22.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση Διαχείρισης Πρασίνου και ΠεριβάλλοντοςΑποτελέσματα έρευνας για τα μικροπλαστικά στο θαλάσσιο περιβάλλον

Αποτελέσματα έρευνας για τα μικροπλαστικά στο θαλάσσιο περιβάλλον

Έρευνα – ερωτηματολόγιο με θέμα τα μικροπλαστικά στο θαλάσσιο περιβάλλον διεξάγει η περιβαλλοντική οργάνωση i-Sea, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η έρευνα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017, στο πλαίσιο των δράσεων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος Δήμου Θεσσαλονίκης στη φετινή ΔΕΘ, με τίτλο «Θάλασσα & Πράσινο: οι δύο πνεύμονες της πόλης». Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζονται  εδώ, καθώς και στην ιστοσελίδα της i-Sea https://isea.com.gr/, ενώ στους ίδιους διαδικτυακούς χώρους μπορεί ο κάθε πολίτης να λάβει μέρος στο σύντομο σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο θα είναι ανοιχτό για όσο διάστημα θεωρηθεί αναγκαίο.

Σημειώνεται ότι το ίδιο ερωτηματολόγιο προωθείται στην Κύπρο και στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια της i-Sea για απεικόνιση της γνώμης και γνώσης του κοινού σχετικά με το πρόβλημα της ύπαρξης των μικροπλαστικών που εντοπίζονται τόσο στο θαλάσσιο περιβάλλον όσο και στις ακτές.

Η δράση εντάσσεται στις γενικότερες ενέργειες που έχει υιοθετήσει και υλοποιεί σε τακτά διαστήματα ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την παρακολούθηση και προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της πόλης.

iSea_Αποτελέσματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ