16.6 C
Thessaloniki

Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες…και ο Δράκος του Νερού Μουσικό Παραμύθι

Κυ18Φεβ12:00 μμΚυ12:50 μμΜια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες…και ο Δράκος του Νερού Μουσικό Παραμύθι12:00 μμ - 12:50 μμ(GMT+02:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες…και ο Δράκος του Νερού

Μουσικό Παραμύθι

 

Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12:00 στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον για να απολαύσουν το μουσικό παραμύθι της Βάνας Παπαϊωάννου «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες… και ο Δράκος του Νερού» με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χάρη Ηλιάδη και αφηγήτρια τη θεατρολόγο Τζένη Ζαπτιέ.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης μέσα από τα μουσικά έργα, τη βιντεοπροβολή, την αφήγηση και τις συμμετοχικές στιγμές, και να χαρούν το μουσικό παραμύθι της Βάνας Παπαϊωάννου «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες… και ο Δράκος του Νερού»

Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του εμβληματικού συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα (1904 – 1949),  ενώ στο συναυλιακό μέρος κυριαρχούν τα μοναδικά έργα του, οι περίφημοι Ελληνικοί Χοροί.

Με τα συναρπαστικά μουσικά έργα του Σκαλκώτα να αγγίζουν τις καρδιές όλων, η συναυλία απευθύνεται τόσο σε παιδιά όλων των ηλικιών, όσο και σε ενήλικες που επιθυμούν να βιώσουν τη μαγεία της κλασικής μουσικής και να ανακαλύψουν το παραμύθι από  μια διαφορετική σκοπιά.

Μια μοναδική εμπειρία για τους μικρούς φίλους και τους μεγαλύτερους θεατές της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ώρα έναρξης συναυλίας: 12:00 το μεσημέρι

Ώρα προσέλευσης κοινού: 11:30 πμ

Διάρκεια συναυλίας: 50 λεπτά

      Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η συγκεκριμένη συναυλία, ανοιχτή σε όλο το κοινό, ολοκληρώνει έναν εκτενή κύκλο εκπαιδευτικών συναυλιών που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο 2023 και 2024. Τις συναυλίες παρακολούθησαν συνολικά 5.500 – 6.000 μαθητές, 7 – 12 ετών από Δημοτικά σχολεία, του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλών άλλων Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης. Οι συναυλίες προσφέρθηκαν δωρεάν σε όλα τα σχολεία.

Ώρα

(Κυριακή) 12:00 μμ - 12:50 μμ(GMT+02:00)

Τοποθεσία

Δημοτικό θέατρο ΑΝΕΤΟΝ - Σκηνή Νίκος Ναουμίδης