29.5 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΚωνσταντίνος Ζέρβας για την πάταξη του παρεμπορίου: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα φροντίσει...

Κωνσταντίνος Ζέρβας για την πάταξη του παρεμπορίου: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα φροντίσει να κλείσει ο κύκλος της παρανομίας»

Την πεποίθησή του ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης αλλά και όλη η Θεσσαλονίκη, όλη η Ελλάδα, θα πρέπει να φροντίσει έτσι ώστε να σταματήσει αυτός ο κύκλος της παρανομίας και της ανομίας, εξέφρασε σήμερα ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, σχετικά με τον καθιερωμένο απολογισμό  του έργου της Δημοτικής Αστυνομίας για το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2019 και με αφορμή την καταστροφή προϊόντων παρεμπορίου.

Ο Δήμαρχος επικαλέστηκε την προεκλογική του δέσμευση και υπενθύμισε πως πριν τις εκλογές είχε οργανώσει και ανάλογη δράση κατά του παρεμπορίου. «Είχαμε πει και τότε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να εστιάσουμε στην πάταξη του παρεμπορίου που επιφέρει πάρα πολλά δεινά στην οικονομία, στη ζωή, στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Λοιπόν τώρα το κάνουμε πράξη. Σαν διοίκηση σε συνεργασία και με την Ελληνική Αστυνομία, και το Υπουργείο, κάνουμε εντατικές προσπάθειες. Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουμε κατασχέσει γύρω στους 15 τόνους προϊόντων παρεμπορίου. Θα συνεχίσουμε γιατί αυτός ο κύκλος αποτιμάται στα 2 δισεκατομμύρια το χρόνο και μάλιστα προκαλεί απώλεια 20.000 θέσεων εργασίας».

Από την πλευρά του, για το ίδιο θέμα ο Εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής τόνισε. «Ως Δημοτική Αρχή θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να περιορίσουμε και αν μπορέσουμε να πατάξουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Οι έλεγχοί μας διεξάγονται όλες τις μέρες της εβδομάδας-και το Σαββατοκύριακο-σε συνεννόηση και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό.  Τα συνεργεία μας βρίσκονται σε πλήρη συγχρονισμό και θα συνεχίσουν να βγαίνουν αιφνιδιαστικά με σκοπό να χτυπήσουμε τις πηγές και τις αποθήκες. Σε αυτή την προσπάθεια βέβαια θέλουμε κοντά μας το δημότη της Θεσσαλονίκης για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Αναφορικά τώρα με τον καθιερωμένο απολογισμό του έργου της για το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2019, η Δημοτική Αστυνομία προχώρησε στην ανακοίνωση των παρακάτω στοιχείων:

Συγκροτήθηκαν 55 μικτά κλιμάκια(51 πέρσι) με στόχο τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας των Κέντρων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.), διενεργώντας συνολικά 348 τακτικούς και έκτακτους (αιφνιδιαστικούς) ελέγχους (269 πέρσι). Κατά τους ελέγχους, διαπιστώθηκαν 155 παραβάσεις (105 πέρσι) σε 131 καταστήματα (93 πέρσι), ενώ εκτελέστηκαν 21 διοικητικές κυρώσεις (13 πέρσι). Στο πλαίσιο των παραπάνω κυρώσεων οργανώθηκαν από την υπηρεσία, με τη συμμετοχή οχημάτων και εργατικού δυναμικού της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων, 5 επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων και αυτοσχεδίων κατασκευών (2 πέρσι) σε καταστήματα και ιδιώτες οι οποίοι καθ΄ υποτροπή και κατ΄ εξακολούθηση έκαναν αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου. Παράλληλα, διενεργήθηκαν 68 πάσης φύσεως αυτοψίες(52 πέρσι).

Όσον αφορά τον έλεγχο του Κ.Ο.Κ. στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών της πόλης, ανάλογα με το διαθέσιμο κατά περίπτωση προσωπικό, βεβαιώθηκαν συνολικά 43.380 τροχονομικές παραβάσεις (32.076 πέρσι). Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 527 πινακίδες κυκλοφορίας για παραβάσεις (194 πέρσι) που αφορούν σε αντικοινωνική στάθμευση, όπως λ.χ. σε ράμπες ή σε αποκλειστικές γενικές θέσεις που προορίζονται για Α.μ.Ε.Α.. Επιπλέον συγκροτήθηκαν 5 μικτά κλιμάκια (Ο πέρσι) με την Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση των ελέγχων τήρησης της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε. Αναλυτικά, διενεργήθηκαν 508 έλεγχοι (0 πέρσι) από αυτοτελή κλιμάκια δημοτικών αστυνομικών, όπου και διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν 79 παραβάσεις (0 πέρσι). Επιπρόσθετα, συγκροτήθηκαν 5 μικτά κλιμάκια (3 πέρσι) με την Διεύθυνση Υγείας της Π.Κ.Μ, όπου και ελέγχθηκαν 34 επιχειρήσεις (17 πέρσι).

Όσον αφορά τους ελέγχους για το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, συγκροτήθηκαν 28 μεικτά κλιμάκια ελέγχου (9 μόλις πέρσι), υπό την εποπτεία του Συντονιστικού Κέντρου Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν 129 έλεγχοι, 18 κατασχέσεις/καταστροφές προϊόντων παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν συνολικά 38 διοικητικά πρόστιμα στους παραβάτες.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα , σε 362 κατ΄οίκον επισκέψεις (346 πέρσι), πραγματοποιήθηκαν 869 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής(715 πέρσι) για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν.

Επιπλέον, εξετάστηκαν 2.223 ενστάσεις(1.458 πέρσι)και διεκπεραιώθηκαν 991 τηλεφωνικές(664 πέρσι), 110 έγγραφες/ψηφιακές καταγγελίες (62 πέρσι) και 6.850 έγγραφα (4.747 πέρσι).

Φωτογραφίες

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ