14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΥΨΗΛΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ (-5-) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Θ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ...

ΥΨΗΛΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ (-5-) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Θ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΣΕΙΧ-ΣΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-07-2023 ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27-07-2023.

Το Α.Τ.Π.Π. του Δ.Θ. σας ενημερώνει ως ακολούθως:

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους. Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις απογεματινές ώρες σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 και 5 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 24 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόβλεψη επικινδυνότητας εκτιμάται σε κατάσταση συναγερμού (κατ.5) και αυτό συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή μας. Ως εκ τούτου καλούμε τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να μην προβαίνουν σε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και να αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση αντιληφθούν.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας την Τετάρτη 26-07-2023 και μέχρι την Πέμπτη 27-07-2023 και ώρα 23:59 μ.μ. στο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους:

  • Στο τμήμα του Περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης (Σέιχ-Σου) που περικλείεται από την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη.
  • Στη δασική έκταση Ωραιοκάστρου (Δασόκτημα Ωραιοκάστρου)
  • Στο Δασόκτημα Πανοράματος (από ΧΔΑ Πλατανάκια μέχρι το Σκοπευτήριο)
  • Στη δασική περιοχή Θέρμης και συγκεκριμένα πλησίον του Περιβαλλοντικού Πάρκου και του Δασοκτήματος Ισενλί.

(Σύμφωνα με την αρ.πρωτ.:ΦΦΚ/513451/4253/25-07-2023 απόφαση της ΠΚΜ της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Μ.Ε. Θεσσαλονίκης)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ -ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ-ΠΑΓΕΤΟΥ-ΚΑΥΣΩΝΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ (PDF)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ