22 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΠαγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Δράσεις για την Ηχορύπανση

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Δράσεις για την Ηχορύπανση

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), ο Δήμος Θεσσαλονίκης / Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων παρουσιάζει τις δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος για την ηχορύπανση, με τίτλο «Ήχοι στ’ αυτιά μας». Περίπου 150 οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αναλαμβάνουν την άμεση ενημέρωση των πολιτών για το πρόβλημα του θορύβου που εντοπίζεται τόσο εντός του σχολείου, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, όσο και γύρω από αυτό. Παρουσιάζονται οι μετρήσεις που διενεργήθηκαν από τους μαθητές κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι επιπτώσεις του θορύβου στην υγεία μας, αλλά και λύσεις ηχοπροστασίας. Η παρουσίαση πραγματοποιείται από τους ίδιους τους μαθητές, μέσα από την εκπομπή ραδιο-τηλεοπτικών μηνυμάτων από τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, στις 29/5/2018, μαθητές του 28ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφτηκαν το Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100, όπου παρουσίασαν σε δική τους εκπομπή τα αποτελέσματα του προγράμματος για την ηχορύπανση και έστειλαν τα μηνύματά τους προς το κοινό, με στόχο την πρόληψη και την προστασία από το θόρυβο. Ακολούθως, με την υποστήριξη του FM100, ηχογράφησαν ένα σχετικό ραδιοφωνικό σποτ, με στόχο την προβολή του από τοπικά ΜΜΕ.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν με την επίσκεψη του 29ου Δημοτικού Σχολείου στο χώρο της ΕΡΤ3, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους και διέδωσαν τα μηνύματά τους σε ζωντανή εκπομπή.

Οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), θα κορυφωθούν με την επίσκεψη των μαθητών του 19ου Δημοτικού Σχολείου στις εγκαταστάσεις του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων την Τρίτη 5 Ιουνίου, εκπέμποντας τα δικά τους μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος από την ηχορύπανση, με τη βοήθεια των ραδιοφωνικών παραγωγών του σταθμού.

Η συμμετοχή των μαθητών σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν, καθώς οι μετακινήσεις τους πραγματοποιούνται με τη στήριξη της εταιρείας ENVA Ο.Ε. – Σύμβουλοι Περιβάλλοντος.

Σκοπός των δράσεων είναι η άμεση πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το πρόβλημα του θορύβου στην πόλη, μέσα από την ενεργή παρουσία των μαθητών στα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης – Τμήμα περιβαλλοντικών Δράσεων ευχαριστεί ιδιαιτέρως για τη στήριξη.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από τις πρώτες δράσεις (fm100 & ΕΡΤ3)

 

  

  

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ