21.2 C
Thessaloniki

Europe Direct: Διαγωνισμός φωτογραφίας

Τρ19Μαι11:07 πμΤρ11:07 πμEurope Direct: Διαγωνισμός φωτογραφίας11:07 πμ - 11:07 πμ(GMT+00:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Thessaloniki – ΚΕΔΗΘ και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις δύσκολες στιγμές που όλοι βιώσαμε λόγω της πανδημίας COVID19, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα:

«Το ημερολόγιο μιας έγκλειστης πόλης την περίοδο της πανδημίας».

Ο διαγωνισμός απευθύνετε σε όσους πολίτες είναι άνω των 13 ετών. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να στείλει μία φωτογραφία -ασπρόμαυρη ή έγχρωμη – σε μορφή .jpg στη διεύθυνση europedirect.thessalonikis@gmail.com με θέμα: «EDICThess – Διαγωνισμός φωτογραφίας COVID19» από την Παρασκευή 15/5/2020 έως και την Κυριακή 7/6/2020.

Το αρχείο που θα στείλει ο διαγωνιζόμενος πρέπει να συνοδεύεται με το ονοματεπώνυμο του, την ηλικία του, την ηλεκτρονική του διεύθυνση και ίσως ένα σύντομο μήνυμα που θέλει να μοιραστεί με τους συμπολίτες του. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό σημαίνει και αποδοχή των όρων συμμετοχής:

 • Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι αποδέχονται τους όρους του διαγωνισμού.
 • Ο διαγωνισμός απευθύνετε σε όσους πολίτες είναι άνω των 13 ετών,
 • Για τη συμμετοχή ανηλίκων είναι απαραίτητη η Υπεύθυνη Δήλωση Γονικής Συναίνεσης συμμετοχής στο διαγωνισμό.
 • Κάθε συμμετέχων μπορεί να στείλει μία φωτογραφία σε μορφή .jpg, από την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 μέχρι και την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020, 11:59μμ.
 • Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε υψηλή ανάλυση.
 • Αν απεικονίζονται πρόσωπα τρίτων στη φωτογραφία, ο φωτογράφος θα πρέπει να έχει την έγγραφη συναίνεση των απεικονιζόμενων. Η γραπτή ενυπόγραφη συγκατάθεση όσων απεικονίζονται στη φωτογραφία ή στο βίντεο, θα πρέπει να αποσταλεί μαζί με τα αρχεία προκειμένου να ισχύσει η συμμετοχή στο διαγωνισμό. Τη σχετική αίτηση μπορείτε να βρείτε εδώ- Υπεύθυνη Δήλωση Συναίνεσης.
 • Οι φωτογραφίες που θα αναρτώνται πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στον αποστολέα/συμμετέχοντα και να μην καταπατούν διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Όσοι αποστείλουν φωτογραφίες διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων τους. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμφωνούν με τους νομικούς όρους που διέπουν την ανάρτηση υλικού στο Facebook,  (https://www.facebook.com/terms.php). Επίσης, λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό αποδέχεστε την αναπαραγωγή και χρήση των φωτογραφιών σας από τους διοργανωτές του διαγωνισμού.
 • Επιτρέπεται η χρήση φίλτρων, που υπάρχουν διαθέσιμα στα apps ή στις φωτογραφικές μηχανές, ωστόσο ειδικά εφέ, φωτογραφίες που έχουν παραχθεί σε υπολογιστή, καθώς και έντονη επεξεργασία φωτογραφιών πρέπει να αποφεύγεται.
 • Υλικό που περιλαμβάνει υβριστικά σχόλια ή εικόνες που προσβάλλουν την αιδώ ή προκαλούν αποστροφή θα αποκλείονται αυτόματα από το διαγωνισμό.
 • Οι διοργανωτές δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια, άμεση ή έμμεση ζημία προκληθεί σε συμμετέχοντα στα πλαίσια της συμμετοχής του στο διαγωνισμό.
 • Λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό οι συμμετέχοντες αποδέχονται τους παραπάνω όρους συμμετοχής.

Η γραπτή ενυπόγραφη συγκατάθεση τόσο των κηδεμόνων ανηλίκων όσο και όσων απεικονίζονται στη φωτογραφία, θα πρέπει να αποσταλούν μαζί με το αρχείο φωτογραφίας  προκειμένου να ισχύσει η συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Όλα τα αρχεία που θα υποβληθούν μέχρι την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:59μμ, θα αναρτηθούν ταυτόχρονα στη σελίδα μας στο facebook Europe Direct Thessalonikis – ΚΕΔΗΘ στο άλμπουμ με ονομασία: «EDIC Thess – Το ημερολόγιο μιας έγκλειστης πόλης την περίοδο της πανδημίας» την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 και θα μπορούν να «ψηφιστούν» μέχρι την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 11:59μμ.

Οι τρεις πρώτες φωτογραφίες, με τα περισσότερα like, θα είναι και οι νικητήριες του διαγωνισμού και θα κερδίσουν μια τρίωρη ιστιοπλοϊκή βόλτα στον κόλπο του Θερμαϊκού, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο σε μέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί στους νικητές.

Λίγα λόγια:

Η ιδέα αυτού του διαγωνισμού γεννήθηκε την ημέρα που ανακοινώθηκαν το πρώτα μέτρα άρσης των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, γιατί όσο δύσκολες και αν ήταν οι μέρες που περάσαμε, δεν μπορούμε να τις διαγράψουμε. Αντίθετα, μπορούμε να μετατρέψουμε αυτές τις αναμνήσεις σε κάτι δημιουργικό, καθώς όλοι μαζί αναγκαστήκαμε να περιοριστούμε στα σπίτια μας αλλά ο καθένας χωριστά βίωσε με διαφορετικό τρόπο τις συνθήκες εγκλεισμού στο σπίτι του.

Με έναν τρόπο ξαναγνωρίσαμε τον εαυτό μας, τα μέλη της οικογένειάς μας, τις γωνιές του σπιτιού που μας πρόσφεραν λίγες ώρες χαλάρωσης ή δημιουργικότητας, τους συγγενείς μας που, λίγο καιρό πριν, δεν είχαμε χρόνο να τους συναντήσουμε. Αποχωριστήκαμε αγαπημένα πρόσωπα: τη μαμά, τον μπαμπά, τον παππού, τη γιαγιά που, για να τους δείξουμε πόσο πολύ τους θέλουμε στη ζωή μας έπρεπε να μείνουμε μακριά τους.

Χάρη στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας μπορούμε να μοιραστούμε με τους συμπολίτες μας στιγμές από τις μέρες του εγκλεισμού ή να αποτυπώσουμε στιγμιότυπα που δείχνουν πόσο άλλαξε η ζωή μας  σε αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Να μοιραστούμε τις στιγμές μας!

Το παιχνίδι των παιδιών, μια κλεφτή βόλτα με το ποδήλατο ή με τα πόδια στους έρημους δρόμους της πόλης, ο παππούς, η γιαγιά, οι συγγενείς και οι φίλοι που συναντιόταν τακτικά μέσα από τα παράθυρα των διάφορων εφαρμογών, το δείπνο μπροστά στην τηλεόραση, η επιτακτική επίσκεψη στα καταστήματα τροφίμων ή φαρμακεία, τα μόνα που ήταν ανοιχτά εκείνη την περίοδο, ένα ηλιοβασίλεμα από το μπαλκόνι μας, είναι μερικά από τα στιγμιότυπα που τα αφήνουμε με αργά αλλά σταθερά βήματα  πίσω μας.

Δείτε όλη την ανακοίνωση του Διαγωνισμού εδώ: 202005_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

και το Δελτίο Τύπου: 202005_ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ_ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ώρα

(Τρίτη) 11:07 πμ - 11:07 πμ(GMT+00:00)