23.5 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΚ. Ζέρβας : «Βάζουμε τέλος στην ιδρυματοποίηση της Δ.Ε.Π.Θ.Ε. Η Θεσσαλονίκη θα...

Κ. Ζέρβας : «Βάζουμε τέλος στην ιδρυματοποίηση της Δ.Ε.Π.Θ.Ε. Η Θεσσαλονίκη θα πάει μπροστά παρά τις ηχηρές μειοψηφίες. Με απόλυτη διαφάνεια οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές».

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στη διάρκεια της 3ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε εκτεταμένα στα ζητήματα της Δ.Ε.Π.Θ.Ε με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης διευθυντών. «Με απόλυτη διαφάνεια, με όλους τους τύπους  και όχι με ένα απλό συμφωνητικό και απευθείας ανάθεση όπως γινόταν παλαιότερα με επιτροπή αξιολόγησης και με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου της, ολοκληρώσαμε μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία» και συμπλήρωσε πως «παρά την οριακή κατάσταση που παραλάβαμε, έχουμε επιλέξει να μην κοιτάμε πίσω, αλλά να κοιτάμε μόνο μπροστά». Παρουσίασε ένα συνοπτικό σχέδιο δράσης της διοίκησης με πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα. Μετρήσεις τηλεθέασης και ακροαματικότητας, ανανέωση του εξοπλισμού, ενίσχυση του εμπορικού τμήματος των ΜΜΕ με στόχο την οικονομική ανάπτυξή τους και αναβάθμιση των προγραμμάτων ήταν  ορισμένα από αυτά που ανακοινώθηκαν. «Ο στόχος είναι σαφής και ξεκάθαρος. Θέλουμε η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης να γίνει πρότυπο περιφερειακής τηλεόρασης και το Δημοτικό Ραδιόφωνο να γίνει ξανά το πρώτο ραδιόφωνο της πόλης. Με νέες ιδέες, με καινοτομία, με δημιουργική εξωστρέφεια, με συνέργειες».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ζήτημα της ανέγερσης του Μουσείου του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, τόνισε πως το έργο συναντά πολλές δυσκολίες και πως η παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Πικραμμένου σηματοδοτεί την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών. «Ένα σημαντικό έργο για την πόλη, για την ιστορική μνήμη και για την αποκατάσταση της μνήμης της εβραϊκής κοινότητας, των εβραίων συμπολιτών μας, δυστυχώς δεν φαίνεται να προχωρά με τους ρυθμούς που θα έπρεπε», τόνισε και συμπλήρωσε πως «απαιτείται σοβαρότητα και στιβαρότητα για την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την πόλη». Επανέλαβε πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ενεργήσει στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης με όλες τις δυνάμεις καθώς είναι ένα έργο τοπόσημο που θα αλλάξει όλη την πόλη.

Σε ό,τι αφορά σε ζητήματα διαφάνειας, που σχετίζονταν με κάποιες αόριστες αιτιάσεις μέρους της αντιπολίτευσης, για την οργάνωση των φετινών Χριστουγεννιάτικων εορτασμών στην πόλη, τόνισε εμφατικά «από την επιτυχία των φετινών γιορτών ενοχλήθηκαν όσοι ήθελαν την πόλη σκοτεινή, απούσα, να μην γιορτάζει τίποτε-πόσο δε μάλλον τα Χριστούγεννα. Όσοι έμαθαν μόνον να δαπανούν το κρατικό ή δημοτικό χρήμα και αγνοούν τι θα πει συμμετοχή-δωρεά-σχέδιο- οργάνωση». Συνεχίζοντας επισήμανε ξανά πως ότι έγινε φέτος έγινε με δωρεές χωρίς να επιβαρυνθεί το δημοτικό ταμείο ούτε ένα ευρώ παραπάνω. «Όλα τα ποσά, όλες οι χορηγίες από μεγάλες εταιρείες, από κολοσσούς, πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή-δεν κρύψαμε τίποτε και δεν θα το κάνουμε ποτέ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ