18.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ- ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ «Φυτεύουμε σπόρους ειρήνης… Μαζί! »

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ- ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ «Φυτεύουμε σπόρους ειρήνης… Μαζί! »

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ- ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ 

 «Φυτεύουμε σπόρους ειρήνης… Μαζί! »
Θεσσαλονίκη, 29/5/2023, 10.00-13.00, Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (Γραφείο Βορ. Ελλάδας), με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ειρηνικής Συμβίωσης (16η Μαΐου), σε συνεργασία με το Τμήμα Υποστήριξης Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα,  με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. και Δυτ. Θεσσαλονίκης, διοργανώνει Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ- Ημέρα δράσης με τίτλο «Φυτεύουμε σπόρους ειρήνης…Μαζί!», τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 και ώρες 10:00-13:00, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου, Α1).

Συμμετέχουν 250 μαθητές/τριες από 10 σχολεία και 25 εκπαιδευτικοί

Συνεργασία: Δήμος Θεσσαλονίκης, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. & Δυτ. Θεσσαλονίκης

Στην εκδήλωση μαθητικές ομάδες  θα παρουσιάσουν σύντομα θεατρικά δρώμενα, θα αφηγηθούν παραμύθια και θα διαβάσουν δικά τους κείμενα πάνω σε θέματα που αφορούν τον πόλεμο, την προσφυγιά και την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή του «άλλου» σε όλες του τις μορφές, ενώνοντας τις φωνές τους και στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο και τη συμπερίληψη όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ – Ημέρα Δράσης 2023 με γενικό τίτλο “Μαζί!” πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη για έκτη χρονιά με τη συμμετοχή σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;» καθώς και άλλων σχολείων που έχουν δουλέψει πάνω στις ίδιες θεματικές. . Η αποκορύφωση αυτής της διαδικασίας είναι η συνάντηση όλων σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στο τέλος του σχολικού έτους, το οποίο έχει στόχο τη διάχυση της δουλειάς αυτής τόσο στη σχολική όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Συντονισμός: Αντιγόνη Τσαρμποπούλου

Συνεργασία: Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Δήμος Θεσσαλονίκης,  Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. & Δυτ. Θεσσαλονίκης

 

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / info@theatroedu.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ