16.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΆσκηση σεισμού στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Άσκηση σεισμού στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στις 23/05/2023 και από τις 8:00 π.μ.  μέχρι τις 10:00 π.μ. διοργανώθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μεγάλης κλίμακας άσκησης εκκένωσης, μετά την εκδήλωση σεισμικής δόνησης μεγέθους 5,8R και πυρκαγιάς.

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε μεταξύ άλλων διάσωση εγκλωβισμένου υπαλλήλου από τον υπόγειο χώρο του αρχείου, διάσωση από τον εξώστη του τρίτου (– 3ου -) ορόφου, απεγκλωβισμό και διάσωση από την οροφή του Δημαρχιακού Μεγάρου με χρήση τρίποδα και διασωστικών σκοινιών, διάσωση με την βοήθεια διασωστικού σκύλου από τον χώρο του φουαγιέ, απεγκλωβισμό και περίθαλψη τραυματιών από τον χώρο του υπόγειου Parking και τον χώρο του κυλικείου.

Επίσης για την παροχή άμεσης ιατρικής βοήθειας στους τραυματίες, αναπτύχθηκε σταθμός άμεσης επέμβασης στον χώρο του πεδίου, από τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ.

Η άσκηση διοργανώθηκε από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας με την πολύτιμη συνδρομή και σύμπραξη  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ, του ΕΚΑΒ, της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού Σώματος, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας, εθελοντικών οργανώσεων και λοιπών εμπλεκόμενων φορέων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ