14.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΜια μικρή αρχαιολογική ιστορία στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Μια μικρή αρχαιολογική ιστορία στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Μια μικρή αρχαιολογική ιστορία θα αφηγηθεί η αρχαιολόγος Ελένη Στούμπου την Τρίτη 5 Ιουνίου και ώρα 18:30 στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Την ιστορία την εμπνεύστηκε από ένα περίεργο εύρημα της ανασκαφής του Αγίου Στεφάνου στην Αρναίας Χαλκιδικής, που επέβλεψε ως αρχαιολόγος.

Σκοπός της αφήγησης είναι να διασκεδάσει τα παιδιά και να τους δείξει την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς, είτε αφορά σημαντικά και μοναδικά, είτε ταπεινά ευρήματα.

Θα προβληθεί επίσης η αρχαιολογική ταινία “Σωστική ανασκαφή στην Ιερά Οδό” διάρκειας 6′.00”, σε σενάριο και σκηνοθεσία της αρχαιολόγου Ελένης Στούμπου

Ο Θύµιος είναι το πιο σβέλτο και πονηρό ποντίκι ενός ορεινού χωριού, που καταφέρνει να τρώει τα πιο εκλεκτά εδέσματα και να ξεφεύγει πάντα από επικίνδυνες γάτες κι από θυµωµένες νοικοκυρές. Του αρέσει ιδιαίτερα να τρώει το λάδι των καντηλιών της εκκλησίας, µέχρι τη µέρα που το δώρο ενός πλούσιου εµπόρου του κόβει τη φόρα. Μετά από διακόσια περίπου χρόνια τα σπασμένα καντήλια µε τα προστατευτικά πήλινα ζωγραφιστά αυγά που απέτρεπαν τα τρωκτικά, βρέθηκαν στην ανασκαφή της εκκλησίας.

Για παιδιά από 5 ετών

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Δηλώσεις συμμετοχής: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310324666).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ