22.9 C
Thessaloniki

“Θεσσαλονίκη, η πόλη που υποδέχεται”

Πε01ΣεπΟλοήμερηΠα30“Θεσσαλονίκη, η πόλη που υποδέχεται”Σεπτέμβριος 2022, Κελάριος Κόλπος(Ολοήμερη)(GMT+03:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Πραγματοποίηση ενός πολυθεάματος εμπνευσμένου από τα ιστορικά γεγονότα  της περιόδου του ’22 καθώς και από τις επόμενες προσφυγικές ροές που ακολούθησαν μέχρι τις μέρες μας.

Συγκεκριμένα με τη συνεργασία και τη συνέργεια μιας σειράς φορέων της πόλης, υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την parallaxi και μερικών από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς της πόλης σχεδιάστηκε ένα διαδραστικό πολυθέαμα που θα εξελιχθεί στην περιοχή του Κελάριου Κόλπου και θα ζωντανέψει την ιστορία των γεγονότων που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της καταστροφής, καθώς και τα συναισθήματα που γεννά στους κατοίκους της πόλης του σήμερα η αφήγηση τους.

Είναι μια διαδραστική γιορτή αφιερωμένη στη μνήμη της πόλης, βασισμένο σε ένα ειδικό κείμενο παραγγελία που θα γράψει ο Θωμάς Κοροβίνης, σκηνοθετημένο από το σκηνοθέτη Χάρη Πεχλιβανίδη και με τη συμμετοχή δεκάδων μουσικών, ηθοποιών και χορευτών.

Παράλληλα με το πολυθέαμα θα πραγματοποιηθεί φωτογραφική έκθεση συναφής με το παραπάνω δρώμενο που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής.

Επιμελητές: Α. Βιτοπούλου, Μ. Δούση, Σ. Κωτσόπουλος, Μ. Νομικός

Τέλος το όλο project των δράσεων του 22 θα κινηματογραφηθεί και θα αποτελέσει υλικό ενός σύντομου ντοκιμαντέρ-ντοκουμέντο για το πως η πόλη γιόρτασε αυτή την επέτειο. Η δημιουργία του ντοκιμαντέρ για όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την επέτειο του 22 θα προβληθεί στο Φεστιβάλ ντοκυμαντέρ το 2023.

Ώρα

Σεπτέμβριος 1 (Πέμπτη) - 30 (Παρασκευή)(GMT+03:00)

Τοποθεσία

Κελάριος Κόλπος