33.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΤελετή Ορκωμοσίας του νέου Δημοτικό Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Τελετή Ορκωμοσίας του νέου Δημοτικό Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Σε δημόσια εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, των Αρχών και φορέων της πόλης και πλήθους κόσμου, τελέστηκε  σήμερα, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία ξεκίνησε με τον θρησκευτικό όρκο, ενώ ακολούθησε ο πολιτικός.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, συγχαίροντας τον νέο Δήμαρχο για την εκλογή του, τόνισε: «Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να ενώσουμε όλους τους Έλληνες, καθώς είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Θέλουμε να αφήσουμε οριστικά στο χθες κάθε τεχνητή διαχωριστική γραμμή. Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και αυτό μπορεί να γίνει αρχικά στον χώρο της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θέλω να ευχηθώ να συμπράξετε τις δυνάμεις σας, να συγκλίνετε ιδέες, σκέψεις και πολιτικές, που αξίζουν στην Θεσσαλονίκη».

Στη διάρκεια της τελετής ο απερχόμενος Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, παρέδωσε στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, το «Διάσημο», το περιδέραιο που φέρει ο εκάστοτε δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις επίσημες τελετές και εκδηλώσεις.

Ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε: «Αναλαμβάνω την ευθύνη της διοίκησης της ιστορικής μας πόλης, έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών και των προκλήσεων. Αναλαμβάνω τη διοίκηση μιας πόλης μοναδικής με ιστορία 2.500 χρόνων με πολλαπλά πολιτισμικά αποτυπώματα ανά τους αιώνες, αλλά και μια πόλη με εξαιρετικές δυνατότητες και προοπτικές. Εδώ και χρόνια έχουμε περάσει στην εποχή των πόλεων, και αν κάποια πόλη της ευρύτερης περιοχής και της Ν.Α. Ευρώπης μπορεί να μετατραπεί σε ένα τέτοιο κέντρο, αυτή είναι η Θεσσαλονίκη».

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε ακόμη: «Αν σας μιλήσω ως Δήμαρχος, θα σας πω ότι θέλουμε να πετύχουμε. Αν σας μιλήσω ως πολίτης, ως γέννημα θρέμμα και κάτοικος αυτής της πόλης, ένας άνθρωπος της γενιάς μου που νοιώθει το προσωπικό χρέος προς το συλλογικό καλό, θα σας πω ότι οφείλουμε να πετύχουμε. Ερχόμαστε για να χτίσουμε και όχι να γκρεμίσουμε. Ερχόμαστε για να ενώσουμε την πόλη και όχι να την χωρίσουμε. Αρκετά με τους διχασμούς, αρκετά με τις ρηχές αντιπαραθέσεις, με τους διαγκωνισμούς που έχουν επιπτώσεις στο σώμα και την ψυχή της πόλης. Ήρθε η ώρα ενωμένη αυτή η  πόλη να κάνει ξανά μεγάλα βήματα μπροστά. Να είστε σίγουροι πως η Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την  Ελληνική Επανάσταση του 1821 με τρόπο μοναδικό. Θα συμμετάσχει γιατί η εθνική συνείδηση για εμάς είναι πλούτος και όχι περιορισμός. Θα τιμήσουμε όμως και τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή το 2022. Θα τιμήσουμε όλους εκείνους που διώχθηκαν, που ξεριζώθηκαν και η μοίρα τους έφερε εδώ, στη δική μας πόλη και συνέβαλαν τα μέγιστα στην  πρόοδο της Θεσσαλονίκης αλλά και της χώρας μας τα τελευταία 100 χρόνια«

»Όμως, παράλληλα με τη μνήμη και την απόδοση τιμής στο παρελθόν θα κοιτάξουμε το μέλλον. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει μία smart city, που θα αλλάξει αυτό που πιστεύει ο Έλληνας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μπορεί να γίνει μία zero waste πόλη. Μπορεί να γίνει τόπος φιλοξενίας μεγάλων πολιτικών, οικονομικών, πολιτιστικών και αθλητικών events που θα αφήνουν το αποτύπωμά τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης. Tο δικό μου όραμα είναι μια πόλη με Μετρό, με ανακαινισμένο αεροδρόμιο, με λιμάνι σε αναπτυξιακή τροχιά, μια πόλη με αναπλασμένη τη ΔΕΘ, με αυξητικές τάσεις στον τουρισμό, στον υψηλού επιπέδου τουρισμό, με πράσινο και αστικές συγκοινωνίες –χερσαίες και θαλάσσιες- μία πόλη με σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, με χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με υποδομές, νέα γήπεδα, ποδηλατόδρομους».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τόνισε: «Θέλω να ξέρετε ότι αποτιμώ κάθε ψήφο προς το πρόσωπο μου ως μία δέσμευση προς τους συμπολίτες μου που συναντώ και θα συναντώ καθημερινά στις γειτονιές της πόλης μας. Αλλά επιτρέψτε μου να κλείσω τη σημερινή εναρκτήρια ομιλία με μια τελευταία κουβέντα, μικρή παράφραση μιας παραίνεσης του Προέδρου Κένεντι: ‘’Σκέψου τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πόλη σου κι όχι τι μπορεί να κάνει η πόλη σου για σένα’’. Από αύριο, λοιπόν, λιγότεροι λόγοι και περισσότερο έργο».

Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, Γενικοί Πρόξενοι χωρών, Βουλευτές της Α΄ και Β΄ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι Αρχών και φορέων της πόλης.

Η νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπως προέκυψε από τις δημοτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2019, έχει ως εξής:

«ΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

 1. Τσαβλής Δρόσος (Δρόσσος)
 2. Αβαρλής Γεώργιος
 3. Καραγιάννη Μαρία
 4. Τανιμανίδου Στεφανία
 5. Βαρσάμη Ναταλία
 6. Δαγκλής Δημήτριος
 7. Σπανού Ιωάννα (από την Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας)

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΑΧΙΑΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ»

 1. Ταχιάος Νίκος
 2. Γάκης Βασίλειος
 3. Αηδονά Δέσποινα (Νέλλη)
 4. Αρβανίτης Ελευθέριος
 5. Ζεϊμπέκης Νικόλαος
 6. Δημητριάδης Σωκράτης
 7. Κοσμοπούλου Ιωάννα
 8. Τζακόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)
 9. Ακριτίδου Δήμητρα
 10. Κούπκας Μιχαήλ
 11. Καλαϊτζίδης Σταύρος (από την Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας)

«Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

 1. Ορφανός Γιώργος
 2. Κούδας Γιώργος
 3. Θεοτοκάτος Ερωτόκριτος
 4. Λιακόπουλος Στυλιανός
 5. Ιακώβου Κωνσταντίνος
 6. Πατέλης Θεόφιλος
 7. Αρχοντή Χριστίνα

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ»        

 1. Νοτοπούλου Κατερίνα
 2. Καλφακάκου Γλυκερία (Ρία)
 3. Αγαθαγγελίδου Μαρία
 4. Χρυσίδου Ελένη (Έλλη)
 5. Πασχαλίδου Μαρία
 6. Αρβανιτίδου Μαρία
 7. Αλεξίου Στυλιάδη Δήμητρα

«ΠΟΛΗΧΡΩΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

 1. Βούγιας Σπύρος
 2. Ανδρέας Κουράκης
 3. Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης

«ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

 1. Ψωμιάδης Παναγιώτης
 2. Ψωμιάδης Διονύσης
 3. Αβραμίδου Άννα

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

 1. Ζαριανόπουλος Σωτήρης
 2. Κωνσταντινίδης Μιχάλης

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΗ»

 1. Πέτρος Λεκάκης

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΤΙΚΑ»

 1. Μάκης Κυριζίδης

«ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΩΤΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ»

 1. Χάρης Αηδονόπουλος

«ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

 1. Μιχάλης Τρεμόπουλος

 «Η ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ»

 1. Αντώνης Γαζάκης

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

 1. Γιώργος Ρακκάς

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»

 1. Γιάννης Κουριανίδης

«ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

 1. Γιάννης Νασιούλας

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

 1. Βασίλης Μωϋσίδης

Φωτογραφίες από την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης:

εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ