18.9 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΠροκηρύξεις και ΔιακηρύξειςΣώματα Προκηρύξεων και ΔιακηρύξεωνΠερίληψη προκήρυξης συνοπτικού διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης εκπόνησης μελέτης για τη...

Περίληψη προκήρυξης συνοπτικού διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης εκπόνησης μελέτης για τη διαδικασία οριοθέτησης τμήματος του παλαιού ρέματος Κυβερνείου

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ
ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Συνοπτικός Διαγωνισμός του άρθρου 117 του Ν. 4412/2016

Περίληψη προκήρυξης συνοπτικού διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης εκπόνησης μελέτης κατά το Ν. 4412/2016 (προεκτιμώμενη αμοιβή κάτω του ορίου του άρθρου 117 του Ν. 4412/2016).
1. Κύριος του Έργου: ο Δήμος Θεσσαλονίκης
Εργοδότης – Αναθετούσα Αρχή: ο Δήμος Θεσσαλονίκης
Προϊστάμενη Αρχή : η Οικονομική Επιτροπή
Η Υπηρεσία που διεξάγει τον διαγωνισμό είναι η Οικονομική Επιτροπή, στην οποία θα κατατεθούν οι προσφορές:
Οδός : Βασ. Γεωργίου Α΄1
Ταχ.Κωδ. : 546 40
Τηλ. : 2313317788
fax : 2313317801
E-mail : financialquality@thessaloniki.gr
Διευθύνουσα Υπηρεσία : η Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού & Αρχιτεκτονικών Μελετών
Το έντυπο οικονομικής προσφοράς διατίθεται από τα γραφεία της Διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών, Τμήμα Αστικού Σχεδιασμού, οδός Αγγελάκη 13, πληροφορίες κα. Σοφία Κετικίδου τηλ.: 2313-318482. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμα, να λάβουν γνώση όλων των εγγράφων της σύμβασης, στα γραφεία της Διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών στην οδό Αγγελάκη 13 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Τα υπόλοιπα τεύχη διατίθενται από την ιστοσελίδα: https://thessaloniki.gr/portal/page/portal/DimosThessalonikis/Tab3
2. Αντικείμενο της Σύμβασης
Η μελέτη αφορά τη σύνταξη πλήρους φακέλου για τη διαδικασία οριοθέτησης τμήματος του παλαιού ρέματος Κυβερνείου που βρίσκεται μεταξύ των οδών Αναξιμάνδρου και Σπευσίππου, συνολικού μήκους περίπου 200m. H μελέτη οριοθέτησης θα συνταχθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα του Νόμου 4258 (ΦΕΚ 94/Α’/14.05.2014) για την «Διαδικασία Οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα − ρυθμίσεις Πολεοδομικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».
Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 2.816,04€ (χωρίς ΦΠΑ) και περιλαμβάνει τις προεκτιμώμενες αμοιβές των παρακάτω επιμέρους κατηγοριών μελετών:
1. 1.366,03€ (χωρίς ΦΠΑ) για μελέτη κατηγορίας 13 (Υδραυλικές Μελέτες)
2. 1.082,70€ (χωρίς ΦΠΑ) για μελέτη κατηγορίας 27 (Περιβαλλοντικές Μελέτες)
και 367,31€ για απρόβλεπτες δαπάνες.
3. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί
3.1 Οι απαιτήσεις για την προσωπική κατάσταση των διαγωνιζομένων αναφέρονται στο άρθρο 18 του τεύχους της αναλυτικής Προκήρυξης. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά – αποδεικτικά έγγραφα για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό αναφέρονται στο άρθρο 20.1 του τεύχους της αναλυτικής Προκήρυξης ενώ στο άρθρο 22.1 αναφέρονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προσωπικής κατάστασης των διαγωνιζομένων.
3.2 Στο διαγωνισμό καλούνται φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στην εκπόνηση μελετών των κατηγοριών που αναφέρονται στο άρθρο 12.1 της αναλυτικής Διακήρυξης και που είναι εγκατεστημένα σε:
α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,
β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.
3.3 Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ένωσης
3.4 Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και των σημείων γ) και δ) της παρ. 1 του άρθρου 77 του ν. 4412/2016. Δεν απαιτείται από τις εν λόγω ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς. Η ένωση των φυσικών ή νομικών προσώπων μπορεί να αφορά στην ίδια ή σε διαφορετικές κατηγορίες μελετών.
3.5 Οι προσφέροντες πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο σχετικό επαγγελματικό μητρώο που τηρείται στο κράτος εγκατάστασής τους. Οι προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Μελετητών ή Γραφείων Μελετών.
α. στην κατηγορία μελέτης 13, πτυχία τάξεων Α΄ και άνω
β. στην κατηγορία μελέτης 27, πτυχία τάξεων Α΄ και άνω
Οι προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι σε λοιπά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι σε αντίστοιχα Μητρώα του Παραρτήματος XI του Προσαρτήματος Α΄ του ν. 4412/2016.
α. για την κατηγορία μελέτης {13} – Υδραυλικές Μελέτες, 1 τουλάχιστον μελετητή 4ετούς εμπειρίας και
β. για την κατηγορία μελέτης {27} – Περιβαλλοντικές Μελέτες, 1 τουλάχιστον μελετητή 4ετούς εμπειρίας.
4. Ο καθαρός χρόνος ολοκλήρωσης του μελετητικού αντικειμένου ορίζεται σε τριάντα (30) εργάσιμες ημέρες και η συνολική προθεσμία σε δώδεκα (12) μήνες.
5. Η μελέτη χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ (ΚΑΕ: 7413.03.01)
6.Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν απαιτείται η κατάθεση εγγύησης συμμετοχής.
7. Για την υπογραφή της σύμβασης απαιτείται εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, το ύψος της οποίας καθορίζεται σε ποσοστό 5% επί της αξίας της σύμβασης, χωρίς Φ.Π.Α (άρθρο 15.2 αναλυτικής διακήρυξης).
8. Κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης είναι η «πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά» βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής. Για να προσδιοριστεί η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής, θα αξιολογηθούν οι Τεχνικές και Οικονομικές προσφορές των προσφερόντων με βάση τα παρακάτω κριτήρια και υποκριτήρια, καθώς και τη σχετική στάθμισή τους.
α) Βαθμολόγηση Τεχνικής Προσφοράς: ο συντελεστής βαρύτητας ορίζεται σε UTΠ =75%.
U ΤΠ= 75%*Κ1 + 25%*Κ2 όπου Κ1(τεχνική έκθεση) & Κ2 (χρονοδιάγραμμα) και
β) Βαθμολόγηση Οικονομικής Προσφοράς: Ο συντελεστής βαρύτητας ορίζεται σε UΟΠ=25%
9. Εφόσον έχουν ζητηθεί εγκαίρως, ήτοι έως την Τετάρτη 3.05.2017, η αναθέτουσα αρχή παρέχει σε όλους τους προσφέροντες που συμμετέχουν στη διαδικασία σύναψης σύμβασης συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές και οποιαδήποτε σχετικά δικαιολογητικά, το αργότερο έως την Παρασκευή 5.05.2017. Επίσης μέχρι την ημέρα αυτή, οι οικονομικοί φορείς μπορούν να ενημερώνονται για το “φάκελο δημόσιας σύμβασης μελέτης” που βρίσκεται στα γραφεία της Αναθέτουσας Αρχής και να λαμβάνουν φωτοαντίγραφα των περιεχομένων του.
10. Προθεσμία υποβολής προσφορών είναι η Τρίτη 9.05.2017 και ώρα 10:00π.μ., κατά την οποία θα ανοιχτούν οι προσφορές σε δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμού. Τα έντυπα των προσφορών πρέπει να είναι συνταγμένα στην ελληνική γλώσσα.
11. Απαιτούμενος χρόνος ισχύος προσφορών τουλάχιστον 10 μήνες από την ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής Προσφορών.
12. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα εγκριθεί από την Προϊσταμένη Αρχή, δηλ. την Οικονομική Επιτροπή.

Θεσσαλονίκη, 19.04.2017

ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ & ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ
Η Συντάξασα       Η Τμηματάρχης               Η Διευθύντρια

Σοφία Κετικίδου   Κατερίνα Δαναδιάδου         Σοφία Μανωλίδου

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ
Με την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 536/22.03.2017 απόφαση
Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Για να κατεβάσετε ολόκληρο το σώμα της Διακήρυξης, πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε το Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ), πατήστε εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο