16.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΒιβλιοθηκώνΕκδηλώσεις Δεκεμβρίου Παιδικής Βιβλιοθήκης Άνω Πόλης

Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου Παιδικής Βιβλιοθήκης Άνω Πόλης

Δεκέμβριος 2018 στην Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 6:30 το απόγευμα
«Το ωραιότερο δώρο»
Προβολή του παραμυθιού «Το ωραιότερο δώρο». Ο Λουλού περιμένει τα Χριστούγεννα με αγωνία για να δει τι δώρο θα του φέρει ο Αι-Βασίλης. Όμως κάτι πέφτει απ τον ουρανό πίσω απ το σκοτεινό δάσος. Μια περιπέτεια τον περιμένει για να ανακαλύψει το ωραιότερο δώρο. Τα παιδιά θα βοηθήσουν τη νιφάδα να πραγματοποιήσει το όνειρό της και θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικες κάρτες με τις δικές τους ευχές.
Για παιδιά 4-7 ετών, με προεγγραφή

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 9 το πρωί
«Ο Μάγος άχρηστος»
Στο πλαίσιο των δράσεων με τίτλο «Συντροφιά με συγγραφείς», θα γνωρίσουμε το συγγραφέα Δημήτρη Μπογδάνο και την ιστορία του νέου του βιβλίου «Ο Μάγος άχρηστος» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Νοµίζεις ότι είναι εύκολο να κάνεις μαγικά;
Ε λοιπόν, όχι! Αν θες μπορείς να δοκιμάσεις!
Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν τα παιδιά της Α’ τάξης του 45ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 6 το απόγευμα
Ελάτε να στολίσουμε!!!! Η ομάδα του «Φτιάξ’ το-φτιάξ’ το και θα το δεις» και η παιδική Βιβλιοθήκη σας προσκαλούν στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της βιβλιοθήκης. Ελάτε να διακοσμήσουμε, να τραγουδήσουμε και να μπούμε στο χριστουγεννιάτικο κλίμα των ημερών. Για όλα τα παιδιά.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 6:30 το απόγευμα
«Η μπουγάδα του Άι-Βασίλη»
Προβολή του παραμυθιού «Η μπουγάδα του Άι-Βασίλη» της Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη.
Ο Αϊ-Βασίλης έβαλε μπουγάδα…
Κι έμεινε χωρίς ρούχα! Όλα μίκρυναν και δεν τον χωράνε.
Τι θα κάνει τώρα;
Ποιός θα τον βοηθήσει να βρει ρούχα για να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά;
Για παιδιά 4-7 ετών, με προεγγραφή.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 6 το απόγευμα
Σινεμά στη βιβλιοθήκη. Στη ζεστή παιδική γωνιά της βιβλιοθήκης παρακολουθούμε παρέα με τους φίλους μας την αγαπημένη μας χριστουγεννιάτικη ταινία «Φράκλιν μαγικά Χριστούγεννα».
Επιτέλους! Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Ο Φράνκλιν, το χελωνάκι, και η οικογένεια του πηγαίνουν στον παππού και στη γιαγιά για να γιορτάσουν όλοι μαζί την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου! Οι μέρες περνούν ευχάριστα, μέχρι που μια θύελλα παγώνει τα πάντα στο κτήμα Φάραγουεϊ. Ο παππούς γλιστράει στον πάγο και τώρα… χρειάζεται επειγόντως γιατρό! Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να ανησυχείτε. Ο Φράνκλιν ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει! Θα ανέβει στο ξύλινο έλκηθρο..
Για παιδιά από 6 ετών. Με προεγγραφή
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 12 το πρωί
Σινεμά στη βιβλιοθήκη. Στη ζεστή παιδική γωνιά της βιβλιοθήκης παρακολουθούμε παρέα με τους φίλους μας την αγαπημένη μας χριστουγεννιάτικη ταινία «Ένα δέντρο μια φορά» του Ευγένιου Τριβιζά.
Το παραμύθι εκτυλίσσεται ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, όταν συναντιούνται ένα παραμελημένο δέντρο που φυτρώνει στο άχαρο πεζοδρόμιο μιας πόλης και ένα φτωχό αγόρι. Το δέντρο, που βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα καταστόλιστα χριστουγεννιάτικα δέντρα και ζηλεύει, ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο όμως, δεν έχει στολίδια, ούτε και χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να στολίσει ένα καχεκτικό δέντρο στη μέση ενός παγωμένου, βρόμικου πεζοδρομίου; Κι όμως… εκείνη η νύχτα είναι αλλιώτικη από τις άλλες, μια νύχτα ονείρων, μια νύχτα μαγική…
Για παιδιά από 6 ετών. Με προεγγραφή

Ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων
Πραγματοποιούνται προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο, τη βιβλιοθήκη, να γίνουν αναγνώστες.
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

e-mail : p.vivlio.anopolis@thessaloniki.gr

Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης, Κρίσπου 7, τηλ. 2310 200537

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ