16.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΠροκηρύξεις και ΔιακηρύξειςΣώματα Προκηρύξεων και ΔιακηρύξεωνΠρομήθεια ειδών σίτισης (έτοιμου φαγητού) για τη σίτιση απόρων κατοίκων και αστέγων...

Προμήθεια ειδών σίτισης (έτοιμου φαγητού) για τη σίτιση απόρων κατοίκων και αστέγων και μικρογεύματος (δεκατιανού) για τη σίτιση απόρων μαθητών

Προμήθεια ειδών σίτισης (έτοιμου φαγητού) για τη σίτιση απόρων κατοίκων και αστέγων, προσφύγων στο Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων ’συλο, του Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους, και μικρογεύματος (δεκατιανού) για τη σίτιση απόρων μαθητών των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού δαπάνης των 1.129.990,30 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Νο 28/2016

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύσσει δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια ειδών σίτισης (έτοιμου φαγητού) για τη σίτιση απόρων κατοίκων και αστέγων, προσφύγων στο Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων ’συλο, του Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους,  και μικρογεύματος  (δεκατιανού) για τη σίτιση απόρων μαθητών των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού δαπάνης των 1.129.990,30 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.
1)    Αναθέτουσα Αρχή : Δήμος Θεσσαλονίκης, Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, Τ.Κ. 54640, τηλ.2313 317536, fax  2313 317519, e-mail : e.naoum@thessaloniki.gr (ιστοσελίδα (site) του Δήμου : www.thessaloniki.gr) πληροφορίες παρέχονται από την  Δ/νση  Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης (Τμήμα Προκηρύξεων και Δημοπρασιών), από την αρμόδια υπάλληλο Ειρήνη Ναούμ.
2)    Είδος Αναθέτουσας Αρχής : O.T.A.
3)    Αντικείμενο της σύμβασης : Προμήθεια ειδών σίτισης (έτοιμου φαγητού) για τη σίτιση απόρων κατοίκων και αστέγων, προσφύγων στο Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων ’συλο, του Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους,  και μικρογεύματος  (δεκατιανού) για τη σίτιση απόρων μαθητών των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού δαπάνης των 1.129.990,30 €.
4)    Κωδικός CPV : 39830000-9 Προϊόντα Καθαρισμού.
5)    Είδος της διαδικασίας : Ανοικτή
6)    Είδος της σύμβασης : Προμήθεια
7)    Τόπος παράδοσης : Σύμφωνα με τους όρους της Διακήρυξης και ειδικότερα στους Ειδικούς όρους αυτής.
8)    Περιγραφή της σύμβασης : Ηλεκτρονικός δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών σίτισης (έτοιμου φαγητού) για τη σίτιση απόρων κατοίκων και αστέγων, προσφύγων στο Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων ’συλο, του Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους,  και μικρογεύματος  (δεκατιανού) για τη σίτιση απόρων μαθητών των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, η προμήθεια αφορά:
ΟΜΑΔΑ Α : Εβδομαδιαίο συσσίτιο απόρων κατοίκων και αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης,  (Δευτέρα – Παρασκευή), Αριθμός γευμάτων (’τομα Χ ημέρες) : 100.800 γεύματα (400 άτομα Χ 252 εργάσιμες ημέρες ενδεικτικά άτομα και ημέρες), π.δ. : 191.520,00 € (πλεον Φ.Π.Α.) για το 2016 και 111.500 γεύματα (500 άτομα Χ 223 εργάσιμες ημέρες ενδεικτικά άτομα και ημέρες), π.δ. : 211.850,00 € (πλέον Φ.Π.Α.) για το 2017.
ΟΜΑΔΑ Β : Συσσίτιο απόρων κατοίκων και αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης (για τα Σαββατοκύριακα), Αριθμός γευμάτων (’τομα Χ ημέρες) : 93.600 γεύματα (900 άτομα Χ 104 ημέρες ενδεικτικά άτομα και ημέρες), π.δ. : 177.840,00 € (πλέον Φ.Π.Α.)
ΟΜΑΔΑ Γ : Συσσίτιο απόρων κατοίκων και αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης για το γεύμα των Χριστουγέννων- Πάσχα, (500 γεύματα Χριστουγέννων & 500 γεύματα Πάσχα), π.δ. : 9.000,00 € (πλέον Φ.Π.Α.)
ΟΜΑΔΑ Δ : Συσσίτιο προσφύγων στο Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων ’συλο του Δήμου Θεσσαλονίκης (πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, βραδινό γεύμα), 14.600 γεύματα (40 άτομα Χ 365 ημέρες ενδεικτικά άτομα και ημέρες) π.δ. : 51.100,00€ (πλέον Φ.Π.Α.)
ΟΜΑΔΑ Ε : Δεκατιανό για τη σίτιση απόρων μαθητών των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  του Δήμου Θεσσαλονίκης, 273.000 γεύματα δεκατιανού (1.400 μαθητές Χ 195 εργάσιμες ημέρες ενδεικτικά άτομα και ημέρες)  π.δ. : 245.700,00 € (πλέον Φ.Π.Α.)
ΟΜΑΔΑ ΣΤ : Συσσίτιο του Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους του Δήμου Θεσσαλονίκης (πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, βραδινό γεύμα), 6.935 γεύματα (19 άτομα Χ 365 ημέρες ενδεικτικά άτομα και ημέρες) π.δ. : 24.272,50 € (πλέον Φ.Π.Α.)
9)    Υποδιαίρεση σε τμήματα : Ναι. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν προσφορές για μία ή περισσότερες Ομάδες Ειδών του Ενδεικτικού Προϋπολογισμού.
10)    Κύριοι όροι χρηματοδότησης : Ίδιοι Πόροι, ΕΣΠΑ. Η πληρωμή του αναδόχου θα γίνεται τμηματικά και προϋποθέτει, εκτός από την έκδοση των νόμιμων παραστατικών εκ μέρους του και την τήρηση των λοιπών υποχρεώσεων του που προβλέπονται στη διακήρυξη.
11)    Γλώσσα προσφορών : Ελληνική.
12)    Νόμισμα : Ευρώ
13)    Κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης : Χαμηλότερη τιμή.
14)    Διάρκεια Σύμβασης : Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται 1 (ενός) έτους από την ημέρα υπογραφής και πρωτοκόλλησής της.  Η σύμβαση λύεται με την ολοκλήρωση του οικονομικού αντικειμένου της.
15)    Παράδοση : Η  παράδοση των ειδών  θα γίνει στους τόπους που υποδεικνύονται στους ειδικούς όρους της διακήρυξης.
16)    Διενέργεια Διαγωνισμού : Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, στην οποία υποβάλλονται και οι προσφορές από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά.
17)    Ημερομηνία αποστολής της Προκήρυξης στην Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων :
13-07-2016
18)    Ημερομηνία και ώρα έναρξης υποβολής προσφορών :
01-08-2016, Ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00
19)    Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών :
28-08-2016, Ημέρα Κυριακή και ώρα 15:00 σε ηλεκτρονικό φάκελο.
Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας, δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.
20)    Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών γίνεται τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών και συγκεκριμένα την 01-09-2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 έως 11:00, μέσω των αρμόδιων  πιστοποιημένων στο σύστημα οργάνων της Αναθέτουσας Αρχής
21)    Δικαιούμενοι συμμετοχής : Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί όσοι ασκούν εμπορία, κατασκευή ή παραγωγή των υπό προμήθεια ειδών.
Δικαιούμενοι συμμετοχής :
α. Έλληνες
β. Αλλοδαποί
γ. Νομικά πρόσωπα ημεδαπά ή αλλοδαπά
δ. Συνεταιρισμοί
ε. Ενώσεις προμηθευτών
όπως αυτά ορίζονται στις τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης. Οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να απασχολούν ούτε κατά τη διάρκεια κατάθεσης προσφορών, ούτε καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης ανασφάλιστο προσωπικό και να είναι εγγεγραμμένοι στα αντίστοιχα Επιμελητήρια.
22)    Όροι συμμετοχής :
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς (προμηθευτές) απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.– Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr).
23)    Απαιτούμενες εγγυήσεις και εξασφαλίσεις :
Οι υποψήφιοι ανάδοχοι υποχρεούνται να καταθέσουν  «Εγγυητική Επιστολή Συμμετοχής» μαζί με την προσφορά τους, για ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 2%, του προϋπολογισμού δαπάνης χωρίς το Φ.Π.Α. των ομάδων για τα οποία κατατίθεται η προσφορά. Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό ως εξής :
για την Ομάδα Α: ποσού 8.067,40 € (οκτώ χιλιάδων εξήντα επτά ευρώ και σαράντα λεπτών),
για την Ομάδα Β: ποσού 3.556,80 € (τριών χιλιάδων πεντακοσίων πενήντα έξι ευρώ και ογδόντα λεπτών)
για την Ομάδα Γ: ποσού 180,00 € (εκατόν ογδόντα ευρώ)
για την Ομάδα Δ:  ποσού 1.022,00 € ( χιλίων είκοσι δύο ευρώ)
για την Ομάδα Ε: ποσού 4.914,00 € (τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων δεκατεσσάρων ευρώ)
για την Ομάδα ΣΤ: ποσού 485,45 € (τετρακοσίων ογδόντα πέντε ευρώ και σαράντα πέντε λεπτών)
Η εγγύηση συμμετοχής πρέπει να ισχύει τουλάχιστον για τριάντα (30) ημέρες μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς του διαγωνιζόμενου. Δηλαδή θα έχει ισχύ δέκα (10) μήνες.
Ο οριστικός ανάδοχος οφείλει να καταθέσει: «Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης της Σύμβασης» (πριν ή κατά την υπογραφή της σύμβασης), ύψους ίσου με το 5% της συνολικής συμβατικής αξίας χωρίς τον Φ.Π.Α..
Οι εγγυήσεις εκδίδονται από πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν νόμιμα στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή στα κράτη-μέρη της Συμφωνίας Δημοσίων Συμβάσεων του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου που κυρώθηκε με το Ν.2513/1997 (Α΄/139) και έχουν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις το δικαίωμα αυτό. Μπορούν, επίσης, να εκδίδονται από το Ε.Τ.Α.Α. – Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. ή να παρέχονται με γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με παρακατάθεση σε αυτό του αντίστοιχου χρηματικού ποσού.
24)    Διάθεση Τευχών Διαγωνισμού : Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της Διακήρυξης από την Διαδικτυακή Πύλη του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) στον οποίο δημοσιεύεται το κείμενό της. H παρούσα προκήρυξη με όλα τα παραρτήματά της διατίθεται επίσης, εντύπως από την Έδρα της Αναθέτουσας Αρχής και ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://www. thessaloniki.gr

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Γ. ΡΑΝΕΛΛΑ

Για να κατεβάσετε το σώμα της διακήρυξης, κάντε κλικ εδώ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ