18.7 C
Thessaloniki

Ζουμ Παιδιά σε Κίνηση

Ζουμ Παιδιά σε κίνηση

Υλοποίηση δραστηριότητας για τη βιώσιμη κινητικότητα και την κλιματική αλλαγή για το κλίμα 2017 στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Τα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης μαζί με τα παιδιά από όλη την Ευρώπη, συμμετέχουν στην καμπάνια ZOOMπαιδιά σε κίνηση, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την βιώσιμη ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή.

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας η Διεύθυνση Παιδικών σταθμών συμμετέχει ενεργά με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών – παιδιών – γονέων των παιδικών σταθμών της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας με την  πραγματοποίηση δράσεων.

Συγκεκριμένα:

Την εβδομάδα από 16 έως και 21 Οκτωβρίου τα παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας  με τους γονείς τους, κλήθηκαν να μη χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για τη διαδρομή τους από το σπίτι στο σχολείο καθώς και για τις εξωσχολικές  τους δραστηριότητες.

Κάθε διαδρομή που πραγματοποιήθηκε στη συγκεκριμένη εβδομάδα χωρίς το αυτοκίνητο αντιστοιχούσε, σε μία πράσινη πατούσα-αυτοκόλλητο, που αθροίζεται στο άλμπουμ του κάθε παιδιού.

Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν, χρωμάτισαν και έγραψαν, με τη βοήθεια των παιδαγωγών τα μηνύματά τους για το περιβάλλον και τι θέλουν να βελτιωθεί από τη διαδρομή τους από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα.

Στη συνέχεια στις 3 Νοεμβρίου 2017 στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Τούμπας (Κλεάνθους 57, Άνω Τούμπα) από τις  10.00π.μ έως στις 12.00π.μ. θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις από τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού Υψηλάντου και ενημέρωση από το εκπαιδευτικό προσωπικό για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος «ΖΟΟΜ Παιδιά σε κίνηση».

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει :

  • Πορεία διαμαρτυρίας από τα παιδιά
  • Διαδραστικό Παιχνίδι με θέμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»
  • Μηνύματα των παιδιών για το περιβάλλον
  • Τραγούδια από τα παιδιά.
  • Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος ‘ΖΟΟΜ παιδιά σε κίνηση’ από τις παιδαγωγούς του Παιδικού Σταθμού Υψηλάντου.
  • Παρουσίαση του προγράμματος από εκπρόσωπο της Ανατολικής Α.Ε.

Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι, του Δήμου Καλαμαριάς, του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, του Δήμου Θέρμης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επίσης το ατομικό άλμπουμ του κάθε παιδιού, που θα περιλαμβάνει  τα αυτοκόλλητα με τις πατούσες, το φωτογραφικό υλικό, τις χειροτεχνίες τους και τα μηνύματά τους για το περιβάλλον, θα αποσταλούν στον επικεφαλής του έργου, στο συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί στη Βόννη από τις 6 έως 17 Νοεμβρίου 2017 για την  Κλιματική Αλλαγή.

Τα παιδιά των παιδικών σταθμών “ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” εκπέμπουν

SOS για την κλιματική αλλαγή.

Ας κάνουμε από σήμερα

«Ένα μικρό Βήμα για να αλλάξουμε το κλίμα».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ