18.7 C
Thessaloniki

“Ζωγραφίζοντας το 1821”

«Από τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, μετά από 400 χρόνια ζυγού, γεννήθηκε ένα Ευρωπαϊκό κράτος με θεσμούς και νόμους μέσα σε λίγο διάστημα. Κι αυτό το μικρό θαύμα, δημιούργησε ένα κλίμα φιλελληνισμού σε όλη την Ευρώπη και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τα γράμματα και τις τέχνες που έχουν να επιδείξουν πραγματικά αριστουργήματα γι’αυτήν την περίοδο», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη αυτού του αγώνα διοργανώνει δύο μαθητικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής με τίτλο «Ζωγραφίζοντας το 1821».

Ο ένας διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και ο άλλος σε μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Θεσσαλονίκης και σ΄αυτούς καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και μέσα από τα εικαστικά τους έργα, να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους για την Ελληνική Επανάσταση και την παρακαταθήκη της.

Βασικοί στόχοι των διαγωνισμών είναι η πληροφόρηση, η επαναγνωριμία  με την ιστορία, η ευαισθητοποίηση, ο προβληματισμός και η ενεργοποίηση των μαθητών σχετικά με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη του αγώνα, η καλλιέργεια των ιδανικών της εθνικής αυτογνωσίας, της υπεράσπισης της ειρήνης, της ελευθερίας και της ενότητας, καθώς και η προώθηση και η άνθηση του καλλιτεχνικού διαλόγου στη σχολική και τοπική κοινωνία, και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και των δημιουργικών ικανοτήτων των μαθητών.

Οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν από την 22η Μαρτίου μέχρι 21η Μαΐου 2021.

Η δήλωση συμμετοχής θα γίνει από τον Διευθυντή κάθε Σχολείου.

Για τους όρους του διαγωνισμού και για την υποβολή συμμετοχής για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, πατήστε στο παρακάτω link:

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Για τους όρους του διαγωνισμού και για την υποβολή συμμετοχής για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, πατήστε στο παρακάτω link:

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού στα τηλέφωνα: 2313318663, 2313318662 & 2313318666 (Α. Χασίδου, Μ. Γεωργιάδου & Ζ.Τσοπανίδου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ