίζονται από το Γενικό Χημείο του κράτους.
Τα λιπαντικά θα πρέπει να συμμορφώνονται ως προς την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία (σχετικές Υ.Α. και Κ.Υ.Α.).
Οι προμηθευτές θα πρέπει να καταθέσουν στην τεχνική προσφορά τους υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρονται :
-η χώρα κατασκευής των προσφερόμενων λιπαντικών
-ότι τα λιπαντικά είναι πρωτογενή και όχι ανακυκλωμένα
-ότι τα προσφερόμενα λιπαντικά διαθέτουν πιστοποιητικό κατά API, κατά ACEA κλπ προσκομίζοντας και το φύλλο προδιαγραφών (data sheet) του κατασκευαστή κάθε προσφερόμενου είδους
-ότι τα λιπαντικά διαθέτουν κωδικό έγκρισης από το Γενικό Χημείο Κράτους
γ)Ειδικοί όροι
ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
-Οι συμμετέχοντες για την προμήθεια πετρελαίου κίνησης και βενζίνης αμόλυβδης λιανικής πώλησης, επί ποινή αποκλεισμού, να διαθέτουν ένα τουλάχιστον πρατήριο καυσίμων λιανικής πώλησης εντός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε οδική απόσταση μικρότερη από 1.000 μέτρα περίπου από την συμβολή των οδών Μοναστηρίου και Αναγεννήσεως (ισχύει για το Δήμο Θεσσαλονίκης) και ένα πρατήριο λιανικής πώλησης εντός 1,5 χλμ περίπου από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΘΕ-Νικολάου Γερμανού 1 (ΔΕΠΘΕ).
-Η παράδοση των υγρών καυσίμων θα γίνεται στις διάφορες υπηρεσίες εντός 48 ωρών από την αποστολή τηλεφωνικής παραγγελίας στον προμηθευτή.
-Η παραλαβή των υγρών καυσίμων μέσω των πρατηρίων θα εκτελείται με την έκδοση υπηρεσιακού σημειώματος (εις διπλούν) υπογεγραμμένου από τον προϊστάμενο της εκάστοτε υπηρεσίας στο οποίο αναγράφονται τα στοιχεία του προμηθευτή, το είδος του καυσίμου, η ποσότητα και η ημερομηνία. Το ένα υπηρεσιακό σημείωμα θα παραμένει στον προμηθευτή (πρατηριούχο) για την έκδοση του σχετικού τιμολογίου και την πληρωμή. Το δεύτερο αντίγραφο θα κρατείται στα αρχεία της υπηρεσίας προκειμένου να ελέγχεται η ποσότητα, το είδος και η δαπάνη που προκύπτουν.
-Κατά την παράδοση θα εφαρμόζονται με μέριμνα του προμηθευτή, οι διατάξεις της αγορανομικής διάταξης 7/2009. Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα δειγματοληπτικού ελέγχου σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν. Η ανάλυση των δειγμάτων θα γίνεται από το Γενικό Χημείο του κράτους και ειδικά από την Δ΄ Χημική Υπηρεσία Καυσίμων Θεσσαλονίκης ή από ανεξάρτητο χημικό εργαστήριο ειδικευμένο σε αναλύσεις καυσίμων. Ο προμηθευτής καυσίμων χονδρικής πώλησης οφείλει σε κάθε παράδοση να παραδίδει δύο (2) δείγματα από το παραδοτέο είδος.
-Το αντικείμενο της σύμβασης είναι ο συνολικός προϋπολογισμός της. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μπορεί, καθώς οι τιμές των καυσίμων δεν παραμένουν σταθερές, να διαθέσει το ποσό της σύμβασης για την προμήθεια οποιουδήποτε είδους καυσίμου κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητές του.
ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΓΡΑ
-Οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να καταθέσουν επιπλέον τα εξής δικαιολογητικά :
1. Εταιρίες παραγωγής
Υπεύθυνη δήλωση για την έδρα της εταιρίας
Πιστοποιητικό συμμόρφωσης συστήματος ποιότητας ISO 9001:2000
2. Αντιπρόσωποι εταιριών παραγωγής
Υπεύθυνη δήλωση για την έδρα της εταιρίας παραγωγής
Πιστοποιητικό συμμόρφωσης συστήματος ποιότητας ISO 9001:2000
Υπεύθυνη δήλωση για την έδρα της δικής τους εταιρίας
Βεβαίωση της εταιρίας παραγωγής με την οποία πιστοποιείται ότι ο προσφέρων είναι αντιπρόσωπός της
3. Διαγωνιζόμενοι που δεν είναι αντιπρόσωποι της εταιρίας παραγωγής
Υπεύθυνη δήλωση για την έδρα της εταιρίας του διαγωνιζόμενου
Υπεύθυνη δήλωση για την έδρα της εταιρίας παραγωγής
Πιστοποιητικό συμμόρφωσης συστήματος ποιότητας ISO 9001:2000
Υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει παρακαταθήκη όλων των προσφερομένων ειδών
Κατάλογος με τις κυριότερες παραδόσεις όμοιων ειδών των τριών τελευταίων ετών
-Η παράδοση των λιπαντικών και των αναλωσίμων υγρών θα γίνεται τμηματικά και το αργότερο σε πέντε (5) ημέρες από την έγγραφη ειδοποίηση της υπηρεσίας.
-Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα δειγματοληπτικού ελέγχου των λιπαντικών και ανάλυσής τους από το Γενικό Χημείο του κράτους.
-Οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να καταθέσουν πλήρη και σαφή περιγραφή των τεχνικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών των προσφερομένων ειδών σε άμεση αντιστοίχιση με τα ζητούμενα είδη, η οποία να συνοδεύεται από τους σχετικούς καταλόγους των κατασκευαστικών οίκων που θα αναφέρουν τον τύπο των ειδών, τις διεθνείς προδιαγραφές, τις διαθέσιμες συσκευασίες.
-Στην οικονομική προσφορά τους οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να δηλώσουν : α. τις προσφερόμενες τιμές ανά συσκευασία και ανά lt προϊόντος για κάθε προσφερόμενη συσκευασία και β. ότι στις τιμές των ειδών έχει περιληφθεί ο φόρος εναλλακτικής διαχείρισης λιπαντικών.
-Τα δοχεία συσκευασίας των ειδών θα πρέπει να έχουν τις παρακάτω ενδείξεις :
1. Ονομασία και είδος του περιεχομένου με κεφαλαία ευανάγνωστα γράμματα στην ελληνική γλώσσα.
2. Αριθμό ιξώδους SAE
3. Επίπεδο ποιότητας κατά API, ACEA, DIN, ISO.
4. Ονομαστικό όγκο περιεχομένου
5. Ονοματεπώνυμο ή εμπορική επωνυμία και διεύθυνση υπευθύνου που θέτει το προϊόν σε κυκλοφορία.
δ)Δικαίωμα Προαίρεσης
Σε περίπτωση που εξαντληθούν οι προϋπολογιζόμενες ποσότητες των υγρών καυσίμων πριν από την εξάντληση του οικονομικού αντικειμένου της παρούσης (συμβατικό ποσό) ο Δήμος Θεσσαλονίκης ή τα νομικά πρόσωπα διατηρούν το δικαίωμα να προμηθευτούν επιπλέον ποσότητες μέχρι την εξάντληση του συμβατικού ποσού και μέχρι τη λήξη του συμβατικού χρόνου.
Στην περίπτωση που με τη λήξη της ημερομηνίας της σύμβασης δεν έχει εξαντληθεί το συμβατικό ποσό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει το δικαίωμα να παρατείνει τη χρονική ισχύ της σύμβασης για χρονικό διάστημα έως και δύο μήνες, με απλή έγγραφη ειδοποίηση του αναδόχου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάθεσης της προμήθειας σε άλλο προμηθευτή.
13)Εγγυήσεις : Εγγύηση συμμετοχής ίση με το 5% της προϋπολογισθείσης από την υπηρεσία δαπάνης με το Φ.Π.Α. η οποία αντικαθίσταται από εγγυητική καλής εκτέλεσης ίση με το 10% της συνολικής συμβατικής αξίας χωρίς το Φ.Π.Α.
14)Όροι για τη χορήγηση της συγγραφής υποχρεώσεων και συμπληρωματικών εγγράφων :
Τεύχη της διακήρυξης από τη Δ/νση Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης, Τμήμα Προκηρύξεων και Δημοπρασιών, οδός Βασ.Γεωργίου Α΄ 1, Κτίριο Β, 1ος όροφος, γραφείο 109/1Β, αρμόδια Ε.Σκέντου, τηλ. 2313 317535 (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες) και αναλυτικά οι όροι στο δικτυακό τόπο του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη διεύθυνση www.thessaloniki.gr.
Πληροφορίες για τη διακήρυξη και τα λοιπά στοιχεία του διαγωνισμού από τη Δ/νση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων, Τμήμα Μελετών και Σχεδιασμού Συστημάτων Καθαριότητας, Ποσειδώνος 30 (έναντι ΜΑΚΡΟ), αρμόδιος Ν.Χατζηιωάννου, τηλ.2310 494471 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Ημερομηνία : 12-12-2013                                ΄Ωρα : 14:00 μ.μ.
15)Προθεσμία για την παραλαβή των προσφορών
Ημερομηνία: 18-12-2013                                ΄Ωρα : 10:00 π.μ.- 10:30 π.μ.
16)Ελάχιστη χρονική διάρκεια ισχύος της προσφοράς : 6 μήνες
17)Διάρκεια της σύμβασης : 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης για το Δήμο Θεσσαλονίκης, Κ.Α.Π.Η. και ΔΕΠΘΕ. Από 3-12-2013 και για περίπου επτά (7) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης για τον Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.
18)΄Οροι για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών:
Ημερομηνία : 18-12-2013                                   ΄Ωρα : 10:30 π.μ.
Τόπος υποβολής προσφορών : ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
                                                   Βασ.Γεωργίου Α΄αρ.1
                                                        ΚΤΙΡΙΟ Ε, 1ος όροφος
                                                   Γραφείο 020
Πρόσωπα που μπορούν να παραστούν στην αποσφράγιση προσφορών :
Εκπρόσωποι των διαγωνιζομένων.
19)Ημερομηνία αποστολής της προκήρυξης στην Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων : 6-11-2013
20)Ημερομηνία παραλαβής της προκήρυξης από την Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων : 6-11-2013
                                                           Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  
                                                                              Γ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
Για να κατεβάσετε το σώμα της διακήρυξης κάντε κλικ εδώ

ΔΕΠΘΕ

ΚΑΠΗ

ΟΒΡΕΠΟΜ

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ