18.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςΔελτίο τύπου - «Ασφαλής χρήση στο Διαδίκτυο για γονείς και εκπαιδευτικούς τον...

Δελτίο τύπου – «Ασφαλής χρήση στο Διαδίκτυο για γονείς και εκπαιδευτικούς τον καιρό της πανδημίας: Διαχείριση της Ψηφιακής πραγματικότητας των παιδιών μας»

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η συνδιοργάνωση του Διαδικτυακού επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς και γονείς, από την Αντιδήμαρχο  Παιδείας δια του Τμήματος Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης & Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»  με θέμα:

«Ασφαλής χρήση στο Διαδίκτυο για γονείς και εκπαιδευτικούς τον καιρό της πανδημίας: Διαχείριση της Ψηφιακής πραγματικότητας των παιδιών μας».

Στο σεμινάριο γράφτηκαν 1440 συμμετέχοντες, που το παρακολούθησαν μέσω του καναλιού του Δήμου στο Youtube, ενώ μετά από τρεις ώρες ο αριθμός παρέμενε σταθερά υψηλός, δείχνοντας ότι  η διοργάνωση, ο συντονισμός, η ποιότητα των εισηγήσεων, αλλά και της συζήτησης, βρισκόταν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης κα Δήμητρα Ακριτίδου και ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας κ Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ Α. Κόπτσης .

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο Υποστράτηγος ε.α και πρώην Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ Γεώργιος Παπαπροδρόμου, ενώ προηγήθηκε μια παρουσίαση σχετικά με τον  απολογισμό και το μέλλον του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου Ασφάλεια στο Διαδίκτυο από τον Δρ. Απόστολο Παρασκευά, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του 2ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας και ένας εκ των 120 Συντονιστών του Δικτύου.

Το βίντεο της ημερίδας :

Ενώ οι παρουσιάσεις των εισηγητών είναι αναρτημένες στη διεύθυνση:

https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=6999

Την ημερίδα συντόνισε με επιτυχία η έγκριτος δημοσιογράφος κ. Χριστίνα Τσόρμπα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ