20.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση Παιδικών σταθμώνΗ Καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με έρευνες του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα στα πέντε παιδιά είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, στατιστικός αριθμός του Συμβουλίου της Ευρώπης, που οριοθετεί το μέγεθος του ιδιαίτερα σημαντικού αποτρόπαιου φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών περιλαμβάνει βίαιη και επιθετική συμπεριφορά ή ενέργεια εναντίων ατόμων κάτω των 18 ετών, η οποία δημιουργεί βλάβη, τραύμα, πόνο, φόβο στο παιδί και επηρεάζει την ομαλή ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη με μακροπρόθεσμες συνέπειες και χωρίς θεραπεία.

Η Καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» αποτελεί μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία αφορά στην πρόληψη, στην αντιμετώπιση και στον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης επειδή θεωρεί την ενημέρωση απαραίτητη, για τους τρόπους προστασίας των παιδιών μας, πραγματοποιεί εκδήλωση για τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 6-11-2017 στην αίθουσα του γυμναστηρίου του Παιδικού Σταθμού Κωλέττη (Κωλέττη 50 τηλ. 2310 526500) και θα συμμετάσχουν οι γονείς των παιδικών σταθμών Κωλέττη, Αγ. Σοφίας, Άνω Πόλης, και Δ. Πολιορκητού.

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13-11-2017 στην αίθουσα της τραπεζαρίας του Παιδικού Σταθμού Μ. Αλέξανδρος (Ολυμπίας 2 τηλ. 2310 944447) και θα συμμετάσχουν οι γονείς των παιδικών σταθμών Μ. Αλέξανδρος, Αγγελοπούλου, Διογένους και Θεαγένους Χαρίση.

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20-11-2017 στο αμφιθέατρο του Παιδικού Σταθμού ΦΩΚΑ (Καρακάση 21 τηλ. 2310 856313 & 2310 857677), και θα συμμετάσχουν οι γονείς των παιδικών σταθμών, Φωκά Πατρών, Μαντινείας, Υψηλάντου, Τριών Ιεραρχών, Πανόραμα, Χαριλάου και Θέρμης, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.

Συντονίστρια της Καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα είναι η κα Έλενα Ράπτη, τ. μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και τ. μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης

Π. Λεκάκης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ